Pancake House, St Patricks-firande, drinkar på The Aviary och middag på Momotaro

IMG_6316

I lördags hade vi vår första hela dag i Chicago. Vi vaknade pigga och fria från jetlag vid halv nio. Gjorde oss i ordning och sprang bort till Pancake House, ett klassiskt pannkakshus här i stan.

IMG_6321

Beställde in en salig blandning av sötsaker. Chocolate Chip Pancakes, French toast w strawberries etc.

IMG_6324

Amerikanarna snålar inte direkt med sina onyttiga frukostar. Kunde knappt röra mig när vi hade ätit upp haha. Men gott var det!

IMG_6325

Efter frukosten promenerade vi omkring och gick in i lite butiker. Jag blev förtjust i den här mössan från Barneys men 3000kr för en mössa var kanske lite väl haha.

IMG_6339

Vid lunchtid var det dags att gå ner till floden för att delta i St Patricks Day-firandet! I Chicago firar man St Patricks Day lördagen innan (det är på torsdag egentligen) för att det ska vara på en helgdag. Då går det en parad genom halva stan och sen färgar de floden som går genom stan helt spygrön. Haha, ser ni så sjukt?

IMG_6331

Så hänger alla omkring i stan och är snorpackade, tänk er valborg i studentstäder i Sverige typ! Festen börjar sju på morgonen och så firar alla, helt klädda i gröna kläder, resten av dagen. Verkligen ett spektakel haha.

IMG_6338

Jag och floden!

IMG_6345

Efter firandet gick vi till Nomi för att ta en eftermiddagsdrink.

IMG_6434

Mmm, de var väldigt goda. Och mysigt med en paus efter alla intryck haha.

IMG_6356

Till lunch blev det Shake Shack. Såklart! Världens godaste små hamburgare, man vill alltid ha en till när man ätit upp.

IMG_6359

På kvällen mötte vi upp Markus, Malin och Elina för att dricka drinkar på The Avery.

IMG_6364

The Aviary är ett av världens bästa coctail-ställen. Du kan beställa en trerätters-meny men då med tre olika coctails och så är det helt otroliga kreationer som kommer ut. Verkligen konstverk. Den här lilla rökmaskinen var ju fantastisk.

IMG_6376

Jag drack en drink med tropiska frukter och heta kryddor. Typ passionsfrukt möter jalapenos. Mycket god var den.

IMG_6384

Den här drinken var en glasflaska med ett glasskepp i!

IMG_6385

Så sköt bartendern små eldkulor bakom skeppet så det såg ut som att den sköt kanonkulor där inne. Superfint. God var den också!

IMG_6393

Efter drinken gick vi till Momotaro för att äta middag. En asiatisk restaurang som har väldigt bra rykte om sig. Både The Aviary och Momotaro ligger i Chicagos version av ”Meatpacking district”.

IMG_6407

Här är hela middagsgänget! Och vilken middag det blev…

IMG_6396

… det här är till exempel en vegetarisk råbiff gjord helt på tomater. Den här vunnit pris som bästa vegetariska rätt i HELA USA! Förstår ni då hur makalös den är? En av de godaste rätterna jag smakat på.

IMG_6410

Vi beställde in mat i överflöd och så delade vi på allt ifrån sushi till råbiff och asiatisk pasta. Älskade allt. Ni måste gå hit om ni besöker Chicago! Lova det!

IMG_6401

Jag och Emma <3!

IMG_6414

Efter middagen gick vi ut i St Patricks-kaoset haha. Det var en upplevelse i sig. Men vi dansade till tre på morgonen och hade en superkväll.

Ingen dålig start på semestern med andra ord! Idag är det måndag och för oss betyder det NHL-match! Killarna är inte lite taggade kan jag ju tala om för er… men mer om det sen! Hoppas ni har en mysig måndag hjärtan, puss!

  1. jäklar vilka matupplevelser! trodde fö den där floden ALLTID såg ut så.. jag ba ”oj, förorenat” 😉

  2. Hade aldrig hört talas om S:t Patricks day innan jag flyttade till USA, men det är precis som du säger, helt hysteriskt! Vi har ingen grön flod men i stort sätt allting annat går i gröna nyanser den här veckan;)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi