En liten lista

Vi kickar igång veckan med en liten lista. Snodd från Egoina!

Har du ett namn som bara din familj kallar dig?

Nej. De som känner mig sen jag var yngre eller som har kommit mig nära på senare år, samt min familj, kallar mig för Micki dock. Alla andra kallar mig för Michaela eller Forni. Men jag har inget smeknamn som bara familjen använder!

Har du någon ovanlig/konstig vana?

– Ja, det har väl alla? Det är ju det som är det bästa med människor – våra olikheter och egenheter! Allt runt omkring mig måste ligga i symmetrisk ordning till exempel, det är därför det alltid är så ordnat runt omkring mig haha. Sedan har jag system för hur allt omkring mig på kontoret och i hemmet ska organiseras. Allt ifrån mellanrum mellan vaser och ljusstakar i fönsterna till hur skor ska stå uppradade eller hur kuddar ska puffas. I mitt huvud har allt ett naturligt sätt att placeras på. Till exempel brukar D lägga av post, plånbok och annat krimskrams längst bort på matbordet. Han får gärna lägga allt där men då måste allt ligga på samma bordstablett, inte några saker på ett underlägg, några i mitten på bordet och några på ett annat underlägg. Även om det inte blir mindre stökigt av att organisera stöket så blir det det i mitt huvud. D brukar säga att jag låtsas-städar, men det här sättet att organisera och mitt maniska sätt att plocka undan vissa saker gör att det alltid är perfekt städat hos oss. Om jag inte skulle ha detta beteende skulle vår säng aldrig vara bäddad, våra kuddar aldrig vara puffade och andra sådana där ”låtsas-städnings” saker som gör att hemmet upplevs som städat. Vem som helst kan spontant komma förbi när som helst och välkomnas in i ett perfekt ”städat” hem haha. Dessutom tycker jag att ”plocka och fixa omkring” är väldigt terapeutiskt…

img_7073-1024x1024

När jag dukar upp frukost måste allt stå ”rätt” för mig. Här står allt två och två förutom pannkaksfatet som är större än de övriga och därför passar att få stå själv. Hahaha. Makes this any sense eller borde jag söka hjälp???

Har du några konstiga fobier?

– Ja. Spindlar och höga höjder, men det är väl normalt. Men sen intorkad choklad och människor som sväljer. Haha, konstiga grejer med tanke på att jag älskar både choklad och sammanhang där människor äter tillsammans. Men jag avskyr dessa ting. När vi var små brukade min lillebror ta en chokladbit och sen trycka upp sin hand i mitt ansikte under tvång när han ville jävlas. Jag DOG då, det är något med lukten av intorkad choklad som gör mig spyfärdig. Samt när det är tyst och människor sväljer, jag får panik av det. Typ om D tuggar tuggummi hemma framför en film måste jag anstränga hela mitt väsen för att inte få en panikattack. Tugga, svälj, tugga, svälj. Samma sak om man sitter i möte med någon i ett tyst mötesrum och denne sväljer mycket (typ om hen snusar, äter eller tuggar tuggummi) då kan jag knappt sitta kvar i rummet haha.

Vilken sång älskar du i hemlighet och sjunger när ingen hör?

– Skäms inte så mycket över min dåliga musiksmak. Jag är en allätare och lägger ingen prestige på att vara ”duktig på musik”. Jag lyssnar på det som får mig att känna något, det är väl det musik är till för? Ibland är det Lejonkungen-soundtracket, ibland är det klassisk musik och ibland är det Samir & Viktor :)))

Vad stör du dig på hos andra?

– Hehehe… jättemycket saker. Har ganska dåligt tålamod när det gäller andra människor generellt. Usch, måste bli bättre på det. Jag stör mig på människor som är sena och inte ser det som värsta grejen utan typ rycker på axlarna och struntar i att be om ursäkt. Jag stör mig på långsamma människor i kollektivtrafiken. Jag stör mig på busschaufförer som inte kan vänta en extra minut på någon som kommer springande när man vet att nästa buss inte går förrän om jättelång tid. Jag stör mig på taxichaufförer som sätter på taxametern för tidigt eller tar en omväg för att tjäna fyra extra kronor. Människor som spiller saker. Människor som inte kan vara uppmärksamma på de runt omkring en och bara kör på med sitt egna race. Värst av allt kanske jag stör mig på människor som är smyg-snåla i ens närhet, som ska låtsas vara så generösa men sen aldrig tar taxin eller första rundan. Har på riktigt svårt att bli nära vän med sådana människor.

Har du några nervösa vanor/ vad gör du när du blir nervös?

– Skakar. När jag står på scen håller jag alltid händerna ihop eller runt ett glas typ. Då syns det inte att jag skakar. Mina vänner brukar säga att det aldrig syns när jag blir nervös när jag ska prata inför grupp (kanske eftersom man inte tror det om mig pga väldigt social) men jag är ju alltid svinrädd över att prata inför folk eller stå på scen så måste dölja mina skakande händer. Går och kissar hela tiden när jag är nervös också.

ce8a4aadfd7ec4842745e9a09e6bca73

Ett glas bubbel kan man också hålla i när man pratar framför folk :)))

Vilken sida av sängen sover du på?

– Höger sida för den är närmast toaletten och jag går ofta upp och kissar om nätterna…

Vad var ditt första gosedjur och vad hette det?

– Oj, jag minns verkligen inte. Jag hade sjukt mycket gosedjur som liten och samlade på dem haha. Har alltid älskat gulliga djur, riktiga eller mjukis spelar ingen roll…

Har du något du alltid säger åt andra att göra, men aldrig gör själv?

– Ja! Hahaha såklart, säkert massa grejer som jag inte tänker på själv heller. Man är ju bara mänsklig.

Vilket håll står du åt i duschen?

– Framsidan av kroppen mot väggen/duschen och sen när jag tvättar håret vänder jag på mig. Hur står ni??? Trodde alla stod så haha.

Vilken är din favoritmat som är ”dålig”, men du älskar att äta det i alla fall?

– Får jag bara välja en? Burgare. Det slår kebab, pizza etc. alla dagar i veckan för mig. Men inte McDonalds eller Burger King, kräks av det nu för tiden? Tänk att man älskade det så mycket när man var liten. Sen vet jag att vissa märkliga människor kategoriserar pasta som dålig mat men det kan jag såklart inte godkänna eftersom jag lever, andas och dör för pasta samt tror att man lever ett lyckligare liv om man äter mycket pasta hehe.

img_5369-1024x682

Några andra gullisar som också älskar burgare!

  1. Michaela jag är precis(!) likadan när det kommer till konstiga ovanor! Allt måste vara symmetriskt för mig, får ont i själen om något står ”fel”. Men det kan också vara små saker som att maten läggs upp i fel skål för att den inte matchar porslinet man äter på haha.

  2. Haha förstår alla saker du stör dig på men alltså folk som spiller?? Haha hur kan man störa sig på det :))) folk som är snåla och giriga är så otrevlig men om någon spiller?? Haha nää det var konstigt. Inte något som någon direkt vill göra med flit, tänk va hemskt för den personen när man märker att någon tycker att det var dåligt gjort trots olyckshändelse som man inte kan rå för och som säkerligen skäms för i alla fall.

    1. Hahaha jag håller helt med och är medveten om det ologiska i att störa sig på det – men gör det i alla fall? Ungefär som jag avskyr folk som sväljer, herregud människor måste ju få svälja men jag blir ändå irriterad haha. Får skärpa mig…

      1. Jag irriterar mig också (fruktansvärt mycket till och med) på människor som spiller. Men det är nog bara för att jag irriterar mig på klumpiga människor i allmänhet. Förstår inte hur en kan spilla, krocka med någon eller tappa sina nycklar i tid och otid. Oskönt av mig jag vet, men jag rår inte för det.

        Kram

      2. Haha jag är precis likadan, Michaela! Min pojkvän kan vara ganska klumpig och jag får hålla mig ifrån att bli riktigt irriterad om han spiller till exempel, och även när han tuggar tuggummi. Blir tokig!

  3. Snålhet är bland det värsta jag vet! Jag blir seriöst äcklad av snålhet. Jag har faktiskt alltid undrat hur du ser på det. Hur gör du/ni när ni är ute och äter middagar? Dricker drinkar på krogen? Vet inte riktigt hur jag ska formulera mig rätt, men jag tycker att svenskar generellt är snåla. Detta säger jag efter egen erfarenhet. När jag är ute på middagar osv med mina ”svenska” vänner, så är de inte blyga med att kommentera priserna, de dricksar iprincip aldrig, och så säger de att de tar notan för att underlätta för servitrisen, och har en inställning om att de är generösa, men sen ändå är snabba med att be alla swisha exakta summan. Även när jag har blivit ”hembjuden” på middag hos någon, så slutar det med att jag swishar personen pengar för middagen. Ska det vara så? När jag är med mina kompisar som har ”invandrarbakgrund” så är det en helt annan värld. De flesta är genuint generösa! Vi på allvar bråkar om vem som tar notan. Oavsett om det är en middag, taxiresa, eller drinkar. Vad det nu än är. Jag blir riktigt ledsen av att umgås med snåla människor… Det är inte en fråga om pengar, utan om inställning. Tack mamma för att du har uppfostrat mig till att GE om jag så bara har vatten att ge!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi