STEP BY STEP: MAGIC STYLE BRUSH

I samarbete med OBH Nordica

Michaela Forni OBH Nordica

Ser ni vem det är som står modell för den här borsten? Min gamla bästis Linn <3!

Michaela Forni OBH Nordica

Björn Axén Tools – Macig Style Brush 38mm (finns i tre olika storlekar)

Petra har i flera år tjatat på mig om att jag måste införskaffa en värmeborste. ”Du kommer älska den, speciellt du som inte har så mycket tålamod med att fixa håret, det är så smidigt!!!”. Så när OBH Nordica frågade om jag ville testa deras Magic Style Brush från Björn Axén Tools trodde jag nästan att det var Petra som hade sagt åt dem att samarbeta med mig haha.

I alla fall. Jag tackade givetvis ja direkt eftersom jag varit sugen på att testa denna omtalade borste. För några veckor sedan fick jag hem den och så har jag testat den flera gånger sen dess.

Alltså wow! Petra hade rätt. Ett sånt enkelt verktyg för att få pli på bångstyrigt hår. Är så glad för att jag har testat den (äntligen!). Med det sagt – här kommer en steg för steg guide på hur jag använder den!

Michaela Forni OBH Nordica

Såhär ser håret ut efter duschen. Trassligt och blött. Så steg ett: se till att håret är torrt när du ska använda Magic Style Brush. Jag tvättar antingen håret kvällen innan och låter det självtorka över natten eller så fönar jag igenom det lite slarvigt, som i det här fallet, innan jag använder borsten.

Michaela Forni OBH Nordica

När håret är torrt slår du på borsten och väntar någon minut på att den ska bli varm.

Michaela Forni OBH Nordica

Och om du har tjockt hår, som jag har, kan du i väntan på att borsten ska värmas upp sätta upp delar av håret i klämmor så att du borstar det i omgångar med värmeborsten sedan. Går snabbare och så får du bättre resultat.

När borsten är varm, börjar jag med att borsta igenom hela håret. Jag har borsten inställd på översta läget (skjut knappen till ION-markeringen) vilket innebär att joniseringseffekten är på. Den gör att håret ser salongsfönat ut bara av att borsta igenom det!

Michaela Forni OBH Nordica

Borsten går att använda både för att få till lockigt och rakt hår, men jag föredrar rakt hår som ni vet. För att få rakt hår gör ni bara såhär:

Ta en slinga hår och börja vid hårbotten, dra sedan borsten sakta genom hårslingan (precis som när du borstar håret) samtidigt som du roterar borsten. Vill du forma hårtopparna inåt (som jag brukar göra med hårslingorna längst fram när jag har mittbena) placerar du borsten under hårslingan och drar den från hårbotten mot topparna, samtidigt som du sakta roterar borsten. Håll hårborsten någon sekund när du når topparna så att håret formas inåt.

Michaela Forni OBH Nordica

Et voila!

Om ni vill få volym i hårbotten (så som jag också brukar styla det om jag inte har mittbena), så lindar ni håret runt borsten och drar borsten i motsatt riktning från hårets naturliga fall, vilket lyfter hårrötterna.

Michaela Forni OBH Nordica

Rolig fakta: 2015 var den här borsten Sveriges mest sålda stylingverktyg! Shoppa produkten och läs mer här (klick!)

Välkommen in till badrumsskåpet, Magic Style Brush!


Advertisement

  1. Hej

    Vad fin du är!

    Har du gjort något med din ögonbryn? Det ena satt högre än det andra när du var yngre. Detta är ingen pik, jag är bara nyfiken, hur funkar det? Botox i panna? Jag är själv lite skev, det är väl vi alla. 🙂

    Puss

  2. Jag har den sen en tid tillbaka och det är mitt sämsta köp. Jag har den inte för att få rakt hår i och för sig men vill man få till rakt hår finns ju också bättre verktyg. På mig höll kockarna/böjarna/volymen inte för fem öre!!! SÅ besviken!

  3. Jag tror att det är en min som Michaela gör/gjorde på foton förr. Höjde på ena ögonbrynet liksom. Men som du säger, alla är vi lite asymmetriska i ansiktet och det är bara personligt tycker jag!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi