Vilken färg – röd eller gul?

I samarbete med Flattered

OKEJ, som ni vet håller jag på att designa en sko för Flattered. Ett av mina roligaste samarbeten någonsin. Tanken är i alla fall att jag ska ta fram en modell men i fyra olika färger. Tre av färgerna är klara men vi kan inte bestämma oss om den fjärde. Det är en mockasko och vi vet inte om vi ska göra den i rött eller gul.

Så nu till min livsviktiga fråga, hehe, vilken färg tycker ni?

Nedan ser ni två andra modeller från Flattered som släpps i vår, alltså inte min modell, men det är dessa två färger jag står emellan som min fjärde färg. Vad tror ni? Tänk på att det är en sommarsko! Den släpps i april och kommer att vara perfekt för sommarmånaderna.

  1. Sjukt svårt val!
    En röd sko är mer klassisk och stark.

    Men jag tycker att det är svårare att få tag på en riktigt snygg gul sko.
    Gul känns lite mer fräsch än röd. Dessuton är gul mindre av en egen färg, vilket gör den lättare att ha länge och matcha ofta.

  2. RÖTT!!! SÅ fint till brunbrända ben och att bryta av med till en helsvart eller helvit outfit. Eller bara till jeansshorts och en vit t-shirt. Åh!

  3. Jag har jobbat inom handeln i många år och tagit del av ånga försäljningssiffror och trendrapporter, jag kan säga att om ni vill sälja så ska ni inte välja gult. Gult blir modernt då och då som kickfärg bland allt svart/vitt/grått men är ändå alltid det som finns kvar till REA:n. Därför brukar alla handlare hata när gult blir modernt. Det är jättefint men för vågat för svenskar och är därför ”skräckfärgen” för inköpare på stora modeföretag 🙂 Den röda är mer klassisk och kommer kunna säljas året runt!

  4. Svårt val. Säger röd om den skall vara utomhus, men gul inne.
    Rött inne känns inte så somrigt. Men ute kan man ha ljusa jeans, röda läppar och rufsigt hår vilket är sommaren självt.
    Gult funkar lika bra inne och ute enligt mig.

  5. Gult!! Det känns mer annorlunda och inget som man ser alla ha på sig, en riktigt snygg gul sko kan jag tänka mig är fantastiskt fint till våren och sommaren!

  6. Jag tänker att det beror lite på vad de andra tre skorna har för färg? Förstår att det kanske är hemligt dock, men tänker att det kanske är bra att välja den färg av gul och röd som är mest olik de andra…?

  7. Tror rött säljer bättre, mer klassiskt. Samtidigt är gul roligt och sticker ut – men inte så fint mot huden ifall man inte är brun! Beror lite på hur klassiska/utstickande de andra färgerna i kollektionen är tycker jag.. Röstar nog ändå för röd 🙂

  8. GUL!! Håller med tidigare kommentarer att det är svårt att hitta riktigt snygga gula skor, dvs. rätt nyans som funkar på just det materialet osv (vilket du/ni har lyckats med denna – woho!!) men att det finns så mycket röda skor därute redan…

  9. Precis som Linn säger, hur fint gult än må vara så säljer det inte. Rött är ett mycket säkrare val försäljningsmässigt (och den finaste färgen som finns!!)

  10. Tycker den röda är finare, den gula känns inte riktigt hundra. Skulle i så fall varit en ljusare gul, så röstar för den röda!

  11. Jättebra kommentar av Linn där uppe! Rött är ju klassigt och lyxigt fast gult känns ju mer aktuellt till typ en semester i Medelhavet! Skulle personligen välja rött då jag inte är mycket för färg även om de gula verkligen är läckra..Men som sagt, bra kommentar av Linn där uppe! Det röda är ju verkligen klassiska och det var en väldigt fräsch och fin röd färg!

  12. Röd helt klart. Tycker den gula är jättefin men tror många gillar tanken på den gula men egentligen inte skulle köpa den om den fanns till försäljning. Röd känns som ett säkrare kort 🙂 du är superbra, kram!

  13. Oj, var säker på att 95% skulle svara röd. Såg inget annat alternativ (även om gult var speciellt så vet jag inte hur många som faktiskt skulle köpa det). Helt klart röd enligt mig, riktigt fint med röda skor oavsett årstid! 🙂

  14. Gult är ju helt klart vårigare/somrigare… medan rött är mer klassiskt snyggt. Är det helt omöjligt att få göra båda? Det vore ju helt klart det bästa alternativet vid ett så svårt val.. 🙂

  15. Utan tvekan rött! Funkar alltid i ur och skur, tidlös och klassisk! Passar dig oxå som är en förespråkare för kärlek ju – rött 🙂

  16. Röd!Både fin och praktist, jag har haft gula mockaskor och vid användning ser man snabbt hur den gula färgen ”suger in” damm och slutliga färgen blir tyvärr inte så snygg 🙁

  17. Röda helt klart! Just den där gula nyansen känns lite smutsig och mörk på ett par sommarskor medan den röda känns djup och har en fin lyster. Vill ni köra på en gul sko skulle jag snarare välja en solgul lite mattare nyans 🙂

  18. Tycker den gula är en fräck färg men hade nog själv köpt den röda eftersom jag har väldigt lite gult (eller sånt som passar med gult)…

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi