Frågor med Forni

Frågor med Forni

30 mars 2017, 08:30

Jag älskar alla dina inlägg, det märks verkligen att du lägger tid på din blogg.
Jag har dock en tanke om alkoholintag. Du verkar ha hittat en bra balans, jag beundrar det och önskar jag hade det som du har det. jag har inte det. Jag dricker för mycket, minst tre gånger i veckan. Inte två glas utan mig full. jag vet inte vad jag ska göra, jag får sån ångest över det. Har du några tips?

Hej kära du!

Att lära sig hantera alkohol tar tid, vissa lyckas aldrig. Alkoholkonsumtion är otroligt individuellt och alla reagerar olika på alkohol. Jag har haft en ojämn relation till alkohol och känner först de senaste åren att jag börjar hitta en balans som funkar för mig – även om jag hela tiden lär mig.

Jag gästade Fyllepodden med Anitha Schulman och Sanna Lundell för ett tag sen och den podden finns ute nu, lyssna gärna på den där jag pratar väldigt öppet om alkohol. Sök bara på Fyllepodden i iTunes så kommer den upp!

Det verkar som att du håller på att tappa kontroll över din alkoholkonsumtion och det enda sanna rådet jag kan ge dig är att söka någon typ av hjälp om du känner att du börjar tappa kontrollen och har ångest över ditt beteende. Du kan läsa massa om alkoholism här (klick!) samt göra en del tester för att försöka få en överblick över hur du dricker. De har även en telefonlinje som du kan ringa för att få råd – så bra, våga göra det! Jag säger inte att du är alkoholist, det kan jag såklart inte veta, men det kan vara tid att i alla fall se över både ditt intag av alkohol men också livet generellt. Varför dricker du så mycket? Varför får du sån ångest? Vad vill du leva för typ av liv och hur ska du förändra ditt befintliga liv för att nå dit?

OBS jag är inte psykolog, eller expert på något område, jag kan bara ge samma tips som jag hade gett en vän. Hoppas att det räcker någon vart.

Massa kärlek <3

Skulle du inte kunna göra en recension på rollern och produkterna redan nu om du ändå har använt dem så pass länge? Rollern har jag för mig att du använt i minst ett år typ (hej regelbunden bloggläsare!), skulle du kunna göra en före/efter på dina acneärr och överlag om du upplever om hyn har blivit jämnare, fått mer lyster etc? 🙂

Ang. detta inlägg om hudvård.

Jag har ju gett recensioner om Skin Renewal (alltså hudrollern + serumet) flera gånger genom åren och det jag alltid säger är följande: den funkar på mig, jag är imponerad över hur bra den faktiskt funkar och mina ärr bleknar avsevärt efter att jag har kört med min hudroller i ca 4-6 veckor (i intervaller som jag beskriver i inlägget!). Sen har jag en problemhud som är otroligt hormonell vilket gör att röda partier kommer och går i perioder. Men jag gillar verkligen Skin Renewal, man känner verkligen hur den verkar på huden och bäst resultat tror jag att du får om du har som jag – ytliga ärr och blämmor som knoppar upp regelbundet!

Till frågor med Forni:
I din förra ”min helg i bilder” visade du fina bilder från din tjejkväll och det såg verkligen mysigt ut! När jag fyller år tänkte jag göra något liknande, en mysig drink med ett stort gäng tjejer med god plockmat och alkohol, men hur man lyckas få till en bra drink utan att det blir stelt när man bjuder många som kanske inte känner varandra så bra? Jag har varit på flera födelsedagsdrinkar där stämningen varit lite stel och där de som inte känner varandra inte riktigt vågar prata, istället sätter sig alla med de personer som de känner bäst. Hur lyckas man få till en lyckad kväll med en härlig stämning?

Tack för en jättebra blogg och bok!
Många kramar

Hej fina!

För härlig stämning tycker jag att några grejer är viktiga, typ dessa:
– Bra och rolig musik från första början av kvällen! Gärna opretentiös som alla känner igen!
– En värd eller värdinna som är avslappnad. Om personen som håller i kalaset är stel eller stressad påverkas gästerna. Se till att du som värdinna kan fokusera på att ha kul så kommer dina gäster haka på!
– Om du vill få folk att prata, hitta på en enkel lek i början av kvällen där du parar ihop folk i otippade lag. Inte någon avancerad lek som tar lång tid, men något enkelt. Typ ett musikquiz i en kvart. Eller så ställer du upp ett pingisbord eller något annat kul som folk lätt dras till.
– Se till så att du hjälper dina gäster att bli introducerade till varandra. Säg ”Hej Jessica, har du hälsat på Adam? Han är också fotbollstokig!” eller något annat som kan få igång samtalen.
– Nöjda gäster är glada gäster. Se till så att de alltid har något att dricka i glasen och något att tugga på om blodsockret faller så brukar alla vara nöjda.

Puss och ha en fantastisk födelsedagsfest!

Örhängena är så fina! Var kommer dem ifrån? 🙂 kram

Jag får så mycket frågor om dessa örhängen – de är från H&M! Visst är de fina, 80 pix!

Hallåå! Jag har en fråga till ”frågor med Forni” det är nämligen så att jag har börjat träffa en kille som är 7 år äldre än mig 21 vs 28. Jag märker att han tycker att åldersskillnaden är lite jobbig då han jämför mig med sina ”små-kusiner”. Vi har bara träffats några gånger men jag är intresserad av honom men jag märker att jag typ tar avstånd från honom när han tog upp det här. Jag tycker inte det är rättvist av honom att döma mig för min ålder då han inte vet vem jag är och hur jag fungerar som person…. min fråga är då, ska jag bara ge upp hoppet att han kommer ändra sin åsikt eller ska jag fortsätta prata och träffa honom med risken att jag kommer bli sårad i slutändan?

Hej fina du!

Jag skulle tagit upp detta med honom. Fråga honom nästa gång han pikar dig och din ålder: ”Har du något problem med vår åldersskillnad? Eller retas du bara lite på kul?”. Vissa saker kan ju vara lite mysiga att retas om men om han är nedlåtande mot dig på grund av din ålder hade jag helt enkelt tagit upp det med honom så snart som möjligt. Det är fem år mellan mig och D så det har ju hänt att vi har retats om ålder (typ när han pratar om något barnprogram han såg som liten och jag har ingen aning om vad han pratar om haha) men jag hade aldrig accepterat om han hade sett ner på mig för att jag är fem år yngre än honom (eller vice versa!). Dessutom vet vi alla vid det här laget att mognad inte enbart sitter i ålder – det sitter också i erfarenheter och personlighet. Prata med honom! Puss!

Michaela Forni

Kategorier

Arkiv