Frågor med Forni

Hej Michaela!

Vi är i full gång att anordna en möhippa i Stockholm, vi söker en rolig aktivitet som hela gänget kan delta i, restaurang tips, hotell tips, skärgårdstips? Vad skulle du rekommendera! Vi vill ha god mat och härligt häng!

Hej fina du,

Vad härligt med en möhippa i världens bästa stad! Möhippor ska vara personliga först och främst tycker jag så se till brudens intressen. Men här kommer några förslag som jag tycker om i alla fall!
Bo: Scandic Haymarket, Story Hotell, Miss Clara
Äta: Frukost eller brunch på något av de härliga ställena i Vasastan, typ Greasy Spoon, Pom & Flora eller Sthlm Brunch Club, lunch eller brunch på Strandvägen 1, middag på Kasai
Göra: Fjäderholmarna är närmsta skärgården att ta sig ut till, ät räkor och bada på klipporna! På vägen hem kan man stanna till på J i Nacka Strand för mat eller dryck. Finns en del matlagningskurser i Sthlm där man lagar middagen i olika lag tillsammans, också mysig grej tycker jag. Clarion Signs takterass på sommaren är magisk för möhippa om man vill ta det lite lugnt några timmar sen finns det ju massa aktiviteter i stan man kan hitta på beroende på vem bruden är. Googla loss! Och lycka till, puss!

Vart kommer dom vita byxorna ifrån?

De är från Theory och jag köpte dem i Miami i höstas, lite pricy dock. Men har faktiskt ett samarbete på gång där ni kommer kunna fynda Theory och andra märken väldigt fördelaktigt… återkommer med det innan månadens slut!

Dina skor är såå snygga! Som en dröm att se på… Och vilken känsla det måste ha varit att få visa upp dem och se dem i butik. Pirrigt är väl bara förnamnet..

Vill gärna trampa omkring i dem på min semester i sommar… Kan man köpa dem i Norge tro (kanske inte än, men snart)? 🙂 Eller online? Isåfall får jag beställa hem via mamma och pappa tänker jag. Kommer kriga för att få dessa skor som du märker :D.

Ja shit vilken känsla? Jag hade inte reflekterat över det så mycket innan eventet men sen när jag kom till NK kände jag mig… hmm ja som när jag var liten och fick min kanin i födelsedagspresent typ???

De går utmärkt att klicka hem på webbshoppen! Du hittar dem här.

Var är era Hans J Wegner stolar inhandlade?

Vi köpte dem av de förra ägarna tillsammans med matbordet som är ifrån Asplund. Förutom sängen så är matplatsen det absolut bästa köpet till lägenheten!

Till frågor m Forni: kan du berätta mer om vad du tyckte om resmålet och Tel Aviv? Vad hade du för förväntningar? Hur var kulturen? Var det modernt och hur var folket? Vilket land som du varit i påminde det om? Likt Marocko t.ex.? Hur dyrt/billigt var det att äta/shoppa? Fanns det mycket att se, göra och upptäcka?

Absolut! Vi var bara där i tre dagar vilket gjorde att det inte riktigt fanns tid till att göra allt vi ville. Till exempel stod en dag i Jerusalem och Döda Havet högt upp på listan men det tar en hel dag att besöka det och vi hade bara drygt två dagar. Jag är ju väldigt åksjuk så vi kände också att det inte var värt det på så kort tid. Det handlar om prioriteringar och i vårt fall står ALLTID mat och dryckesscenen högst upp på listan över saker vi vill uppleva i en ny stad. Sedan tappade vi ju nästan en halvdag på semestern efter det som hände i Sthlm i fredags som gjorde att vi gick tillbaka till hotellet i många timmar för att uppdatera oss. I lördags var det en stor högtid så då var allt stängt, därför vi bokade in en heldag vid en pool den dagen vilket ändå passade efter allt som hände dagen innan.

Anledningen till att vi åkte till Tel Aviv var just för att vi hörs så bra om restaurangerna där och att det ska vara up & coming som weekend-resemål. De som varit där har sagt att det finns grymma uteställen och det var dessa vi ville testa på, så där var förväntningarna höga. Mina vänner som varit där tidigare sa att det var ett trendigt resemål, typ som ”nya Barcelona”, extremt gayvänligt (flest gaykompisar som varit i TA) och modernt om man tittar på hur vår generation lever i TA. Allt det stämde och levde upp till mina förväntningar.

Priserna är som i Stockholm så det är snarare dyrt än billigt, sen gick vi ju till några av de bästa restaurangerna som finns där. Men det är billigare i t.ex. Marrakech.

Ni vet känslan när man strosar i t.ex. Barcelona och tänker att man ska sätta sig på någon mysig uteservering och ta ett glas, men så går man och hittar bara turisthak? Här var det tvärtom. Varenda ställe vi gick förbi såg så himla härligt ut och det var beslutsångest deluxe om var vi skulle slå oss ner varje gång.

Slutligen måste jag ändå tillägga att det var svårt för oss att ta oss in i landet på grund av min sambos ursprung eftersom Iran och Israel har en lång historia av konflikt bakom sig. Det är tråkigt att det är så eftersom när vi väl var i TA så var precis alla vi träffade på trevliga, snälla och välkomnande mot oss. Men jag vet inte om vi kommer våga åka tillbaka dit igen och riskera att inte få komma in i landet? Måste läsa på lite mer om det här.

Vilket hotell bodde ni på?

Vi bodde på Rotschild 22 som jag rekommenderar, prisvärt och mitt i stan!

  1. så irriterande det där, när det blir krångligt för var man ”egentligen” kommer ifrån! Jag var där med min man för några år sen då var vi sambos o komma in fick bra, o åka runt i Jerusalem o allt var bra MEN när vi skulle hem, trots att vi var där typ 7-8 timmar innan för att vi fick veta att det kan bli problem för mig höll vi på att missa planet! De ville inte släppa hem mig, men min man som är ursprungligen svensk hade de inga problem med 😂

  2. Så tråkigt:( jag har hört samma från alla mina iranievänner, alla kommer in men efter många långa förhör på flygplatsen.. lite som i USA kanske? Vågar själv inte åka dit pga detta..

  3. Hej Michaela! Undrar lite över varför du/ni väljer att åka till ett resmål som bland många anses vara en apartheid stat (bland annat enligt en FN-rapport), utan att nämna problematiken. Israels sätt att behandla Palestina är olagligt enligt internationell lag. Enligt vänner som besökt Palestina har förhållandena där varit fruktansvärda och väldigt omänskliga. För mig känns det märkligt att åka till Israel för nöjes skull, utan att iallafall vara medveten om situationen? Men det kanske ni var, tycker bara inte det framgått av din text om Israel och Tel aviv? Kram

  4. Tips vad gäller om ni får ”komma tilbaka”, vet ej om det stämmer men men… De klistrar en gul lapp på baksidan av passet när man lämnar landet, det är första siffran i nummret där man ska kolla på. Är det en 6:a är ni inte välkomna tillbaka i princip… Jag fick en trea när jag åkte därifrån, mest för jag är ung och inte jude.

  5. Har du koll på vad Tel Aviv och Israel för den delen står för? FÖRTRYCK, mord och orättvisa. Öppet på gator mot små barn som leker. Världen skulle sannerligen vara annorlunda om människorna som har plats för att deras röster skall höras talade om det som pågick runt om i världen.
    Vamos Palestine

  6. Till frågor med Forni; jag och min pojkvän ska bila i Italien i sommar. Vi tänkte ta flyg ner och hyra en bil i Italien, vad rekommenderar du för ställen? Vad får man inte missa? Vi vill verkligen uppleva det mest italenska! Kram på dig

  7. Tack för utförligt svar på min fråga om Tel Aviv! Kul att få läsa om dina resor och matupplevelser, men även dina mer ingående reflektioner. Tråkigt att det är knepigt att resa till vissa länder – speciellt när man har ursprung från Mellanöstern och är man. Blev själv ifrågasatt just pga detta när jag reste till Marrakech (där vi bland annat besökte La Maison Arabe efter din rekommendation btw, min topp 3 bästa matupplevelse). Man får hoppas att det blir bättre med tiden 😉 Ha det fint!

  8. Alla ni som är så anti Israel (ska judarna som levt hela sina liv i Israel – sluta existera eller vad är det ni vill egentligen. Man blir mörkrädd ) läs på innan ni uttalar er! Om Israel skulle släppa kontrollen över alla miljoner vapen som finns runt Gaza skulle det bli kaos. Terrorister skulle ta över makten ( hamas kontrollerar ju redan där utan folkomröstningar ) det skulle kunna bli en ny isis katastrof om fel människor med vapen kan göra vad dem vill. Har vi inte sett det hända ?! Jag har släkt i Israel, min lille kusin var i lekparken, han var bara tre år, och dog för några år sedan av en raket som sköts mot Israel från Gaza. Men han kanske förtjänade det enligt er för att han bodde i Israel ?
    Likså har många självmordsattacker, knivattacker osv förekommit regelbundet mot den israeliska befolkningen. Ni borde skämmas som drar alla som bor i Israel över en kam och kallar dem mördare!!

    1. Preach, Rebecka! Håller med dig till 100%. Beklagar även det som hände din lille kusin, kn inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste h varit!

    2. Om du har förlorat din kusin i en lekpark bör du ha någon slags sympati när de palestinska barnen dör av precis likadana saker? Den israeliska armén är maktgalna!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi