En lista om vad jag dricker!

Här kommer en liten dryckeslista som jag snodde från Sandra!

Kaffe:
Oj oj oj jag gillar allt kaffe, men inte i överflöd. Jag dricker två koppar kaffe om dagen, en på morgonen och en på eftermiddagen. Älskar allt ifrån en kopp nybryggt med mjölk, en cappuccino på eftermiddagen (med en chokladbit vid sidan om), en enkel espresso efter maten osv. Dricker oftast mandelmjölk, havremjölk eller laktosfri mjölk i kaffet.

Öl:
Veteöl är fruktansvärt gott. En kall veteöl med perfekt mycket skum, mums alltså! På sommaren är det vanlig ljus öl, gärna en Peroni! Min kille är en riktig ölnörd så jag dricker mer öl än vad man nog kan tro hehe.

Bubbel:
Okej helt ärligt så älskar jag bubbel men har liksom noll koll? Kan ta ett glas och säga om det är gott eller inte men där går min gräns. Jag tycker om när det är iskallt, torrt och bubbligt. Gillar inte sötare bubbel och det värsta som finns är ju att få svaga bubblor när man beställer det på glas ute, fy så äckligt. Men om jag får välja beställer jag gärna Pol Roger i champagneväg och den här i proseccoväg, den köper jag alltid hem, så god och prisvärd tycker jag.

Te:
Helt vanligt Earl Grey med mjölk och honung <3

Vatten:
Iskallt kranvatten. Brukar ha en kanna i kylen så att det alltid finns kallt vatten att klunka i sig snabbt hemma!

Juice:
Jag gillar de nyttiga jävlarna. Morot, ingefära, citron, gurkmeja, spenat, vetegräs – släng i lite olika nyttiga grejer så är jag nöjd. Vill inte ha min juice för söt!

Vin:
Italienska rödviner, jag gillar Ripasso-vin eftersom det är lagom lätt för mig samt att jag har druckit det i så många år så det är liksom synonymt med mys i min värld. Annars gillar jag Barbaresco-viner. Jag drack mycket tunga viner förut (älskade Amarone och Barolo) men jag får sån otrolig huvudvärk så försöker hålla mig till Ripasso och Barbaresco, då och då någon Pinot Noir (dock ingen favvo). Oftast är det D som beställer vinet när vi är ute, han vet vad jag tycker om så jag är inte superpåläst om vad jag dricker. Litar helt på honom :)))

Vitt har jag väldigt dålig koll på men föredrar Riesling och rosét ska vara så ljust som möjligt, då är jag nöjd. Minuty är en favorit!

Mjölk:
Gärna mandelmjölk, annars havremjölk, om inget finns går det bra med laktosfri komjölk.

Cider:
Dricker aldrig cider? Ibland torr äppelcider (alkoholfri) när jag är bortbjuden och inte sugen på alkohol, men det är det enda.

Drink:
Mums älskar drinkar! Whiskey Sour på vintern, kanske en espresso-martini efter maten, Bellini till brunchen, fläderdrinkar, ingefärsdrinkar, drinkar med jordgubb och typ basilika – överraska mig! Jag är inte en kräsen drinkis men vill ha dem välgjorda och ej för spritiga. Beställer aldrig typ martini, old fashioned, negroni osv. Fy!

Läsk:
Gillar ej läsk så mkt men kanske en cola när jag är bakis tack!

Saft:
MER, älskar dem små i tetrapack, spelar ingen roll vilken smak!

Alkoholfritt ute:
Lemonad och äppelmust är två favoriter.

Favoritdryck:
Måste ändå säga rödvin. Inget slår att sippa på ett glas rött i samband med att äta något riktigt, riktigt gott. Mmm livet.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi