Egenmäktigt förfarande, Paraden och Hawaii-pizza

Här kommer en lördag och en söndag i cirka tjugo bilder!

Min lördag började med kaffe och Nyhetsmorgon, som sig bör.

Sen lagade D en frukost-omelett! Med en guacamole vid sidan av. Himla gott, kändes som att jag var på valfritt brunch-ställe i New York.

Vi gick på en långpromenad runt Gärdet under dagen.

Sneakers från Nike, byxor från FWSS, tröja från Soft Goat

Och när vi kom hem åt vi rester från veckans soppa! Recept kommer i dagarna!

Vid tre hade vi biljetter till nypremiären av Egenmäktigt FörfarandeMaxim. Gud så bra den var! Underbart skådespeleri och så älskade jag ju boken. Passa på att se den nu under hösten!

När vi kom hem chillade vi resten av eftermiddagen tills klockan slog sju för då skulle lägenheten piffas!

Och drinkarna blandas!

Vi hade nämligen en middagsdejt med Petra och Markus inbokad. Först var det fördrink hos oss innan vi rörde oss vidare till restaurangen.

Kvällens destination var Paraden.

Där tog vi in massa smårätter som vi delade på. De har verkligen en härlig meny på Paraden, det är alltid svårt att välja vilka rätter man ska satsa på när man är där tycker jag. Jag vill ha allt!

Till varmrätt tog jag viltkorven med selleripuré och hasselnötter. Den fick mvg. Sen snackade vi skit till midnatt innan vi promenerade hem igen. Bra lördag!

I söndags gick jag upp och fixade helgfrukost till oss!

En sak man älskar är ju obokade söndagar. Att lägga sig i badet med en bok efter frukost är ju sann lyx. I söndags läste jag ut ”The Magic of not giving a fuck” av Sarah Knight. Den handlar kort och gott om att inte bry sig så jävla mycket om saker. Bra bok för mig :)))

Till lunch åt vi hämtpizza för första gången på säkert två år. Jag frågade D vad han var sugen på till lunch, varpå han svarade ”En calzone och en Hawaii”. Efter att jag hade funderat lite så svarade jag ”Fan vad sjukt, det är jag också sugen på. Fastän jag aldrig någonsin beställt en Hawaii?”.

”Inte jag heller!” svarade D. Märkligt det där när man blir sugen på något man aldrig brukar äta eller ens är speciellt förtjust i. Men sagt och gjort, det blev en calzone och en hawaii till lunch! Ganska gott faktiskt.

Sen låg jag i sängen och kollade på Bonusfamiljen i ett par timmar.

Vid fem-tiden gick vi och röstade i kyrkovalet.

Sen läste jag lite till och fotade detta citat som kändes sant, speciellt i dagens sociala medier-samhälle.

Till middag lagade D en smarrig pasta.

Så avslutade jag kvällen med att läsa ut min bok. MYCKET bra sista sida hehe.

En mycket bra helg överlag faktiskt, tack livet för det.

  1. Jag laser ocksa ”the magic of not giving a..”! Kanner igen mig helt sjukt mycket i den dar boken och har highlightat massa bra meningar. Ser fram emot att ”forsoka” att inte bry mig om vissa saker/personer :’)

  2. Men vad sjukt, jag har varit sugen på hawaiipizza i typ en vecka nu jag med trots att jag aldrig någonsin beställt det innan?? Får bli en sån nästa gång det vankas köpepizza.

  3. Till frågor med Forni:
    Hej Michaela,
    Jag har tänkt på att många offentliga personer ofta säger att de upplever att det är så jobbigt att bli smygfotograferade av folk, men samtidigt så ”smygfotograferar/filmar” bloggare och youtub:er folk som hamnar i bakgrunden på bilder/filmer varenda dag. Och detta visas upp för hundratusentals människor (medan fotot på ”kändisen” förmodligen visas upp för några få personer).
    Vi lever minst sagt i ett samhälle där allt dokumenteras och jag kan komma på mig själv att vara ”orolig” att råka bli med i bakgrunden på bild precis när jag sätter tänderna i en stor hamburgare, kravlar mig klumpigt upp ur en solstolen, halvsover på tunnelbanan eller gör en konstig min på en restaurang.
    Vad tycker du om detta?
    P.S.
    ENDA anledningen till att jag vänder mig till dig för att du alltid har så kloka svar!
    Kram!

  4. Hej Michaela,
    Vad är det för goda drinkar ni bjöd på? Skulle inte du kunna tipsa om drinkar man kan göra hemma? Jag vill bjuda på någonting annat än vin och öl, men är inte alls bra på drinkrecept. Kram!

  5. Hej Michaela!
    Om man ska köpa en lite dyrare väska som man kan ha vid utgång osv (alltså inte en vardagsväska) vilka skulle du rekommenderar då? Jag tänker storleksmässigt så att man får plats med mobil, plånbok och något puder tex.

    Tack på förhand!

  6. Men en liten fråga på tal om citatet. Är det inte EXAKT vad du som influensers gör?! Alltså få folk att köpa saker de inte vill ha för pengar de kanske inte har. Du får ju folk stt köpa saker de inte behöver.

  7. Lyssnar om din och Dashas podd just nu och har länge tänkt att om/när du och D en dag gifter er skulle det ju vara världens mysigaste grej att spela upp utvalda delar ur den på ex middagen. När du berättar om dejten på Fjäderholmarna och första gången du avslöjar att du har en pojkvän osv :)))) Kram!

  8. Hej Michaela!
    Har en fråga, som kanske är lite privat men jag hoppas du ändå vill svara.
    Lyssnar på din och dashas podd just nu (för kanske hundrade gången).
    Och som vi alla har förstått så är ni inte alls lika nära längre, och har inte varit på ett par år.

    Men saknar du inte henne ibland? Ni var ju så otroligt nära och i er podd pratar ni om hur ni skulle DÖ om ni inte skulle vara vänner längre. En sån där stark och sällsynt vänskap.
    Min fråga är inte på något sätt illa ment. Men jag har själv sagt upp vänskapen med en vän som var så otroligt nära för 1 år sedan och jag saknar henne varje dag. Hur gör man? Och hur ”kommer man bara över varandra” som ni verkar göra ganska smärtfritt.

    Och om du vill så vore det intressant att få en liten förklaring på vad som hände (jag talar nog för så himla många) och som du skrev för ett par veckor sedan om när par gör slut så har något dom flesta känt samma sak med dig och Dasha under ett par år nu – vi behöver en förklaring! <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi