Sardinien-tips

På tisdag promenerar jag på ett plan för att tillbringa en vecka på Sardinien. Vi ska bo strax utanför Olbia på ett superhärligt hotell. Där vankas det dagar fylld av meditation, yoga och god mat.

Jag och Carro har dock bokat bil och tänkte unna oss lite mysiga utflykter under veckan. Har ni några värdefulla tips på Sardinien och den sidan av ön? Restauranger i Olbia/runt om? Någon som har varit i Porto Cervo och har tips där? Eller runt Porto San Paulo? Det ser så himlahimla vackert ut på Sardinien och jag kan knappt bärga mig tills vi är där!

  1. Hej min favoritbloggerska!

    Tyvärr har jag inga tips men blev väldigt nyfiken på vad det är för yogaresa ni ska åka på. Vilka har ni bokat genom och vart flyger ni och så vidare?

    Tacksam för svar!
    Puss

  2. Jag var i en by utan för Olbia för något år sen, stränderna var OTROLIGA. Om det är varmt nog att bada rekommenderar jag verkligen att ta er runt till stränderna däromkring. Även båtturer förbi de finaste öarna rekommenderar jag (går från Palau), verkligen supersupervackert vatten. Porto Cervo är mest massa pampiga båtar och fina hus tycker jag, men rätt trevligt! Annars tycker jag att maten var bra typ överallt, har inga specifika tips. Hoppas ni får en fin resa!

  3. Agroturismo San Giovanni! Bästa maten, bästa utflykten!
    De bästa stränderna ligger mellan Olbia och Porto Cervo (tex spaggia capriccioli, spiaggia la celvia, di Liscia Ruja mfl). Pallar ni köra så långt så är byn och stranden i Santa Teresa Gallura superfint.
    Porto Cervo är i sig bara en konstruerad ganska ful hamn och typ galleria, bra restaurang där är dock Frades, la sardegna…
    Inne i Olbia ligger det en bra ”mackställe” på Corso Umberto ungefär vid Hotel Centrale. Trattoria antica är bra och superpopulärt.
    Jag har bott på ön och mitt tips är att våga välja lite enklare ställen än vad jag uppfattar att du/ni brukar välja när ni reser. Sardinien kan vara superflådigt och lyxigt, men det är det enkla som liksom är bättre än på andra platser.

  4. Maten på Sardinien är to kill for 😍👌🏼 Reste dit i Juni och kan kolla imorgon
    lite ”tips” haha beroende på bilderna jag fotade (dåligt minne). Sjukt fint ställe!
    Fyndade också Adidas skor som hemma kostar 900:- för 500:- 😍😊 Så lämna plats i väskan din..
    Ha en toppenresa! Gjorde en utflykt till ’Orgosolo’ men det ligger en bra bit från Palermo (var ska ni bo?). Det är en by uppe i bergen där alla väggar är täckta med målningar, riktig konst om du frågar mig! Sardiniens svar på graffiti. Blev rekommendera av flera att besöka stället (dock är deras serpentinvägar inte så roligt, så åk på dagtid).

  5. Skrev fel insåg jag, reste också till Sicilien då Palermo är huvudstad.
    Men missa inte Cagliari! Mycket att se och upptäcka! 😍

  6. Hej!

    Jag var på Sardinien nu i somras, och ni har definitivt valt rätt del av Sardinien. Jag besökte Cagliari och Alghero först (vilket jag inte rekommenderar! Turistigt och inte mysigt alls i mina ögon). Därefter åkte vi till La Maddalena-öarna, och my-oh-my så otroligt fint där var! Hade bil, färjan över tog ca 20 minuter och var väldigt smidigt. På Maddalena-öarna bodde vi på Hotel Excelsior, helt ok vid hamnen så lätt att ta sig runt. Restauranten La Scogliera är nice för lunch. Annars så kör runt på ön, den är liten så ni hittar lätt egna smultronställen. Otroligt fint på La Maddalena, naturen är slående!

    Därefter åkte vi till ett hotell som heter L’agnata di de Andre. Googla det! Hotellet ligger mitt i grönklädda dalar och där är så harmoniskt och lugnt. Ät middag på gården en kväll, atmosfären var helt fantastisk i juli med personlig service, god mat och dryck. Om ni har tid så bo här en natt, inte dyrt alls och väldigt avkopplande att ligga vid poolen och lyssna på fåglarna. Sardinien har ganska korta avstånd, så håller ni er på den norra sidan av ön klarar ni fint att köra runt till olika ställen som dagsturer 🙂

  7. Hej! Ni måste definitivt besöka ett Agriturismo. Det är givet om man är på Sardinien. Vi var på ett vid namn Li Mori som var GRYMT!! Så mysig location och maten va så bra och inhemsk den kan bli! Väldigt populärt så boka innan!
    Vi åkte båten över till Maddalenaöarna och det är ett hett tips. Stränderna är magiska!
    Vi bodde på Grand hotel i Porto cervo där de hade en fantastisk fiskrestaurang.
    Där ska även finnas massa andra bra restauranger.
    Tips på stränd: Stintino, Rocca Ruja!! Ett måste!!!

  8. Kom hem från Sardinien för två veckor sedan och det var verkligen så himla fint! I matväg var Frades i Porto Cervo väldigt bra. Fantastisk utsikt, utsökt mat (åt livets glass där som smakade en blandning av nutella och nogger!!) och trevlig personal, och sedan hade de en liten butik med ett fint utbud av lokala viner. (https://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g194856-d8116978-Reviews-Frades_La_Sardegna_in_Bottega-Porto_Cervo_Arzachena_Province_of_Olbia_Tempio_Sard.html)

    På inrådan av vår värd gjorde vi även ett middagsbesök i den gulliga bergsbyn San Pantaleo. Den ligger mitt emellan två bergmassiv med blommor och vinrankor längs husväggarna, och hade jag vetat hur vacker den var hade jag åkt dit lite tidigare för en spritz och en lättare lunch i stället för middag. Nu hann vi precis se solnedgången innan det blev mörkt… Men väl värt ett besök!

    Sedan, som så många andra redan har tipsat om, så är skärgårdsön La Maddalena fantastisk. Tar ca två timmar med bil och färja från Olbia. Stranden Cala Coticcio på Caprera är den finaste jag varit på i Europa 🙂

  9. Jag bor på Sardinien på somrarna och kan först och främst säga att det är en jättestor ö med massa serpentinvägar så att åka till Cagliari (minst 4-5 h med bil) är rättså kämpigt om man bara är där en vecka! Samma sak med att åka till koriska, dit bör man isåfall åka en weekend för sig och inte om man har en vecka på Sardinien haha.. Ni bor på östkusten som definitivt är mest exploaterad (dock inte i mått mätta med t.ex. Marbella), medan västkusten fortfarande består av massa genuina byar. Rekommenderar dock inte att åka tvärs över ön – stora berg, jobbiga vägar och som sagt lite mekigt om man bara är där en vecka. Byar och stränder runt porto cervo är superfina (kolla bara tripadvisor/google maps så kan ni hitta de finaste vikarna). Maten är oftast bra överallt men definitivt dyrare på östkusten än västkusten. Det verkar som att ni kommer va en del på hotellet och kanske använda bilen för halvdag/heldagsutflykter? Är vädret bra är mitt främst tips (som nämnts av andra) La Maddalena. Alla videos och bilder på kristallklart vatten och klippor från Sardinien är från denna skärgård som man når från Palau (max 30 min bilfärd från Olbia). Det finns både dagsturer med båtar samt möjlighet att ta bilfärja över då man kan nå stränderna själv. Litet med massa fina stränder så väldigt tidseffektivt litet paradis. Rekommenderar ön caprera som man når via La Maddalena (en bro går över): GALET vacker!!!! Porto Cervo är intressant på så sätt att det är en by som byggts av en oljemiljardär och som är överdådigt lyxigt. Fruktansvärt dyrt, men lyxiga butiker, båtar och öns bästa glass!!! Kul att se om inte annat. Annars skulle jag bara njuta av den vackra miljön och goda maten!! Hoppas ni får tur med vädret, kram!!

    1. Hej!
      Funderar köpa hus på Sardinien och behöver lite tips från någon som bor där! Kan du dela med dig lite info? Mvh Susanne

  10. Hej! Jag bor på Sardinien just nu och har gjort i 6 månader. Temperaturen har börjat droppa rejält nu så havet är ca 22 grader o cirka 25-26 på dagarna så varma tröjor till kvällen behövs! Jag bor i Alghero och kan verkligen rekommendera Alghero och främst deras Gamla Stan. Magiskt mysiga restauranger o barer etc!! Maddalena-öarna är ett hett tips samt Costa Smeralda om du vill ha en dagsutflykt i det absolut lyxigaste områdena med märkesbutiker o dyra restauranger. Kul att se. Sen är den vackraste stranden belägen vid Stintino, La Pelosa Beach. Ha det gött!

  11. Hyr bil eller ta bussen till La pelosa stranden, en av världens finaste.. Var på sardinien för 3 år sen. En av mina bästa resor, riktigt god mat!

  12. Uppåt: La Maddelena! (norra ögruppen mot Korsika). Helt fantastiskt vackert. Hyr båt, åk bil runt öarna eller strosa runt i den gamla staden.

    Neråt: staden Cala Gonone. Hyr gummibåt (om ni inte kan köra själva så går det att hyra skipper) och ta er till stränderna Cala Gortize och Cala Luna. MAGISKT. bästa semestern jag haft.

  13. Min sambos nonna och nonno bor i Alghero på Sardinien. Jag älskar den staden och det känns som vårt andra hem. Även fast jag är helsvensk så älskar jag att jag blivit ”ingift” i en italiensk familj. Olbia har jag hört är en industristad och inte så rolig? Men att det finns en massa lyxhotell där. Hoppas du får en underbar resa. Om ni har tid att åka en sväng så skulle jag rekommender en självförsörjande gård som heter SaMandra där man blir serverad en avsmakningsmeny baserad på vad de skördar/säsong osv. Älskar Sardinien och den sardiskt kulturen.

  14. Rekommenderar starkt att åka till Santa Teresa di Gallura och ta färjan över till mysiga Bonifacio på Korsika. En perfekt dagstur!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi