Laga sashimisallad med mig och Jessica Freij

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Santa Maria

För några veckor sedan var jag på en inspelning tillsammans med Jessica Freij! Ni har säkert sett Jessica i NyhetsmorgonTV4, jag tycker alltid att hon är så härlig när hon är med där (+ lagar mat som ser ljuvlig ut!).

Vi skulle i alla fall laga mat tillsammans med Santa Maria. Santa Maria har lanserat ett gäng nya kryddblandningar så fokuset låg på just kryddning. Jag hade en miljon frågor till Jessica, typ ”Vilken är din favoritkrydda?” och ”Hur hittar man den perfekta balansen i sin kryddning?”.

Om ni vill se fler recept från Santa Maria, utöver detta ljuvliga recept, så hittar ni dem här (klick!)

Jessica berättade bland annat att vinäger tillagar laxen, så att om du marinerar din lax i vinäger kommer den att bli lite tillagad och inte vara helt rå vid servering. Det visste jag inte! Sedan berättade vi om våra respektive favvokryddor i köket och hur vi gör våra sashimisallader.

I vår sallad använde vi oss av flera nyheter från Santa Marias kryddhylla! Till exempel deras BRILJANTA vitlök och ingefära på tub för den som har bråttom (räck upp en hand!) men också våra gamla favoriter så som ekologiska chiliflakes.

För mer kryddinspiration kan ni kika in hos Santa Maria här

Tävling! På instagram har jag postat mitt smarriga recept. Om du taggar den vän du vill bjuda detta på, så har du chans att vinna ett lyxigt kryddpaket från Santa Maria. Så att du också kan utvecklas och våga leka mer i köket! Härligt ju! Du hittar min instagram här (klick!).


  1. Hej!

    Jag vet inte om det här är någon fråga eller inte, men någon kanske har varit med om samma sak eller bara kan ge mig tips.

    Jag jobbar på en arbetsplats med 95 procent killar. Jag har efter bara två månader fått en högre position inom företaget och får vara med på chefsmötena hela enkelt. (Där jag är ensam tjej). I måndags gick vi igenom allting och diskussionen löd så här ”många på arbetsplatsen är arga för att (jag) efter så kort tid fått en hög position” – alla på mötet håller med.

    Jag fick typ panik och visste inte vad jag skulle säga och satt mest tyst. Nu i efterhand är jag så jävla arg och känner mig sjukt förminskad. De satt och diskuterade om att människor utanför mötet inte gillar att jag fått den positionen jag har? Jag vet inte om jag överreagerar eller helt enkelt bara borde sparka på alla. :/

  2. Jag har berättar det tidigare, men alltså HUR bra gör du dig inte i videoformat? Så behaglig att både se och lyssna på, hur du rör dig och vad du säger – intressant och kul! Spelar ingen roll om du har en programledarroll, intervjuar någon, själv blir intervjuad, videobloggar eller valfritt annat format – du lyckas alltså leverera i video tycker jag! Meeeeer av det <3

    1. Men åh vilken varm, fin och mysig kommentar. Vad peppad jag blev på att fortsätta med mer rörligt. TACK för detta <3 PUSS

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi