Recept: Höstgryta med kyckling och kantareller

Här kommer ett mycket smarrigt höstrecept som jag skrev om i helgen (klick!). Nämligen en höstgryta med kyckling och kantareller. Enkel och svingod. Hoppas att ni kommer gilla den!

Höstgryta med kyckling och kantareller
För fyra personer

Ca 600g ekologisk kycklingfilé
3 st schalottenlökar
5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl kalvfond
Kantareller efter smak (snåla inte är mitt tips!)
En burk svartvinbärsgelé

Tillbehör
Råris
Sidosallad på exempelvis bladspenat, körsbärstomater, gurka, rödlök och avokado
Dressa om du har lust med olivolja, balsamvinäger, citronpeppar, salt, honung och dijonsenap

Gör såhär!
– Sätt ugnen på 175g, ställ in kycklingfilén i ca 20 minuter eller tills den är färdig helt enkelt.
– Medan kycklingen är i ugnen: hacka upp schalottenlök och fräs i en kastrull eller gryta med en generös klick smör. I med kantarellerna och rör om i någon minut. Salta och peppra.
– I med matlagningsgrädde, kalvfond och 1/3 burk svartvinbärsgelé och låt sedan puttra på låg värme i ca 10 minuter.
– Koka upp ris och hacka upp sidosalladen
– När kycklingen är klar, ta ut den ur ugnen och skär den i små strimlor (eller gör det innan du stoppar in den – som du behagar!), släng sedan ner kycklingen i grytan.
– Låt stå, addera kalvfond, salt, vitpeppar eller gelé efter smak tills den känns krämig och svingod.
– Servera din höstgryta med råris och sidesallad! Smaklig måltid!

  1. till frågor med forni: Hur skaffar man nya vänner? Jag är 23 år gammal och studerar, har vänner som jag umgås med på föreläsningar osv men inte på fritiden. Sen har jag himla många bekanta men inga riktiga vänner.. så hur träffar man nya vänninor? har försökt ett tag utan att lyckas och börjar bli väldigt tråkigt och jobbigt.. tack för svar!

  2. Hej Michaela! Jag lyssnade på första avsnittet av eran podd igår och ÄLSKADE den. Ni har så mycket bra saker att säga, relaterade verkligen till så mycket. Kändes också genomtänkt och strukturerat! 10/10!

  3. Till frågor med forni. Hej Michaela! Jag lyssnade på ert första avsnittet av podden och älskade den. Ni tog ju upp dilemmat om olycklig kärlek och jag känner att jag också är olycklig kär i relationen jag befinner mig i just nu tyvärr.. med min pojkvän sen fyra år tillbaka. De första åren var helt underbara och jag har varit så himla kär i honom. Men för något år tillbaka när vi tog studenten känns det bara inte som förr, och allt har blivit sämre i vår relation de senaste halvåret. Jag upplever att jag vill mer i vår relation än han. Jag vet ungefär vad jag vill göra med mitt liv och pratar gärna om framtiden medan han inte vill prata om det alls. Det känns även som att han tar mig föregivet och att jag är den som helt enkelt kämpar mest för glöden i vårt förhållande. Jag mår riktigt dåligt över detta och har till och med funderat på ifall han är rätt person för mig, eller ställer jag bara massa krav? Jag tog upp detta med honom för en månad sen ochbdå s han faktiskt att han inte hade samma känslor för mig längre men att han tyckte vi skulle fortsätta kämpa och hitta tillbaka, men inget har varken ändrats eller blivit ”bättre” sen han sa att vi skulle börja kämpa mer..?
    Jag känner mig i alla fall inte lika älskad av honom som jag faktiskt älskar honom. Vad ska jag göra..? Känner mig helt uppgiven, jag är ju kär i honom.

  4. Det låter gott! Men du låter alltså inte vattnet gå ur kantarellerna innan du varmed löken, fonden etc? Frågar bara för att jag inte hört att man gör så tidigare.

  5. Jag vill bara säga det att er podd är det bästa som hänt mig för tillfället, den är helt underbar!!!

  6. Älskar verkligen diskussionsforumet på Daily Forni!! Önskar att trådarna uppdaterades/skapades stup i kvarten hehe. Kan du inte i något inlägg återigen lyfta att diskussionsforumet finns? Kanske finns några som har missat det eller inte kollat sedan lanseringen tänker jag!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi