Från svag till stark

Jag mådde ju inte så bra i förmiddags som jag skrev i morse i veckans planer. Kände mig skör och hade ångest. Sen gick jag och yogade på lunchen och då var det som att världen ändrade nyans.

Jag kommer nog aldrig att kunna beskriva vad det är som yoga gör för mig men jag vet att ni är många som upplever samma känsla där ute, oavsett om ni får det av yoga, någon annan träningsform eller något helt annat som ni finner meditativt. Det är bara så fascinerande hur jag kan gå in i min yogasal med ett sinnestillstånd för att sedan komma ut med ett helt annat. Jag hittar ro på min yogamatta. Idag hittade jag även styrka, innan jag gick så sa Jennie att ”Vad stark du var idag! Det syntes! Wow!”. Och jag kände mig stark, varje position kändes perfekt, som att de bara las i min kropp som en självklarhet.

Alla stunder på yogamattan är inte härliga. Vissa är jobbiga, stretar emot, svettiga, gör ont. Men så kommer de här stunderna av magi. När jag bara får röra mig på min matta och allt känns som det ska. Jag svär att jag är fem centimeter längre när jag går därifrån sen. Och mitt hjärta är fem centimeter större.

På yogaresan en dag så fick vi ett litet rosa kuvert där vi fick skriva en uppmaning eller kärlekshälsning till oss själva. Tanken med kortet är att vi ska ha det framme i vardagen så att vi inte glömmer vår uppmaning eller kärlek. Jag skrev ner mitt mantra som jag har haft i flera år. Det fick stå högst upp. Sedan skrev jag en påminnelse till mig själv om att alltid, alltid vara nära yogan och meditationen. Att inte tappa den i mitt liv. Den gör verkligen mitt hjärta större och jag behöver det. Den ger mig en chans att blicka inåt, hitta harmoni och känna kärlek i en värld där jag annars lätt känner mig vilsen eller mörk. Så himla tacksam över det som yogan och allt med den har gett mig.

  1. Det är det yogan gör med oss, den får oss att växa, se nya perspektiv och andas. Jag älskar yogan, den har fått mig att kunna andas ordentligt och vara tacksam för det jag har! <3

  2. Åh vad jag saknar träningen och yogan när jag läser det här! Fick träning på recept förra året efter en skada men nu har det gått ut och det märks verkligen. Jag körde yoga blandat med pilates två, tre gånger i veckan (okej ibland bara en gång men jag gjorde det iaf en gång i veckan minst) och det var så härligt. Mådde bra i både kropp och huvud, men som student har jag inte råd… Har för lite rutin för att köra hemma men det är det första jag ska skaffa mig när jag är klar med studierna, ett gymkort! Heja mig om två år :)))

  3. OT: Jag brukar gå in på denna sida med min laptop och designen blir jättekonstig – bilderna som är stående är så stora att man bara ser 1/3 av dem åt gången. Kanske vore något att fixa? Är inte jättekul att nästan aldrig se en hel bild, speciellt inte när det är en outfitbild (som alltid är stående).

    Tack för en bra blogg annars! Kram! 🙂

  4. Tack för påminnelsen om yoga! Precis vad jag behöver. Har en tendens att tappa yogan när det är som stressigast i livet. Känner på något sätt jag tror det är jobbigt att varva ner när jag är så uppe i varv, konstant. Men det är ju precis återhämtning som behövs! Det är som att kroppen vill vara kvar i samma tillstånd på något sjukt sätt. Det är enklast så, men nu fick jag en fin påminnelse av dig, så nu ska jag yoga innan kvällsjobb! Kram

    1. Blir så glad när jag hjälper någon annan med en liten påminnelse <3 Fint. Hoppas yogan ikväll blir skön!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi