#älskakryddor

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Santa Maria

Som ni kanske minns skrev jag för några veckor sedan om en filminspelning som jag gjorde tillsammans med Jessica Frej för ett samarbete med Santa Maria. Vi slängde ju ihop en magiskt god sashimisallad tillsammans med varandra och Santa Marias kryddsortiment. Santa Maria har en hel drös med olika kryddor som piggar upp vilken vardagsrätt som helst. Jag och Jessica pratade en del om våra favoritkryddor och jag tror nog att jag landat i några favoriter. Vitlöken på tub har blivit en ny vardagsräddare och den ljusa sojan, som Jessica tipsade om, har använts flitigt här hemma. För mer härlig kryddinspiration kika på videon nedan:

Santa Maria har precis lanserat utmaningen #älskakryddor där jag och Jessica blivit utmanade att laga ett recept med nya spännande kryddor för att få en twist. Jag valde, som ni såg i videon, min favoriträtt sashimisallad som vi smaksatte med ljus soja, risvinäger, ingefärapaste, lite vitlök och toppade med chili flakes. Risvinägern var helt ny för mig och gav en otroligt god smak, hett tips!

sashimisallad

Recept
2 port.
2 hjärtsallad
300 g salmalax eller liknade
1/2 ask á 250 g frysta och tinade sojabönor
1 mogen mango
1 mogen avokado
1 kruka koriander
Santa Maria ekologiska chili flakes
Santa Maria sesamfrön

Dressing
¾ dl ljus soja
3 msk risvinäger
2 msk ingefärapaste
1 tsk vitlökspaste
1 msk sesamolja

How to:
Sprid ut salladsbladen på en eller två tallrikar
Skiva laxen tunt och lägg ovanpå.
Strö över sojabönorna.
Skär mango och avokado i kuber och lägg på salladen.
Klipp över koriander och strö över chili och sesamfrön efter tycke och smak.
Häll på dressingen och servera genast.

Blanda ihop ingredienserna och häll över salladen vid servering.

santa maria

Om ni vill vinna ert eget kryddpaket finns det just nu en tävling på min instagram (@michaelaforni) tillsammans med Santa Maria så missa inte den. Lycka till!



  1. Vitlök på tub?! Det har jag aldrig sett eller hört talas om men låter himla smidigt. För en singelkvinna i sina bästa (30+) år vore det någonting för mig. Hehe. Köper du det i kryddhyllan?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi