Frågor med Forni

Frågor med Forni

12 oktober 2017, 08:35

Till frågor med forni. Hej Michaela! Jag lyssnade på ert första avsnittet av podden och älskade den. Ni tog ju upp dilemmat om olycklig kärlek och jag känner att jag också är olycklig kär i relationen jag befinner mig i just nu tyvärr.. med min pojkvän sen fyra år tillbaka. De första åren var helt underbara och jag har varit så himla kär i honom. Men för något år tillbaka när vi tog studenten känns det bara inte som förr, och allt har blivit sämre i vår relation de senaste halvåret. Jag upplever att jag vill mer i vår relation än han. Jag vet ungefär vad jag vill göra med mitt liv och pratar gärna om framtiden medan han inte vill prata om det alls. Det känns även som att han tar mig förgivet och att jag är den som helt enkelt kämpar mest för glöden i vårt förhållande. Jag mår riktigt dåligt över detta och har till och med funderat på ifall han är rätt person för mig, eller ställer jag bara massa krav? Jag tog upp detta med honom för en månad sen ochbdå s han faktiskt att han inte hade samma känslor för mig längre men att han tyckte vi skulle fortsätta kämpa och hitta tillbaka, men inget har varken ändrats eller blivit ”bättre” sen han sa att vi skulle börja kämpa mer..?

Jag känner mig i alla fall inte lika älskad av honom som jag faktiskt älskar honom. Vad ska jag göra..? Känner mig helt uppgiven, jag är ju kär i honom.

Hej fina du,

Jag skulle vända frågan inåt: vill jag kämpa för min relation? Vad behöver jag göra för att få den att hålla? Vill jag vara kvar i den här relationen och i sådana fall, hur vill jag att den ska se ut? Jag tror att oavsett vilken ålder vi är i, så har vi en tendens att bara titta på vad den andra personen gör fel i våra relationer. Om vi blickar inåt tror jag att vi får nya perspektiv på våra relationer.

Det låter som att du vill leva kvar i den här relationen, försök att kommunicera med din kille och få honom förstå hur du känner. Kanske kan du läsa upp den här frågan för honom, här är du ju helt ärlig och avklädd i dina känslor.

För att hitta tillbaka i en relation tror jag att man måste konkretisera ”kämpa” lite mer – vad önskar du av din kille och vad önskar han av dig? Om man är mer specifik i vad man saknar i sin relation så blir det lättare att mötas mot det gemensamma målet – en varaktig relation.

Stor kram!

hej Michaela vilken fantastiskt fint kjol, vart har du köpt den? kram

Det är en klänning från Theory! Jag köpte den på Wakakuu men såg att den fanns på väldigt bra pris hos BestSecret (om den inte har hunnit ta slut?). Via vår podd bjussar vi på medlemsskap + 200 kr att handla för (gäller om du handlar för minst 600kr) om du signar upp dig här – tips tips!

till frågor med forni: Hur skaffar man nya vänner? Jag är 23 år gammal och studerar, har vänner som jag umgås med på föreläsningar osv men inte på fritiden. Sen har jag himla många bekanta men inga riktiga vänner.. så hur träffar man nya vänninor? har försökt ett tag utan att lyckas och börjar bli väldigt tråkigt och jobbigt.. tack för svar!

Hej tjejen!

Ansök om vänner i Diskussionsdelen här på Daily Forni! Jag ser att kvinnor gör det hela tiden. Testa! Ni andra som letar nya väninnor kanske kan hålla ett extra öga i diskussionsdelen kommande dagar så kanske ni hittar en tråd där någon bjuder in till aw/kaffe/glas vin/lunch ja allt sånt trevligt som man kan göra med en kompis. Eller starta en egen! De flesta brukar ligga under ”Relationer” – in och skriv!

Du/ni är för underbara. Jag blir ju helt till mig, som ett barn på julafton!!! Ni får mitt lilla hjärta varmt och upprymt samtidigt som mitt sinne känns alldeles svalt och lugnt. Men nu har jag en fråga, vad heter introlåten? Kan jag lyssna på den nånstans, en UNDERBAR och intressant melodi. Kram till er båda!

Hej fina du och TACK TACK TACK!

Låten har vår eminenta poddklippare Johan på Perfect Day Media gjort (tror jag?). Han är typ världens bästa människa så tror han har knåpat ihop den i något musikprogram? Ska fråga honom, om det är så att det är en låt som går att hitta så säger jag till i nästa podd! Visst är den helt underbar, vi ville ha något starkt och han fick verkligen till det. Geni.

Puss!

Hej Michaela! Vill börja med att tacka för en fantastisk blogg. Du inspirerar mig varje dag <3 Denna fråga kanske kan funka till frågor med Forni eller liknande, nu till min fråga. Jag har genom livet yogat i perioder, i studio, hemma, på gym, vanlig och bikramyoga. Jag ÄLSKAR det. Det finns ingen träning jag tycker passar bättre för migfysiskt, efter varje pass känner jag att jag gärna kan göra ett till. Nu till min fråga (till dig som är lite utav ett proffs) hur har du lärt dig att samla tankarna när du yogar? Jag försöker fokusera på andningen och stunden jag är i men mina tankar springer iväg och jag känner mig ungefär som en person med adhd som ska sova (https://www.google.se/amp/s/www.pinterest.com/amp/pin/372884044118404307/). Jag vill så gärna att yogan ska tillfredsställa mig lika mycket psykiskt som fysiskt men har svårt att veta hur. Har du tips/tankar/idéer? Lärde du dig själv eller var det någon som lärde dig? Förstår även om du inte har ett bra svar men lyssnar gärna på dina tankar kring detta!

Hej tjejen!

Vad roligt att vi delar kärleken till yoga!

Det är hur vanligt som helst att tankarna vandrar iväg och det enda svaret är att övning ger färdighet. Jag brukar först och främst ta några djupa andetag direkt när jag sätter mig på min matta för att koppla bort livet utanför mattan. Stressa ner helt enkelt. Sen känner jag in kroppen in i minsta detaljer – var det gör ont, var det känns bra, hur mina andetag låter. Ibland klappar jag lite på en kroppsdel och fokuserar på hur det känns. Sätter händerna mot varandra framför hjärtat och fokuserar på känslan av händerna som möter varandra. När jag sen är igång med yogan och mina tankar vandrar iväg brukar jag försöka att leda dem tillbaka till mattan igen. Hur min kropp känns, hur jag kan få ut så mycket som möjligt av just den här positionen, hur det känns att andas. Och så håller jag på. Försvinner iväg – hittar tillbaka, försvinner iväg – hittar tillbaka. Det är en ständig övning tycker jag. Vissa gånger är jag närvarande i ganska långa stunder och andra gånger klarar jag bara några sekunder eller minuter innan jag försvinner till ”Svarade jag på det där mejlet?”. Men de gångerna jag hamnar i närvarande fokus under lite längre period, då är det som att tömma hjärnan på smuts. En fantastiskt häftig känsla. Känner mig bokstavligen ren efteråt.

Med det sagt – fortsätt öva, ha tålamod och bli inte arg eller besviken på dig själv för att du försvinner iväg. Till och med yogalärare gör ju det ibland, våra hjärnor är bara mänskliga. Puss <3

Vart kommer skjortan ifrån? 🙂

Det är en omlottklänning/topp från Day Birger et Mikkelsen! Från förra säsongen tyvärr så finns inte kvar :'(

Michaela Forni

Kategorier

Arkiv