Recept: Magiskt god kantarellpasta
Jag fick en fråga igår om helgens kantarellpasta som blev SUPERGOD. Vi höftade lite men här kommer i alla fall receptet så som jag vill minnas det! Kanske något att laga ikväll när det är lillördag och allt?
Du behöver (för två hungriga personer):
Ca 200g kantareller (om du har torkade – höfta!)
En stor gul lök eller två stycken scharlottenlökar
Smör (ca 50g)
Tre dl grädde
Kalvfond
Dijonsenap
Salt & peppar
Parmesan
Persilja
En halv dl pastavatten (att hälla i såsen efter att du kokat upp pastan)
Spaghetti för två personer
Gör såhär!
Hacka upp lök
Skölj/borsta rent kantarellerna och grovhacka dem
Stek lök och kantareller i en rejäl klick smör i några minuter (3-4 min) på ganska hög värme
Sänk till medelvärme och häll i grädden + kalvfonden
Låt puttra ihop sig medan du sätter på pastavattnet och kokar pastan
När det gottat till sig lite – salta, peppra och klicka i en tesked dijonsenap
Nu är pastan klar! Häll av den och spara en halv dl av vattnet som du häller i såsen
För att den ska gotta ihop sig ordentligt, häll i spaghettin i stekpannan med såsen och låt allt mixas samman i några minuter
Servera med persilja och parmesan på toppen och skölj med fördel ner den med ett glas italienskt rödvin!
Pst… Om du har massa kantareller kvar och vill göra något annat smarrigt, missa inte min höstiga kantarellgryta här (klick!)
Hanna
Lönar sig att steka kanttarellerna först så vattnet avdunstar och först sedan lägga till lök&smör. Tycker också att en skvätt soya samt cognac/whisky passar bra!
Svara
Rebecca
Hej Michaela! Du har en tavla i ditt sovrum med en kvinna målat i blått, har letat överallt men hittar inte den 🙁 Vart är den ifrån?
Svara
Isabella
Så gott detta lät! Måste testa.
Svara
Emelie
Oh så smarrigt detta lät! Måste testa redan ikväll tror jag!
Svara
Lina
Nyfiken på anledningen till att använda pastavattnet? 🙂
Svara
Emma
Stärkelsen i pastavattnet binder ihop pastasåser och gör dem typ silkiga och så goda!
Svara