Landet-häng, Paraden och migrän med aura

Jag har haft en underbar liten helg i Sverige, mellan vår resa till Marbella och den vi åker på imorgon. Så glad över det. Den började i fredags vid fyra-tiden då vi åkte hem till mina föräldrar för att fika med mamma, pappa, Timmy och Sofia. Det var sista julfikan med lussebullar innan julen städades ut.

Så lånade vi deras bil för att åka ut till Linn och Mattias lantställe.

Där blev vi välkomnade med en flaska vintage Dom Perignon (en av mina absoluta favvochampagne!) och en charkbricka som var helt otrolig. Det roliga är att varje gång vi ska hänga med L & M så säger vi ”en enkel kväll” och sedan kommer man till detta? Blev nästan upprörd haha.

Vi åt av plockmaten i ett par timmar, pratade om allt ifrån jobb till nyårsmål, och drack supergott bubbel.

Sen gjorde Mattias oxfilé med rotfruktsgratäng och tre olika såser (!). Magiskt gott.

Allt som allt åt vi middag i sex timmar tror jag? Med samtal som gick non stop, så mysigt.

Sen blev det discobelysning och så spelade vi spelet ”Hint” fram till klockan slog halv tre. Har ni spelat det? Linn hade fått det i julklapp och det var SÅ KUL. Bästa kvällen.

I lördags vaknade jag vid nio så jag gick upp, njöt av den vackra utsikten och satte mig för att jobba någon timme medan killarna sov.

Sen dukade Linn upp frukostbuffé till oss. Frukost <3

Efter vår frukost fastnade vi vid en dokumentär om världens tjockaste man (ha ha) som vi tittade på innan vi tog oss ut för en promenad. Här är en bild vi tog med drönaren, hej hej!

Vid tretiden åkte vi hem, mamma och pappa kom förbi oss på en fika och på kvällen fick det bli äggmackor till middag i brist på annat. Samt de sista chokladbitarna ur Aladdin-asken 🙂

I söndags blev det gröt på havremjölk till frukost.

Jag fixade hemma under dagen och sen gick jag iväg för en lunchpaus med MarithParaden.

Vi delade på en kikärtsburgare och en tonfiskbagel. Även Marith äter till stora delar vegetariskt nu för tiden vilket är så roligt, för då kan vi inspirera varandra.

När jag kom hem skulle jag packa och jobba innan vår resa men så fick jag migrän med aura – har ni hört om det? Fy så obehagligt det var, det var första gången jag fick det och oj vad rädd jag blev. Tacka vet jag Google alltså, så skönt att direkt hitta en förklaring på vad det är som händer. Fick i alla fall ställa in mina tilltänkta planer och istället ligga raklång resten av kvällen, vilket betyder att jag har extra mycket att göra idag, men så får det vara. Jag läste att migrän kan utsöndras av stress och jag har varit orolig/stressad senaste veckan så detta var nog förklaringen.

  1. Usch jag känner verkligen med dig gällande migränen. Hade själv regelbunden migrän med synrubbningar under tonåren, väldigt obehagligt. Visste dock inte innan att det hette ”med aura”, där lärde jag mig något nytt. Hoppas det blir bättre för dig ♡

  2. Oj migrän med aura har jag också råkat ut för – alltid blivit lite rädd och inte fattat vad som hänt, skönt att veta vad det är 🙂

  3. Hej fina Forni.

    Vet du möjligtvis varifrån det silviga toast-stället är ifrån.
    Så vackert.

    Kram

  4. Hej Michaela! Vet du var dina föräldrar har köpt det fina marmorfatet de har på sitt bord? Kram och tack på förhand

  5. Åh förstår verkligen din rädsla o obehag när man du fick migrän med aura!! Jag har själv haft det så länge jag kan minnas, tror det började när jag var 14. O även fast jag haft det så länge så får jag än idag panik varje gång för att jag tror att jag ska dö även om jag vet vad det är… Vet att det ska finnas brustabletter som man lägger på tungan så fort man känner av ett anfall och vill mildra det, har glömt namnet på dom men de är i alla fall receptbelagda o har hört att de ska vara väldigt bra! Zomig Nasal är bra också, en lite nässpray som får plats i väskan! 🙂

  6. Jag får också migrän med aura! Mina pupiller blir stora som tefat och jag blir allmänt slö. Efter 30 minuter brukar huvudvärken slå till. Jag bor just nu i USA och har köpt migränpiller här och har i väskan hela tiden, inbillar mig att dem är extra starka här eller något, det funkar i alla fall! Jag tar två stycken så fort jag känner minsta lilla synrubbning. Finns att köpa på cvs, excedrin heter dem!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi