Föreläsning med GANT och Ashkan Pouya

God morgon mina vänner!

Jag hoppas att ni har en bra start på dagen trots iskylan som har dragit in, i alla fall här i Stockholm. När jag skulle gå hemifrån 07.45 i morse kollade jag vädret och såg att det var -9 grader! Jesus alltså. Det blev några extra lager och min varmaste jacka.

Stack i alla fall bort till Konstnärshuset där GANT hade bjudit in till en föreläsning av Ashkan Pouya. Jag läste boken om Ashkan och Saeid (Miljardmakarna) i julas och var så imponerad av deras historia så det var roligt att få större inblick i hur Ashkan tänker som entreprenör. Jag och Ashkan träffades för första gången i november under en Studio 54-fest och det är alltid kul att få se fler sidor hos människor man träffar.

Anyway så pratade han mycket om hälsa och vad man ska äta för att prestera maximalt samt hålla vår tids största folksjukdomar borta (hjärt & kärlsjukdomar samt cancer). Han sa något som är väldigt sant, och det är att om vi människor lägger massa tid på att fokusera på dieter så tas energin från vår kreativitet och gör att vi inte kan prestera maximalt för att vi lägger fokus på att vara hungriga eller planera olika dieter. Mycket sant och sedan pratade han om hur vi med ganska små medel kan hitta en bra balans för att äta rätt, hålla sjukdomar borta och kreativiteten uppe.

Eftersom både jag och D är kostintresserade (D är mycket värre än vad jag är) så är det alltid roligt att höra andra prata om det. Extra kul när någon tänker på samma sätt som en själv. Jag känner mig mer och mer trygg i min kropp, kost och hälsa utan att ha gjort jätteförändringar i mitt liv.

En bra start på dagen, nu ska jag jobba undan innan jag ska köra lite bil på lunchen. Vi hörs lite senare. Puss!

  1. Åh jag hade gärna gått på den föreläsningen, låter verkligen intressant 🙂

    Hehe, och vi hade – 24 grader i början av veckan, brrrr! Men vill minnas att kylan i Sthlm är råare på nåt sätt, brukar ju vara så nära vatten.

  2. Vad spännande det låter! Vet du om man kan ta del av det han pratade om på något sätt? Tänker speciellt det sunda han sa om kost osv. Någon podd eller liknande, för jag antar att de i sin bok endast berättar om resan de gjort rent entreprenörsmässigt 🙂
    Ha en härlig onsdag! Kram

    1. Hej! Föreläsningen är inspelad och kommer finnas tillgängligt på gant.se snart! Kan tipsa om vårt nyhetsbrev, där går all info ut först 🙂

      /Caroline på GANT

  3. Hej! Jag skrev nyss en kommentar där det står ”Jag skulle också gärna höra mer om hans tips gällande kost!” men jag råkade skriva med mitt efternamn i namnet, kan ni snälla antingen låta bli att publicera den kommentaren eller ta bort mitt efternamn från den? Tack!

  4. Gud så intressant ! Har du tagit del av food pharmacy något? De förspråkar en del med att lägga till goda vanor snarare än att utesluta , tips ! <3

  5. Alltså. Blir så ledsen när du som har en stor blogg skriver ut att kosten kan hålla borta cancer, det är så fruktansvärt oansvarigt. Vad du äter bestämmer inte om du får cancer eller ej, alla kan drabbas av cancer, det är inte uteslutande till någon som äter något speciellt som drabbas av denna hemska sjukdom utan ALLA kan drabbas, det är det som är det fruktansvärda med cancer, vi vet i många fall inte hur och varför den kommer men ett är säkert, bara för att du äter något speciellt är du inte skonad. Du som själv har närstående med cancer borde ju verkligen tänka innan du skriver ut sådan falska sanningar och breder på idéen i samhället om att det är människors eget fel om dem drabbas av cancer, att dem hade kunnat leva att annat hälsosammare liv, så fungerar det tyvärr inte, hade det varit så enkelt hade vi inte haft kvar den sjukdomen.

    1. Jag håller med. Nyfödda bebisar som inte ens hunnit äta får cancer. Det är så dumt att uttala sig på det viset. Självklart stärker viss mat vår kropp men det finns ingenting som kan hålla sjukdomarna borta från oss. Vem som helst kan drabbas. Det är bara fel att skriva så som du har gjort även om det är någon annan som har sagt det och inte du. Just därför måste du ifrågasätta och hänvisa till källor i sådana fall.

  6. Alltså tyvärr är det ju så att en person som äter lever hälsosamt, tränar, ej röker, äter extremt nyttigt o hälsosamt och ”bra” mat ändå kan få cancer!! Väldigt viktigt att komma ihåg. Precis som ngn som lever ohälsosamt ej drabbas. Oroligt viktigt att komma ihåg!!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi