Bröllopshelg i Åre

I torsdags kväll åkte vi som sagt upp till Åre för Harry och Nellis bröllop! Så här kommer 20 bilder från vår magiska helg uppe i norr. Fredagen började med en promenad i -17 grader. Friskt!

När klockan slog lunch samlades vi ett gäng för att äta lunch på Timmerstugan.

Schnitzel för att grunda ordentligt!

Sedan promenerade vi i ett skimrande Åre innan det var dags att göra i ordning sig inför vigseln.

Vid fyra kom en buss som tog oss tjugo minuter utanför Åre, till en gård där bröllopet skulle äga rum. Vigseln var utomhus och så vacker att det värkte i hjärtat. Det var verkligt definitionen av sagolikt.

Efter vigseln var det dags att skåla för brudparet! SKÅL BÄSTA NI!

Efter fördrinken hade solen gått ner och vi fick gå genom en uppbyggd igloo (!) in till middagen. Som ni ser var det väldigt kallt, därav långkallingar under långklänningen 😉

Jag hade ett så glatt bordssällskap under middagen med bl.a. Kalle bredvid mig. Jag ska invänta en bättre bild på hur jag såg ut eftersom fotografen tog massa bilder (och min mobil dog av kylan) men jag hade i alla fall på mig den mest magiska klänning från Stylein som kommer i butik nu i februari (den här fast i puderrosa, matchade med samma väska) samt ett par diamantörhängen som heter duga från LWL Jewelry. Kände mig så himla fin!

Det hölls flera tal som fick mig att släppa både en och två tårar. Det ligger alltid ett magiskt sken över bröllop tycker jag med all kärlek. Efter middagen tog vi oss i alla fall in i festsalen.

Där brudparet dansade sin brudvals innan resten av gästerna joinade dansgolvet och Petter uppträdde. Ramlade i säng 05 = bra betyg för festen…

I lördags åt vi en lång frukost och sedan la jag mig i sängen medan D gick en promenad med ett par vänner. Efter någon timme tog jag mig ut och tänkte lägga mig i en snödriva en sväng för att bota bakfyllan, men gick in i Kalle så vi tog en promenad istället. Skönt och kanske lite bättre än alternativet med snödrivan.

När vi kom tillbaka till hotellet dracks det varm choklad.

Lunchen intogs på Wersens, riktigt smarrig Biff Rydberg!

Sen gjorde vi oss i ordning för dag två av festligheter, det hade nämligen bjudits in till After Ski-fest!

Jag var klädd i en mörkblå byxdress i sammet från Teotoki (klick!) och fuskpäls från H&M (ny!). Jag fick så galet mycket komplimanger för byxdressen och det är verkligen det perfekta plagget för fest. Oavsett om det vankas after ski eller gala.

D hade på sig en outfit från Houdini (som har butik i Åre! Tips!) samt solisar från Chimi.

Jo men vi var väl ganska taggade… hehe.

D och Harry satt mittemot mig och Harrys syster Sophia.

Vi dansade från att vi kom in i lokalen och sedan sex timmar i sträck. Satt bara ner i en kvart för att äta varmrätt… går inte att sitta still när det är så rolig musik.

Jag måste verkligen ge en eloge till Harry och Nelli som hade styrt ett så fantasifullt, galet roligt, generöst, vackert och urspårat bröllop. After Ski-festen var en av de roligare festerna jag varit på, kan inte ens tänka mig hur mycket planering som ligger bakom den här helgen.

Dagen efter åt vi en lång brunch med brudparet och alla bröllopsgäster innan det bar av hemåt. Åregårdens plättar gick inte av för hackor… måste äta mer plättar i mitt liv känner jag spontant.

Så blev det dags att åka hem med ett stort leende på läpparna. ♥

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi