Vardagsmiddag: Bönburgare

Mmm, bönburgare… För ett par veckor sen la jag upp en bild på Instagram när vi åt den här bönburgaren en måndagskväll. Jag får ju ofta frågor om enkel, god och gärna vegetarisk vardagsmat så här kommer ett tips!

Bönburgare med tomat och avokadosalsa i pitabröd (klick!)

Vi la till fetaost vid sidan av men det blev lite torrt trots salsan, så mitt tips är att göra en enkel sås på yoghurt, fetaost, salt, peppar och en liten vitlöksklyfta om man vill!

Perfekt att klicka hem till morgondagens middag om du handlar online, eller köpa med dig ingredienserna på väg hem från jobbet så har du tisdagsmiddagen klar.

  1. Varför svarar du inte på kommentarer? F e g t.

    Läste förresten på Bloggbevakning ca 13-17 st kommentarer om hur otrevlig du är också. Vad i hela helv?

    ”Hon är otrevlig som få! När jag mött henne i olika sammanhang så är hon en sån person som man inte vill vara bekant med ens om man måste.”

    ”Jag har också mött henne i jobbsammanhang och slagits av hur otroligt otrevlig hon är. En sån typ som vill sätta andra ’på plats’.”

    ”Exakt! Och alltid såå uttråkad och falsk. Fattar ej hur hin inte blivit mjukare och mer harmoniska av alla den yogan hon gör.”

    ”Har också träffat henne i jobbsammanhang och delar din upplevelse till 100%. märktes tydligt att trevlighet inte är något för henne såvida man inte är någon big shot inom den ”världen” själv. var riktigt illa till mods och äcklad av branschen efteråt…”

    Enbart ett par av alla kommentarer! Jag blev helt chockad. Har själv träffat dig/sett dig när du suttit vid den där lilla baren nedanför Escalier-trappan och hört snorkiga kommentarer till dina vänner. Varför är du så otrevlig mot folk?

    1. Till ”Anonym”
      Usch vilken otroligt tråkig och taskig kommentar. Fick bokstavligen en klump i magen av att läsa den och kan bara föreställa mig hur det måste kännas att få en sådan kommentar riktad till en själv. Jag tror inte du har reflekterat över det, för isåfall skulle du nog tänkt till en extra gång.
      Så tråkigt med sådan ton. Ingen tvingar dig att läsa Michaelas blogg eller hänga här inne. Jag går in här varje dag för att jag alltid får en härlig känsla inombords och blir fylld av kärlek och inspiration tack vare Michaela, så snälla förstör inte det med taskig okonstruktiv ”kritik” för oss andra läsare, och framförallt inte för Michaela som lägger så mycket tid och energi på att dela med sig av sitt liv 🙂 Jag önskar dig en trevlig kväll!

      1. Fast kära du, jag har tänkt till, både en och två gånger. Jag ser inget fel i att fråga henne varför hon är otrevlig mot andra, när jag själv har upplevt det (som ovan nämnda situation i Sturegallerian). Precis som om att man skulle fråga vem som helst. Kanske är otrevlighet något vardagligt för dig Anna-Karin, men det finns många andra som reagerar 🙂 ha d gött

        1. Självklart ska man kunna ifrågasätta folks beteende, men du formulerar dig så himla otrevligt och dumt. Att börja med att kalla Michaela för feg är ju knappast ett vettigt sätt om du vill ha ett konstruktivt samtal. Blir även chockad hur du kan säga att du själv upplevt det, när du tjuvlyssnat på hennes samtal med vänner..?
          Så himla låg och tråkig kommentar. Tänk på hur du själv uppför dig, vilket är minst sagt otrevligt, innan du påpekar andras.

        2. Oj vad jag tycker synd om dig. Man känner verkligen ditt hat som du har inom dig och som du patetiskt nog måste kasta på någon annan. Du är en typisk sån typ som mår dåligt själv och tar alla patetiska möjligheter att att trycka ner andra, för annars kan du inte må bra själv. Jag hoppas verkligen du får hjälp mot ditt problem så att alla andra inte behöver ta del av din negativitet. #nättroll

    2. Hej Anonym,

      Först och främst skulle jag bara vilja säga; vilken taskig och tråkig kommentar.
      Du börjar ditt inlägg med ”varför är du så feg”?
      – Jag skulle gärna vilja ställa samma fråga till dig. Du skriver ett inlägg på en blogg som du har tänkt över både en och två gånger innan du skriver och skriver under namnet ”Anonym”. Om du nu SJÄLV har träffat Michaela/tjuvlyssnat på ett par meningar i hennes konversationer och har hört att hon sagt en otrevlig kommentar, varför vågar du inte stå för din åsikt?

      Det är människor som DU som förstör den positiva stämning som Michaela har skapat och försöker bibehålla här på bloggen.
      Jag hoppas att du endast hade en dålig dag i livet och inte alltid är så här bitter, det kommer aldrig att gynna dig.

      Och till dig Michaela – strunta i kommentarer likt denna, din blogg är så oerhört bra och är ljusglimten i min vardag!

    3. ”Snorkiga kommentarer till sina vänner”, du kan ju inte mena allvar. Du känner ju inte dessa personer och har inte en blekaste aning om i vilket sammanhang det ”otrevliga” sas, (tex kan man ha återberättat en historia och vara superotrevlig som ett skådespel för att man lever sig in) eller bara deras jargong/sätt att prata på. Vet att väldigt många tycker att jag och mina vänner ibland låter otrevliga mot varandra för att vi säger ifrån/diskuterar/är raka och inte går hem och säger till vår partner/annan vän något konstigt vår vän sa vid middagen. Utan tar det direkt istället. Kan ibland uppfattas som otrevligt för konflikträdda själar.. Suck. Hur i hela friden kan man tro att man kan se the whole picture när man sitter i Sturegallerian och hör en snutt av en konversation

  2. Ush vad ledsen hag blir över dessa kommentarer ovan från skvallerbloggen och från personen själv. Så himla lätt att ta en mening ur ett sammanhang eller döma en person efter ett kort möte. Är du, anonym, eller någon annan av de som kommenterat perfekt och har aldrig en dålig dag eller kanske period. Såg exemplevis att någon kommenterat om Michaela var i Nacka Gymnasium och då känner jag bara att ”nu täcker det”. Ska man bli bedömd för hur man var i tonåren resten av livet? Jag var otrogen mot min kille när jag var 14, förtjänar jag aldrig en kille då? Om Michaela enligt någon var en ”mean girl” när hon var 14 betyder det inte att hon fortfarande är det sådär 15 år senare.

    Jag vill bara säga till er alla tjejer här inne att vi alla vinner på dessa två saker:
    Hålla andra kvinnor om ryggen och lyfta dem, de kanske till och med gör samma tillbaka
    Inte döma människor på så få grunder

    1. Vill utsäkta mina bokstavsfel i förra kommentaren, lite trött efter jobb och skola. Kände att jag behövde påpeka det själv innan nån sjukt otrevlig person som hittat på senaste hit gör det.

  3. Men alltså kan alla härinne försöka chilla lite? Whats up med alla syrliga och elaka kommentarer?

    Känner bara att jag måste få försvara Michaela lite nu för jag ser verkligen inte vad hon ska ha skrivit för att förtjäna dom här påhoppen som pågått de senaste dagarna..

    Fine att man inte alltid håller med och har olika åsikter men det här är bara för mycket.

    PS! Maten såg fantastisk god ut, ska testa att laga detta imorgon for sure ❤

  4. Forni, hoppas verkligen inte du blir så ledsen av de elaka kommentarerna 🙁 försök bara släppa det så gott det går. Tycker det är så jävla tråkigt hur folk håller på. Ännu tråkigare om det skulle få dig att må skit. Massa kramar

  5. Hej Forni,

    Måste bara berätta att jag drömde att du och D gjorde slut inatt. Minns att jag blev så himla ledsen för din skull. Knäppt att drömma om ditt liv när man aldrig träffat dig? Blev så glad när jag vaknade och såg att du inte skrivit det där ledsamma blogginlägget jag mindes från drömmen. Ha en fin dag!

  6. Blev så glad idag när jag var inne och läste på Isabella Löwengrips blogg. Hon skriver så fint om dig och hur du verkligen lyckats med bloggandet tack vare att du nischat dig och jag kan inte göra annat än att hålla med! Din ärlighet och transparens gör att det är roligt att få följa dig alla dagar om året och jag blir både inspirerad och glad av allt fint du delar med dig av.

  7. Varför denna ton i kommentarsfältet?
    Mikaela driver en fantastik blogg och har läsare som inte delar era tankar. Jag har personligen träffat Mikaela som var superhärlig, varm och trevlig människa!
    Skärpning inte okej!!

  8. Hej Michalea!

    Jag har precis startat upp en vegansk blogg, där delar jag med mig av enkla och hälsosamma veganska recept. Frukost/lunch/snack/middag, hoppas att du blir inspirerad till att laga något av recepten. Jag har precis delat mina hemmagjorda PEANUT BUTTER JELLY CUPS, kladdiga, söta och hälsosamma..vad mer kan man begära?
    Jag bakar utan vitt socker och oftast glutenfritt, perfekta mellanmål för eftermiddagens energidipp.

    kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi