Här kommer ett ypperligt recept att göra en vardagskväll när det ska gå fort!
Tonfiskröra på salladsbädd för 2-3 personer
Tonfiskröran:
1 burk tonfisk
En halv burk creme fraiche (ca 1,5dl)
Dill (jag brukar ha fryst, hackad dill hemma och tar ca en tesked)
Jalapeno
Saltgurka/smörgåsgurka
En halv rödlök
Olivolja
En halv citron
Salt & peppar
I med tonfisk och creme fraiche i en skål eller bunke. Hacka ner jalapeno och saltgurka efter smak. I med rödlök, dill, olivolja och pressa ner en halv citron. Salta och peppra efter smak och rör om.
Salladsbädd:
Bladspenat
Spetspaprika
Avokado
Små tomater
Gurka
Gör en salladsbädd i en djup tallrik, toppa sedan med en generös klick av tonfiskröran. Om du vill kan du dressa din salladsbädd lätt med olivilja och vinäger men det är en smaksak. Koka två ägg och servera ägghalvor vid sidan om tonfiskröran. Pressa den andra halvan av din citron över tallrikarna och enjoy!
Tips! Gör dubbel sats av tonfiskröran och ät det två dagar i rad.
Men mums!! Lät ju supergott, måste testa 😀
http://saraabrahamsson.se/aldrig-mer-over-hundra-33079032
Hur gör du med lök när du har IBS? har själv ibs och kan inte äta lök så länge den inte är välkokt. Hur fungerar det för dig? 🙂
Älskar att se tips på snabba och nyttiga maträtter!