Recept på vardagsmat: Tonfiskröra på salladsbädd

Här kommer ett ypperligt recept att göra en vardagskväll när det ska gå fort!

Tonfiskröra på salladsbädd för 2-3 personer

Tonfiskröran:
1 burk tonfisk
En halv burk creme fraiche (ca 1,5dl)
Dill (jag brukar ha fryst, hackad dill hemma och tar ca en tesked)
Jalapeno
Saltgurka/smörgåsgurka
En halv rödlök
Olivolja
En halv citron
Salt & peppar

I med tonfisk och creme fraiche i en skål eller bunke. Hacka ner jalapeno och saltgurka efter smak. I med rödlök, dill, olivolja och pressa ner en halv citron. Salta och peppra efter smak och rör om.

Salladsbädd:
Bladspenat
Spetspaprika
Avokado
Små tomater
Gurka

Gör en salladsbädd i en djup tallrik, toppa sedan med en generös klick av tonfiskröran. Om du vill kan du dressa din salladsbädd lätt med olivilja och vinäger men det är en smaksak. Koka två ägg och servera ägghalvor vid sidan om tonfiskröran. Pressa den andra halvan av din citron över tallrikarna och enjoy!

Tips! Gör dubbel sats av tonfiskröran och ät det två dagar i rad.

  1. Hur gör du med lök när du har IBS? har själv ibs och kan inte äta lök så länge den inte är välkokt. Hur fungerar det för dig? 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi