Att omvandla energier… med hjälp av pizza

Igår bestämde jag mig för att styra om mina energier och hämta kraft istället för att bara låta all kraft långsamt rinna ut ur mig. Jag smsade D och skrev ”Pizza och rödvin istället för soppa och vatten ikväll?” varpå han nappade (halleluja! hatar när man är osynkade som sambos annars hehe).

Såhär ser det ut när det ska öppnas en flaska vin hemma. Min kille har blivit en riktig vinnörd… nu börjar han tjata om större vinkyl också?

Vi öppnade en smarrig flaska vin, gjorde minipizzor och sen somnade jag strax efter nio i soffan. Tio timmars sömn var precis vad jag behövde för att släppa ångesten.

Den här blev det till slut, så god. Vi brukar dricka 1-2 glas var om vi öppnar en flaska, sen korkar vi igen den ordentligt och öppnar igen några dagar senare. En flaska vin håller sig ju lätt i 4-5 dagar utan att bli dålig!

Jag vet inte men jag tror att all min övning i ångesthantering faktiskt ger resultat. Trots att jag vaknade med panikångestsyndrom igår morse lyckades jag hålla energin uppe, ta mig igenom min arbetsdag och dessutom vara riktigt glad. Kände mig lite som Jossan eller Bella som ofta lyckas omvandla en dålig dag till en bra dag. Jag tycker alltid det är så svårt men igår vände det och jag somnade glad. Och så viktigaste av allt – vaknade upp utan ångest idag!

På kontoret sa Daniel dessutom att jag utstrålande fredagskänsla, inte illa pinkat för en ångestperson. Intressant det där hur man kan jobba med sig själv och styra sitt mående åt rätt håll.

Hur gör ni för att hantera er vardagsångest, har ni några tips att dela med er av?

Annonssamarbete:

Pst en liten påminnelse till er… min rabattkod med Chimi gäller fortfarande – de kostar 899kr men rabattkoden ger er 15% rabatt på alla bågar i hela shoppen! Ange koden ”FORNI15” så dras rabatten i kassan! Se fler bilder på mig i bågarna här.

Nu ska jag klippa mig! Hurra! Hej då vinterhåret. Jag har inte färgat håret på sju månader, längtar orimligt mycket till nytt fint hår.

  1. Forni,

    Har du tips på någon väska att inskaffa?
    Jag köpte mig en LV neverfull för något år sedan, det är nog mitt dyraste köp men även mitt mest använda. Jag älskar den. Nu funderar jag på att slå till på en mindre väska, kanske med axelrem. Hade dött för en liten Chanel min tycker de är lite för pricy.. Lite inne på en YSL men du kanske har tips på annat som man kan kolla in?

    Ha en fin dag!

  2. Åh vad skönt att du lyckades vända dagen! Vilken lycka och styrka! 🙌🏼 För mig har andningen och meditation börjat funka. Att återvända till nuet eftersom ångesten ofta är knuten till dåtid eller framtid. Ofta kan några djupa andetag hjälpa i stunden. Ibland behöver man såklart komma på anledningen till ångesten och ta tag i den, men ibland känns det som att det inte finns någon riktig anledning och då kommer man långt med andningen… tillräckligt länge för att sedan hinna landa än mer under ert yogapass eller liknande 🙌🏼😊

  3. Bästa Forni! Kan du tänka dig att bidra med ett karriärråd? Jag tar examen i juni efter fyra års universitetsstudier och har nu sökt mitt första jobb, ett jobb jag tänkt varit mitt drömjobb. Har nu varit där på intervju och fick inte den där 100%-iga magkänslan som jag haft när jag sökt jobb tidigare (extrajobb då). De har ett lite annorlunda sätt att jobba på än det ”traditionella” och jag blev lite tveksam om det passar mig… Det är en fin arbetsplats, nytt och med nya idéer men jag tror att man måste ha ett ganska öppet sinne för att jobba där och det kändes inte HELT som mig. Skulle du tacka nej till jobbet om du var jag och hade denna känsla (om jag nu blir erbjuden det)? Det är en tillsvidaretjänst heltid, och jag vet att det kan låta bortskämt att tänka så, men jag utbildar mig inom ett av våra största bristyrken och har svårt att tänka mig att jag kommer att bli arbetslös. Tror dock att de flesta annonserna börjar dyka upp i april-maj så det är ju en liten risk att eventuellt tacka nej, men… Magkänslan, visst?! Behöver råd i mina tankar…

    1. Detaljer i din text (4 års studier och bristyrke) tyder på att du är nyexaminerad lärare. Om jag har rätt skulle jag nog inte tackat ja. Som du säger är det brist på lärare vilket gör att vi till stor del kan välja och vraka bland arbetsgivare. Bra skolledning och intressant profil är jätteviktigt när det kommer till val av skola, samtidigt som något som kommer att påverka ditt dagliga arbete väldigt mycket samt hur du trivs är kollegor och eleverna. Så där får man göra en avvägning. Jag jobbade i två år på en skola där jag trivdes jättebra med de flesta av kollegorna och klassen men där jag tyckte miljön var för påfrestande (lokalbrist etc.) Jag sökte ett drömjobb och fick det. Där är det andra saker som brister men jag känner att jag hela tiden utvecklas och omges av väldigt kunniga kollegor. Det är väldigt svårt att förutspå hur det kommer att bli på nya arbetsplatser. Sen måste man våga ta risker! Lycka till! /Lärare sen tre år tillbaka 🙂

      1. Din gissning stämmer! 😉 Tack för klok input. Det lutar nog att jag har is i magen och hoppas på att det kommer fler jobb att söka (det ligger inga annonser ute ännu i min kommun men det måste väl dyka upp framåt april-maj…?). Tack i alla fall för att du tog dig tid att svara!!! 🙂

  4. Såhär brukar jag försöka se på det (efter många psykologtimmar och självhjälpsböcker):

    Vet jag inte varför jag har ångest: accepterar. Såhär mår jag nu. Jag har ångest men vet inte varför och orkar inte grotta i vad det beror på. Jag har ångest och det är inget farligt.

    Vet jag varför jag har ångest: försöker klura ut om min oro är verklig eller onödig? Tex oro inför att inte få jobb om ett år = onödig. Lika bra att försöka tänka på annat som gör att oron släpper.

    Det är mina bästa knep <3

  5. Vad skönt det var att läsa detta just idag. Jag har haft ångest hela veckan och bara väntat på att den ska ta slut, både veckan och ångesten. Idag brast det när jag insåg att jag glömt bort att göra en väldigt viktig sak (vilket beror på att mitt minne inte fungerar i stressiga perioder pga en tidigare depression), och det kändes som ett totalt misslyckande. Plus den eviga vintern som aldrig tar slut (idag blåser det iiiiskalla vindar här i Malmö), existentiell kris om vad tusan jag ska göra med mitt liv och sömnbrist. Skönt att veta att jag inte är ensam och så blev jag motiverad till att försöka vända på steken. Kom hem från jobbet och satte mig direkt i sängen under täcket. Nu ska jag äta en tidig middag och satsa på att sova minst nio timmar.

    Hoppas att du är fri från jobbiga panikångestsymptom nu och att du får vila i helgen 🙂

  6. Underbart! Kan du inte recensera lite olika viner någon gång? Typ ge tips på viner för olika tillfällen och prisklasser. Och om man vill köpa något riktigt dyrt, vad man ska satsa på. Du verkar vara en vinkännare. 😋

    1. Vore jätteintressant! Kanske ha det som ett stående inslag som typ ”Veckans vin” eller ”fredagsvinet” (ett inlägg som f ö gärna får dyka upp tidigt på morgonen så man hinner köpa hem till kvällen :)). En fördel om vinet INTE finns i Systemets beställningssortiment utan deras vanliga. Självfallet kan dessa vintips utgöra samarbeten, men vore fint om majoriteten inte var det = trovärdigheten stärks. Plus att vinintresset känns naturligt för dig (och din D, som gärna också får tycka till! bara roligt att få två olika omdömen).

      Ojsan vad lång kommentar det blev. Ha en fin helg med ro i själen <3

  7. Jag är väldigt känslig och har ofta ångest, sen jag flyttade hem till Sverige igen märker jag att panikångesten kommit tillbaks, redan 3 gånger denna vinter..
    Jag är väldigt bra på att prata ur den med andra men som alltid är det väldigt svårt att prata ur sig själv, men det går också såklart, man måste bara surrender 100% och låta smärtan pressa ur igenom och ut….
    mina favoriter som jag återvänder till är:
    ”All anxiety eminates from the desire of not be present. ”

    ”Depression is your avatar telling you that your body needs ”Deep – Rest from the character you’ve created in this world” ((och denna tänker jag sjävklart att det enda jag kan göra=> sova bort det och släppa på alla förväntningar jag försöker leva upp till ))

    ”See yourself from a bird eye view.. And get some perspective. Zoom out and see yourself and the things you make so big in your head. Don’t take things so serious. Let go off expectations. Zoom out. Wave to yourself. You have to be able to see the whole as an alchemist. A battery needs both + / – to work properly. ”

    Hoppas dom funkar på dig också! Finns så mycket här som triggar även oss känsliga….. Vädret… människors humör runtomkring…..allas extrema stress som smittar av sig….. hysterin… kylan… :/ tänker också att spendera vintern utomlands i fortsättningen förmodligen är lösningen för mig i framtiden. 🙂

  8. Precis som du gjorde så brukar jag se till att göra det extra mysigt och trevligt runt omkring mig och att få ha en trevlig datenight med sin pojkvän/vän eller nån i familjen med extra god mat mitt i veckan gör att man somnar mycket gladare och lugnare. Dessutom försöker jag släppa alla måsten såna dagar och inser att mycket av ”måsten” sitter i huvudet och när du bara låter dig själv få vila ut inser man att det inte är så farligt ändå att skippa vissa saker som stressar upp. (faktiskt nödvändigt)

  9. Ni kanske skulle prova vinkondomer? 🙂 jag är supernyfiken och tänker att det kan vara en kul ”gå bort present” men mannen min dricker inte ofta vin vilket gör att jag typ enbart gör det ute så känns lite ovärt för mig att prova på nåt sätt men ska köpa det å ge bort snart iaf för att lugna min nyfikenhet 😁

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi