Frågor med Forni

Hej! Om en vecka ska vi åka till Tulum och jag kan inte bärga mig! Ser så mycket fram emot att få in ett par yoga pass när vi är där. Jag förstår att det finns flera ställen man kan göra det på men hotellen vi bor på har det inte. Det ser ju helt magiskt ut dit ni gick för yoga- vart är det? Tack för en härlig blogg och fantastiska Tulum tips! 🙂

Alltså Tulum <3 Ni kommer ÄLSKA det! Jag har gjort en Tulum-guide med yogatips (och andra supertips) som du kan spana in här. Puss!

Gud va fint ni har det i vardagsrummet! Blev så sugen på att komma på middag hos er samt inreda vårt vardagsrum likadant hehe. Tror du har nämnt det tidigare någonstans men tar den lata vägen och frågar. Var har ni köpt den vita långa bänken ? 🙂

Hej fina! Tack snälla <3 Den är från Ikea! Puss

 

DÖÖÖR VAD GOD CARBONARAN SER UT! Vill du lägga ut receptet? 🙂

Jag kör alltid samma carbonara-recept och du hittar det här! Brukar ha i ett halvt paket svamp också. Puss!

Hej Forni! Jag har en fråga till nästa veckas frågor med Forni! Det är så här att jag verkligen tappat lusten för att gå ut och festa med mina kompisar. Jag träffas gärna på middag, dricker lite vin men sen vill jag vara hemma vid 12 för att nästa dag inte ska vara helt förstörd. Jag ser helt enkelt inte det roliga i att gå ut ofta och bli jättepackad. Självklart kan det vara kul att gå ut någon gång ibland när det är något speciellt men jag är trött på att känna mig som den tråkiga som alltid måste ursäkta sig och inte vill gå ut. Har du något tips här för att man ska slippa få denna ”tråkiga” stämpeln? Jag vill inte att mina vänner ska sluta höra av sig till mig bara för att jag inte vill gå ut lika ofta som dom.

Hehe, jag har haft exakt sånna kompisar när jag ar yngre. När jag träffade D började vissa av mina kompisar säga att ”jag var så tråkig som aldrig ville med ut längre”. En kompis sa till och med ”det är ändå inget kul att gå ut med dig för du vill aldrig med till 5-ställen längre” för att jag bara var med till klubben som stängde 03 (!) haha!

Jag kan inte låta bli att fundera lite på hur stark en vänskap är om den värderas i festnivån? Om det man har gemensamt är fest, hur riktig är då vänskapen?

Sen kan det ju vara så att det är riktigt vänner som uppskattar en, men ändå har issues med att du går hem tidigt, och jag tror ärligt talat att det ligger mest hos kompisen än hos dig då. Kanske har hon lite ångest för att du uppfattas som duktig och hon som dålig? Inte hos någon annan men just hos henne själv. Och då blir det lättare att sätta stämpeln ”tråkig” på dig än ”stökig” på sig själv. Kanske? Jag vet inte.

Om jag var du skulle jag nog sagt på nästa middag precis det du säger till mig. Ärlighet är befriande ibland. Kanske finns det fler tips hos er som läser? Kommentera!

Hej M! Håret är perfektion, så snyggt! En fråga ang din klocka, har du 31mm eller 36mm? Är i köpartagen, men har så svårt att bestämma mig för storlek och få en uppfattning. Tycker att din ser så snygg ut!

Jag har 31mm, tycker personligen att 36mm är lite för stort på mig när det kommer till just det varumärket men många av mina vänner har 36mm och den sitter jättefint på dem!

 

Vad använder du för foundation? Din hud ser verkligen perfekt ut!

Jag har Armani, deras foundation är bäst i hela världen. Exakt vilken sort du ska ha varierar beroende på vilken hy du har, så det bästa är att gå till en återförsäljare och låta dem bestämma vilken sorts foundation och vilken färg. Kram!

Bästa Forni! Kan du tänka dig att bidra med ett karriärråd? Jag tar examen i juni efter fyra års universitetsstudier och har nu sökt mitt första jobb, ett jobb jag tänkt varit mitt drömjobb. Har nu varit där på intervju och fick inte den där 100%-iga magkänslan som jag haft när jag sökt jobb tidigare (extrajobb då). De har ett lite annorlunda sätt att jobba på än det ”traditionella” och jag blev lite tveksam om det passar mig… Det är en fin arbetsplats, nytt och med nya idéer men jag tror att man måste ha ett ganska öppet sinne för att jobba där och det kändes inte HELT som mig. Skulle du tacka nej till jobbet om du var jag och hade denna känsla (om jag nu blir erbjuden det)? Det är en tillsvidaretjänst heltid, och jag vet att det kan låta bortskämt att tänka så, men jag utbildar mig inom ett av våra största bristyrken och har svårt att tänka mig att jag kommer att bli arbetslös. Tror dock att de flesta annonserna börjar dyka upp i april-maj så det är ju en liten risk att eventuellt tacka nej, men… Magkänslan, visst?! Behöver råd i mina tankar…

Magkänsla, alltid, i 100% av fallen. Det värsta som kan hända är att det blir fel och att din magkänsla hade fel, men då har du lärt dig något som kommer att vara användbart i din fortsatta karriär. Puss!

Har du tips på någon väska att inskaffa? Jag köpte mig en LV neverfull för något år sedan, det är nog mitt dyraste köp men även mitt mest använda. Jag älskar den. Nu funderar jag på att slå till på en mindre väska, kanske med axelrem. Hade dött för en liten Chanel min tycker de är lite för pricy.. Lite inne på en YSL men du kanske har tips på annat som man kan kolla in?

Hej fina!

Jag älskar YSL’s väskor, sålde ju en av mina mindre YSL för ett tag sedan och ångrar mig redan, får nog bli en ny om något år igen. Sen tycker jag att Celines axelremsväskor är magiska, riktiga klassiker som aldrig kommer gå ur tiden. Om du vill ha något trendigare så är Gucci ett bra alternativ, eller J.W. Andersson. Lycka till! Puss

Hej fina, tack för en bra blogg!! Jag ska om 1,5 månad ha min förlovningsfest och letar runt som en galning efter den perfekta outfiten, vill ju vara smashing i och med att jag förhoppningsvis bara kommer ha en i hela mitt liv, tips?? tacksam för svar puss snygging

Ett kollage kommer i helgen, PUSS!

  1. Hej fina du, en fråga bara angående din klocka. Jag har märkt att du är rätt restriktiv med att visa den och vad de är för märke och jag undrar varför? Killar flashar ju med sina rolex åt höger och vänster och tycker du att det är någon skillnad på att visa upp en rolex eller dyra märkesväskor?

  2. Jag känner exakt samma som du som pratade om vänner som bara vill festa och har inget mer tips än att alltid stå upp för det du känner, precis som Forni säger så är det kanske inte riktiga vänner om det är det viktigaste + att det kanske kommer en dag när dom också lugnar ned sig.

    1. Håller absolut med, både dig och Forni. En av mina bästisar har alltid varit ärlig med att hon hatar fest-fest. Alltså supa och ut och dansa. Däremot kan jag tycka det är superkul ibland, men det gör ju inte att vi inte kan vara bästisar. Det innebär bara att när hon bjuder på kalas så vet jag att det inte är supa och ut och dansa som gäller, och när jag bjuder henne på kalas så vet jag att hon gärna går hem runt 00. Ärlighet är bäst <3

  3. Du son lämnade kommentar om jobb, snälla sluta med dessa dumheter kring magkänsla – ja om du inte badar i pengar. Sen var det ett jäkla korkat svar du fick. Det enda rätta du kan göra är att tacka JA. Sen kan du ändå hålla utkik efter andra jobb och DESSUTOM har ett förhandlingsläge. Efter många års chefserfarenhet är mitt råd att endast tänka på dig själv o spela dina kort rätt.

    1. Nu är det faktiskt inte så att man måste tacka ja till alla jobberbjudanden man får. Man ska inte tacka ja till ett jobb som inte känns bra. Absolut, om det är kris och man behöver pengar (men det fattar väl vem som helst). Men om det inte är så är det bäst att gå på MAGKÄNSLAN, för då blir det oftast bäst. Själv ska jag tacka nej till ett jobb imorgon, för att jag kan och för att jag vill. Ha det gött!

    2. Håller helt med! Ta jobbet, du blir än mer attraktiv för nästa arbetsgivare om du redan har ett jobb. Sad but true.

    3. Jag håller inte med. Personen som skrev frågan är nyexaminerad lärare vilket betyder att det inte kommer att vara svårt att få ett jobb. Lärare har möjligheten att vara kräsna vid val av arbetsplats och med all rätt, om man ska orka stanna på arbetsplatsen måste den passa ens önskemål. Du har rätt angående förhandlingsläge, men skolans värld skiljer sig från andra yrken. Har du börjat på en arbetsplats och sedan byter efter 2-3 månader är det inte populärt då du redan börjat bygga relation med en klass, föräldrar etc. Tackar personen ja i dagarna och skriver på kontrakt strax efter blir det svårt att tacka ja till ett jobb som dyker upp i juni.

      För övrigt var din kommentar riktigt otrevligt skriven, hoppas du är trevligare chef än vad man får intrycket av här.

      1. Det var jag som skrev frågan och för det första – tack Michaela för att du tog upp min fråga i ditt svarsinlägg! 🙂 Du är så omtänksam gentemot dina läsare.

        Till er som svarat här – tack för att ni engagerar er. Jag har dock bestämt mig sedan jag skrev kommentaren för att tacka nej. Som Malin skriver här längst ner stämmer det att jag ska bli lärare och det är en någon speciell situation när det gäller att byta arbetsplats. Hade jag utbildat mig inom en mer konkurrenskraftig bransch hade jag givetvis tänkt helt annorlunda gällande att det är en tillsvidareanställning osv, men inte nu. Förhandlingsläge har man ändå inte inom samma kommun och dessutom är jag inte arbetslös, utan tar min examen i slutet av maj och har därmed ytterligare ett par månader på mig att söka jobb. Jag känner inte att det är schyst mot eleverna att ta ett jobb som jag ändå inte tänkt stanna på under de år de går i mina årskurser, så jag kommer att tacka nej om jag blir erbjuden tjänsten. Det är såklart inte helt lätt men tror att det kommer lösa sig. Jag har redan fått ett informellt erbjudande på annat ställe och tror att det kommer komma fler efter påsk. Så yes – vi lärare har möjligheten att vara lite kräsna och det tror jag också att vi ska vara, både för vår egen arbetssituations skull och för barnens.

  4. Jag känner igen det där med att inte orka festa lika mycket som förut! Nu för tiden känner jag verkligen av dagen efter att jag har festat och lider av att inte ha fått sova ordentligt. För några år sedan märkte jag knappt av det alls. Då var jag alltid bland de sista som gick hem, även om jag inte hade kul, för jag ville inte missa något och tänkte att det ”snart kunde bli kul”. Numera går jag hem om jag inte har roligt ute, för jag tänker inte offra flera timmars nattsömn på att stå på ett dansgolv och ha tråkigt. Jag tycker nästan aldrig att det är kul att dansa på klubbar, utan föredrar att gå till barer och pubar där man kan prata.

  5. Hej Michaela!
    Jag vet att du har varit i Marrakech några gånger! Skulle du inte kunna göra en reseguide dit i Daily Forni? Har nämligen hittat billiga flygbiljetter en vecka i Juni och är såå sugen på att boka. Tips på hotell hade varit kul också! Kraaaam

  6. Hjälp! Jag behöver råd. Jag pluggar på ekonomi på universitet och har en person i klassen som jag har fått upp blicken för. Vi har hållit på lite på fester, men nu börjar jag tvivla på ifall det här är en bra idé. Hur smart är det att försöka starta upp något med någon som jag ska se varje dag i flera, flera år, eventuellt en hel master? Eller ska jag inte fundera så mycket och bara köra?

    1. Dålig idé. Höll på med en kille på samma arbetsplats under en längre period. Jag blev kär, inte han. Vi sågs ändå. Det resulterade i drygt ett års ångest av att vistas på kontoret. Tycker man ska undvika såna slags relationer om det inte känns hundra med killen från första början eller om man vet att man är en sån person som kan riskera att hamna i ett känslomässigt underläge.

  7. Vad gör man om man känner sig lite trött på sig själv? Lyssnade precis på ert avsnitt om self love och känner bara BAH om mig själv. Jag vet att jag har massor jag behöver jobba med för att kunna ha en bra relation med en karl men jag känner bara att jag inte orkar ta tag i det? Att jobba med sig själv är ofta väldigt jobbigt men man kommer ju ut som en bättre människa efteråt. Jag orkar som sagt inte ta tag i det just nu utan vill bara få vara den jag är. Men jag står inte ut med mig själv, what to do?

  8. Hej Michaela!
    Jag har en fråga eller snarare ber om lite råd, jag går sista året i gymnasiet och tar snart studenten. Under en längre period har jag känt mig betydligt mer nerstämd, och inte alls som mig själv, detta känns väldigt jobbigt då det känns som att det är denna period i livet som man ska ha som roligast och älska att vara ute o allt, vilket jag egentligen gör, men nu dom senaste månaderna får jag mer ångest över detta. Det känns läskigt att inte känna igen sig själv, och får mig o undra om det helt enkelt är bara blivit en tråkig människa. Har du någonsin upplevt någon liknande period när du var yngre? Hur tog du ur den i så fall? Det känns lätt så ensamt när man har såna känslor, o när alla ens kompisar inte har den! Stor kram

  9. Hej Michaela! Jag har en fråga som jag hoppas tas upp framöver, så nyfiken på dina reflektioner kring detta! Känner att du är så klok och kanske den av de vettigaste jag känner till inom ditt yrke. Kanske har du svarat på liknande frågor innan så då kanel du eller någon läsare hänvisa mig till svaret! 🙂

    För som jag förstår det titulerar du dig (bortsett från författare såklart) som influencer/digital content creator. Men hur känner du kring vad du och många inom ditt yrke inspirerar till, eftersom det är mycket materiella saker som uppmanar till köp, men mycket mindre till att förstå/intressera sig för hur världen ser ut/politik/liknande? Klart ni alla inspirerar till feminism och ökat miljötänk iom kost (även om jag får för mig att många hänger på gröna juice trenden för att det ser bra ut, och det är väl bra men kanske bättre om avsikterna var bättre än så) För jag tänker bara på att ni har ett sånt stort ansvar och stort inflytande att verkligen göra skillnad hos unga och med den påverkanskraften verkligen kan göra skillnad. Ser du något problem det att de flesta inom ditt yrke oftast influerar till större konsumtion och resor men inte inom viktigare saker?

    Jag själv är väldigt delad inom detta då jag hyser stor respekt för vad ni gör och ser det som att ni är en ny typ av reklamplattform så det är klart att det är lättare och kanske bättre för er att göra samarbeten med saker ni ärligt tycker om/passar in i er image/liv/hur ni är som personer, men tänker att det också det borde vara självklart att ni tar ett större ansvar inom viktigare frågor för att inspirera yngre till mindre ytliga saker. Jag menar inte detta som kritik eller som någon förtäckt pik utan har ärligt funderat över detta mycket och jag vet ju att du tex skriver mycket om matens klimatpåverkan och det tycker jag är super men tänker på hur du ser på resten av branschen och undrar lite hur snacket går där. Hoppas du förstår vad jag mensen och ingen tar illa upp, svårt att få svar från någon som inte har ditt yrke och känner ingen som gör det så.

    Läser alltid din blogg förövrigt och älskar den så tack för det! Kram <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi