Tips för kreditkortsfakturor och delbetalningar

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Anyfin

Jag har märkt att många av er har uppskattat tidigare samarbeten med ekonomitips (typ Fundler) vilket är så roligt. Jag försöker ju att hålla en bredd med mina samarbetspartner för att kunna tipsa om många olika områden som attraherar eller intresserar alla typer av läsare!

Den här lilla videon har jag gjort i samarbete med Anyfin. Anyfin är en ny tjänst för kreditkortsfakturor och delbetalningar som hjälper till att sänka räntekostnaderna. Om du t.ex. har gjort ett köp på delbetalning eller har en kreditkortsräkning som behöver betalas av i omgångar, så kommer du troligtvis att få en ganska hög ränta på din avbetalning. Anyfin betalar räkningen åt dig, sen får du betala Anyfin men till en betydligt schysstare ränta!

Tjänsten är superenkel och modern. Det behövs bara ett par klick i mobilen där du fotar av din faktura och på några sekunder får du ditt erbjudande från Anyfin. Titta på videon där jag på en minut förklarar tjänsten för er!

I snitt har Anyfin sparat mer än 50 % i kostnader åt sina kunder.

Om ni har någon fråga kring tjänsten, skriv i kommentarsfältet så kommer gänget på Anyfin att svara er! Vill ni spanat in tjänsten kan ni göra det här (klick!)

  1. Gillar verkligen att du blandar samarbeten mellan sånt här och mode – känns som man alltid får ut något som läsare!

  2. Hej! Jag har följt dig i många år och tycker du verkar vara en bra tjej. Att influensers har samarbeten är helt fine (i synnerhet när det står uttryckligen). Men den här typen av företag ska man vara försiktiga med att promota. Dels då det aldrig är så bra som det verkar (i synnerhet inte när det kommer från kreditbolag) och det här bolaget måste uppenbarligen tjäna på detta på något sätt. De sysslar ju inte med välgörenhet men konsumenten upplyses ju inte här om vad som blir nackdelen av att det låter så bra. Dels så tycker jag inte att kreditföretag ska promotas då de skapar ett samhälle där allt fler människor hamnar i skulder. Det är en sak att ta lån för bostad eller för studier, men det här verkar snarare röra sig om lyxkonsumtion. Att istället för att spara till en resa så tar folk lån för det och riskerar sedan att inte kunna ta sig ur sina skulder.

    Jag hoppas du inte tar detta på fel sätt. Jag menar inte att kritisera men jag tror på att vi behöver skapa en större medvetenhet kring kredit och att ta skulder.

    1. Uppenbarligen har du missförstått anyfins affärsidé. 1. För det första är de inte ett kreditbolag. 2. För det andra tar de bara över skulder du redan har, de ger konsumenterna INTE nya krediter och lån. Du kan med andra ord inte gå till dem och be om ett lån/kredit när du inte har några existerande lån. Så de gör samhället en tjänst.

  3. Hej Therese,

    Mikael från Anyfin här. Jag håller med dig! Det är faktiskt av denna anledning jag startade Anyfin.

    Kreditkort och delbetalningar är vanliga betalmetoder i Sverige (på gott och ont). Idag är det snarare regel än undantag att du kan välja delbetalning som alternativ i kassan. Detta är för många, inte alla, ett sätt att hålla privatekonomin på en mer jämn nivå. Du kan sprida ut dina dalar och toppar. För vissa är det är det ett sätt att klara större oförutsedda utgifter som att kylen plötsligt går sönder. Med det sagt är lyxkonsumtion på kredit inget vi förespråkar. Och heller inte de skyhöga räntorna som finns där ut.

    Vi ger aldrig ut några nya lån eller krediter, och det är en viktig skillnad. Vi vill inte öka skuldsättningen, utan bara se till att ingen betalar för mycket. Vi tjänar pengar på räntan från krediterna men vi har inga mellanhänder och nöjer oss med att tjäna mindre än andra i branschen.

    När det kommer till “nackdelen av att det låter så bra” kan jag säga med handen på hjärtat att det inte finns några hållhakar. Vi matchar de villkoren du har men med en lägre ränta. Du kommer alltid betala mindre än vad du gjorde innan och du kan betala av din kredit när du vill.

    Hoppas att detta förtydligar vårt arbete och vad vi försöker uppnå i en bransch med alltför mycket finstilt text.

    Har du fler frågor svarar jag gärna på dem. Och vill tillägga att vi är glada att Michaela har förtroendet att jobba med oss.

    Hälsningar
    Mikael Hussain, grundare av Anyfin

  4. Tycker att inlägget glorifierar att handla på kredit och delbetala. Konsumtion skall Aldrig köpas på kredit / delbetalning. Spara till väskan semestern så du inte avbetalar semestern när det är dags för nästa. Och det är aldrig någon som inte tjäna pengar på dig. Du kan också vända dig till andra kreditmarknadsinstitut( de heter så) för att samla smålån och få ett samslaget lån till bättre villkor det är inget nytt.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi