Påskhelgen: Ikea-festivalen, påskmiddag och Surfers

Långfredagen startade tidigt, vi var hemifrån redan vid 10.30 (okej alla ni med småbarn skrattar säkert nu, men att komma hemifrån innan Nyhetsmorgon är slut under en helgdag är stort för oss haha!).

Vi åkte till Barkaby för att spana in allt ifrån Plantagen till IKEA och köpa lite sådana saker som saknas i hemmet. Men mest för att jag skulle få köra massa bil 🙂

När vi kom till IKEA visade det sig vara ”IKEA-festivalen”, kanske inte en ultimat dag för två vuxna personer utan barn att vistas i detta varuhus på… fick ta några riktiga yogi-andetag för att överleva haha. Tur att en korv med bröd efter besöket ordnade upp humöret!

När vi kom hem fikade vi med raw food-brownie och kaffe.

Sen gjorde vi oss i ordning för att åka hem till mina föräldrar!

Jag körde och har kört bil varje dag den här påsken, så skönt att det verkligen börjar släppa. Jag har några fler körträningar med Kevin inbokade för att öva på parkering (garage och fickparkering) men sen tror jag fanimig det sitter.

Såhär såg jag ut i fredags!

Byxor från By Malene Birger, rosa kappa från Theory, halsduk från FWSS…

… blus från NA-KD, örhängen från Sophie by Sophie och skor från Zara!

Hos mamma och pappa stod påskmiddag på schemat, först ut laxpizza!

Följt av gubbröra på knäcke.

Och perfekt tillagat lamm som pappa tillagade i sous viden de fick av oss i julklapp.

Till det drack vi en magiskt god Tignanello från 2006, tips om ni vill lyxa till det vid något speciellt firande!

Och en påskig efterrätt såklart! Vi var kvar till midnatt innan vi hoppade in i en taxi hem, en mycket härlig långfredag.

I lördags vaknade jag tidigt, läste bok och drack morgonkaffe.

D gick hemifrån vid elva så då satte jag mig och jobbade. Vid två åt jag en acaibowl till lunch.

När klockan närmade sig fyra bestämde jag att jag var klarjobbad, så då gjorde jag mig i ordning och tog mig ut i solen.

Drack vin med EmmaStrandvägen 1 <3

Och när kvällen kom gick jag upp till Sam för att äta middag med han och D.

Jag drack vin och jobbade lite till medan de lagade mat, riktigt härligt måste jag säga.

Det blev en torskrygg med chorizo crust, sötpotatispommes, broccoli och haricots verts, MUMS.

Efter maten åt vi chokladglass, killarna spelade tv-spel och jag låg i soffan med datorn på magen.

I söndags blev det pannkaksfrukost!

Sen drog jag och D iväg på minispa. Tränade, simmade några längder, bastade.

Hittade mina skor på Mathilde Goehlers instastory, yey!

Efter vår lilla spavistelse hade vi bokat ett tidigt middagsbord på SurfersRegeringsgatan, som vi har velat testa ett tag men som aldrig har bord. Tur att halva Stockholm lämnar stan under påsken då!

Vi tog in en jäkla massa rätter som vi delade på. Om ni går till Surfers och äter kan jag rekommendera XO Krabba, Revbensspjäll och Sötsyrlig krispig fisk. Tre ljuvliga små rätter!

Och efter maten? Nästan värt att gå hit bara för att få dricka en ”Äppelpaj” och ”Salty Caramel” med laktosfri (!) grädde! Topp två godaste efterrättsdrinkarna jag någonsin surplat i mig.

Herregud, påskhelgen har verkligen känts oändlig eftersom vi har tagit det så lugnt. I måndags vaknade vi tidigt, satte på en morgonfilm och åt frukost.

Sen åkte jag ut till Saltsjöbaden för att åka hem till min mosters nya hus! Herregud så glad jag är för hennes skull, hon har köpt ett drömhus med sin drömman i världens härligaste område. Båda mina kusiner var dessutom hemma så det blev riktigt kvalitativt häng, bästa gänget <3

Fikade med tårta och kaffe innan vi åkte hem.

Väl hemma åt vi persiskt, såg en skräckis och somnade tidigt – det var min lilla påskhelg.

  1. men hallå!!! Dina örhängen? Varifrån? De med hamrad yta, sååå fina!! Vill ha till kommande bal

  2. Nästa gång du går till Surfers så MÅSTE du testa tofun. Jag gillar inte ens tofu i vanliga fall men den är så len inuti, krispig utanpå och serveras med en fantastiskt god sås!!

  3. Fick riktiga mysvibbar när jag läste om din helg, den kändes superhärlig<3 Läste ditt inlägg om hur du känt inför bloggen det senaste och ville kommentera då eftersom jag aldrig gör det (fast än jag ju älskar din blogg!!). Men jag kommenterar nu!
    Din blogg betyder mycket för mig, den gör mig livsglad, peppad och harmonisk. Jag älskar allt från hur du skriver till hur du klär dig och svarar på frågor.
    Hoppas innerligt att du hittar tillbaka till glädjen i att blogga men samtidigt såklart också att du, om du inte gör det, vågar släppa och pröva något annat<3 kram

  4. Hej Forni!
    Jag undrar vart dina föräldrars marmorsbricka är ifrån? Förstår om det kan vara svårt att svara på, men jag är helt kär i det så var tvungen att fråga i alla fall 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi