Avicii

Igår efter en hel dag ute i solen var vi på väg upp till Amanda och Shoan för en spontanmiddag när vi möttes av nyheten av Avicii har lämnat oss.

Sen blev stämningen helt annorlunda och resten av kvällen blev som i ett vakuum.

Så fruktansvärt, fruktansvärt sorgligt att han inte finns med oss längre. Att se en människa jobba ihjäl sig på det där sättet… det säger en del om vår samtid och den pressen som låg över hans axlar. Jag såg dokumentären om honom för ett par helger sen och då fick jag ont i hjärtat, eftersom man såg hur hans kropp ropade på hjälp.

Jag tror att det är flera människor som får sig ett uppvaknande efter denna sorgliga, sorgliga bortgång. Vad säger det om vår samtid och förmåga att pusha oss till gränsen? Varför är det ingen som lyssnar när kroppen ropar på hjälp? Tim blev ju utbränd flera gånger om. Hans kropp bad om hjälp. Får så ont i magen av det här.

Det är svårt att skriva något om Tims bortgång för jag vill visa respekt och hylla den person som har lämnat oss. Men också lyfta upp problematiken kring det faktum att han gick in i väggen framför hela världens ögon utan att världen gjorde något. Bara en till spelning, en till sommar… en till en till en till. Pengar först och hälsa sen, kan det ha varit så det var? När en ensam kropp håller uppe inkomst för så otroligt många människor genom sin musik och livespelningar.

Vårt välmående är allt vi har, det får vi aldrig glömma bort. Att ta hand om oss själva och våra medmänniskor, det är det största vi kan göra.

Tack Tim för din otroliga musik som har bidragit till sån enorm glädje i så otroligt många människors liv – mitt eget inkluderat.

Klockan 16.00 idag hålls en minnesstund för Avicii på Sergels Torg för er som bor i Stockholm och vill närvara.

Avicii ♥

  1. Hur känner du till dödsorsaken? För den har de inte gått ut med offentligt. Eller gissar du bara?

  2. Håller verkligen med i det du skriver, med tillägget att en så kreativ person (där jag tror att hjärnan nästan aldrig vilar utan alltid har nya idéer på gång) som samtidigt är högkänslig och medkännande där är det svårt att inte bli påverkad av omvärldens krav och därför mår man till slut riktigt dåligt. Brinner man så är risken att man bränns ut.
    Oavsett vad jag tror och inte om hur tim mådde så är det väldigt sorgligt och hemskt.

  3. Ja fruktansvärt är det </3 Men ställer mig ganska frågandes till att du här i ditt inlägg får det att framstå som att han jobbade ihjäl sig. Dödsorsak har de ju inte gått ut med? Känns ganska fel att anta saker så (även fast det såklart är möjligt att så var fallet).

    1. Har du sett dokumentären? Han jobbade ihjäl sig redan när han levde, levde han överhuvudtaget kan man fråga sig..

  4. Det känns så otroligt sorgligt, blev så ledsen när jag hörde det. Men tycker att inte att man ska uttrycka det som att han jobbade ihjäl sig, vi vet inget om hur han gick bort.

  5. Det känns så overkligt, och du Michaela skrev precis så som jag och mina kollegor och jag själv har tänkt och diskuterat kring Tim idag. Vi hyllade honom genom att spela hans fantastiska musik som vi alla har vuxit upp med och haft så många glada stunder till.
    Jag önskar att vi alla blir bättre på att se våra medmänniskor och inte vara rädda för att sträcka ut en hand.
    Önskar dig allt gott! Tack för dina fina ord <3

  6. Fint skrivit och ett viktigt ämne att belysa. En enorm talang har lämnat på grund av människans girighet och jakt på pengar. En förlust för hela världen, inte minst hans familj och nära vänner ❤️

  7. Såg dokumentären igår, hemskt hur en person kan ha så många människor omkring sig men ingen som verkligen bryr sig. Bara fokus på spelningar även att man ser hur det påverkar. Usch. Vila i frid.

  8. Jag tycker som flera andra att vi ska sluta spekulera i vad han dog av. Vi har ju faktiskt ingen aning och om familjen vill hålla det för sig själva så får vi helt enkelt acceptera det. Blir så less på tidningar som börjar sprida att han dog av en överdos eller alkoholmissbruk, eller på alla som skriver att han jobbade ihjäl sig utan att de kände honom. Vi har inte med det att göra, punkt. Kan vi inte bara tycka att det är jäkligt sorgligt när unga människor dör utan vidare spekulationer?

  9. Jag känner precis samma sak som du efter att ha sett True Stories-dokumentären på SVTplay. Oavsett dödsorsak så är det uppenbart att han blivit pushad till att utföra helt övermänskliga prestationer under en alldeles för lång tid. Det måste tveklöst ha varit uppenbart för alla runt omkring, i synnerhet hans manager och turnégäng, att arbetstempot hade allvarliga konsekvenser för Tims hälsa. Fruktansvärt att andras girighet efter pengar och framgång sker på bekostnad av hälsan, i synnerhet andras hälsa.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi