Tisdag

God morgon mina hjärtan,

Hur har ni sovit? Jag har haft ännu en natt med riktigt bra sömn. Däremot så gick D upp tidigare än mig och när han kom in i sovrummet efter frukost för att byta om så låg jag och tittade rakt in i väggen haha. Jag vaknade, slog upp ögonen och började tänka på livets stora frågor samma sekund som jag var vid medvetande.

Herregud vad jag tänker just nu, det var länge sen jag kände det här starka behovet av förändring. Det är dags för mig att ”hitta rätt” på många punkter och jag gör det jag kan för att växa åt rätt håll men det är svårt. Svårt när man inte riktigt vet vad man vill förutom att man vill något annat. Jag insåg exempelvis en grej gällande vänskapsrelationer i förra veckan som kändes lite som en lättnad, men det är fler punkter jag känner att jag måste hitta rätt på.

Kan ni också känna ett behov av att bara förändra ert liv ibland – men ni vet inte riktigt hur?

Jaja, mer om det när jag vet vad det är jag behöver förändra, hehe.

Jag såg precis på Nyhetsmorgon där de pratade om spänningsvärk. Superintressant för en sån som mig som levt med det i många år. Dr. Mikael sa att man blir extra känslig när man utsätts för kronisk spänningsvärk, vet inte exakt vilka läkartermer han använde men det lät intressant – någon som vet om det stämmer?

Nu var det en vecka sen jag gjorde botox mot min spänningsvärk och om tre veckor ska jag utvärdera det för då ska effekten ha kickat in i käkarna. Jag insåg dock att det inte bara räcker med det för att bli av med spänningen – jag måste aktivt tänka på att motverka den i form av träning, minska stressnivån och variera mina jobbpositioner. Det ska i alla fall bli spännande att se om det fungerar! Undra om jag kommer bli gladare om jag slipper spänningsvärken? Jag är rädd att den har ”försurat” mig haha, förstår ni vad jag menar när jag skriver så? Kronisk smärta gör en nog rätt besvärad och det hade varit så fantastiskt att slippa den, kanske gör det mig mer avslappnad = gladare. Hoppas det.

Nu ska jag springa upp till Mathem och testa deras nya sajt, kika in lite senare för helgen i bilder. Puss!

  1. Hej Forni! Jag får verkligen perioder då jag känner att det är dags för förändring, det kan vara i olika former och på olika plan. Ibland handlar det om att jag vill och måste förändra vissa vänskapsrelationer, ibland måste relationen med min pojkvän få en ny form eller så måste jag förändra mitt sätt att träna. Men i de flesta fall handlar känslan av förändring att jag som person måste ändra, förändra, tänka nytt, få nya inputs, infallsvinklar eller synsätt. Vilket i botten, för min del handlar om att jag ända sedan barnsben har varit en person som drivs av personlig utveckling. Att utvecklas för mig, vare sig det gäller om min persona, i jobbet eller min hälsa, så älskar jag att utvecklas. Vilket resulterar i att jag lyckas med mycket och når den framgång som jag vill uppnå. Men effekten av detta blir att jag ständigt söker efter förändring. Jag är liksom aldrig ”nöjd”, om det säger dig något. (?) I vilket fall, ville bara säga att jag kan uppleva samma känsla som sig, och den är inte fel! <3

  2. Förstår precis vad du menar kring rädslan att vara försurads värken! Jag har själv haft problem med spännings(huvud)värk sedan tidiga tonår. Det påverkar absolut humöret :/ Kämpar nu också sedan ett år tillbaka med att hitta metoder att minska värken som fungerar för mig. Ser fram emot att höra hur du upplevde botox i käken! Har själv testat i pannan och det har hjälpt endel 🙂

  3. Jag känner igen mig så mycket i det du skriver, ibland är jag helt desperat efter en förändring, inte nödvändigtvis för att jag inte trivs med mitt liv utan för att jag känner att det är dags för något helt annat. Kanske dags för mig att lära mig något nytt från livet självt. Jag tänker mycket på livets stora frågor och det hjälper mig att se ”the big picture” ibland och jag tror i slutändan att hela meningen är att vara lycklig med livet och ha fått en bra livserfarenhet. Om du har 30 min över rekommenderar jag att du kollar på den här videon; https://www.youtube.com/watch?v=O3z1SWP9uos
    Något som alla borde se enligt mig 🙂

    1. Hej Sara!
      Precis som Michaela och du tänker även jag ofta på livets stora frågor. Känns skönt att höra att det finns fler som tänker på dessa saker. Sara, tack för tipset på Youtube. Har precis sett det och tycker att det var riktigt intressant, tack!
      Ha en bra dag!

  4. Hej fina du. Är i en förvirrande period ang vänner. Trodde man lämnade sånt i ungdomsåren & när man kommer upp i 20års åldern så hade man hittat vänner man vill ha i sitt liv & allt är easy peasy. Not so much.

    Kan du inte skriva lite om dina relationer till vänner, har du tips för vänskapsrelationer? Vad har du lärt dig av skitrelationer?

    Är så jävla förvirrad

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi