Vårtryffel, pizzabonanza och nya pojkvänner

Hej hopp, här kommer del två från min långhelg i Italien!

I söndags, efter vår morgonprommis, åkte vi en halvtimme bort till en liten by där det fanns en liten restaurang som serverade en hel lunchmeny med vårtryffel. Gärna för mig!

Det var 22 olika små rätter totalt, här ser ni förrättstallriken :))) MUMS.

Om jag skulle fotat alla rätter hade ni blivit brutalt uttråkade tror jag, så ni får nöja er med denna vackra lilla pasta med svamp. Vad vore livet utan mat hörrni.

Det var jag, Timmy, nonna, nonno och min faster som åt lunchen och efter ett gäng timmar tog vi oss tillbaka hem igen.

På söndagskvällen låg vi i matkoma, så det blev en lätt middag och sova tidigt.

Även italienarna har långhelg denna helg, så det var massa folk ute i måndags. Vi gick till La Tavernetta Sul Mare som är en skaldjursrestaurang vid stranden som vi älskar. God mat i all sin enkelhet, precis vid havet dessutom.

Vi åt kall fisk till förrätt. I stort sett all fisk vi äter i Rimini är uppfiskade samma dygn, så färskt som det bara kan bli.

Min ena kusins kille har en fiskebåt och när den kommer in vid 03 på natten säljer de sen vidare fångsten till de lokala restaurangerna och butikerna. Även min farmor och farfar brukar få lite fisk om de har tur 🙂

Som jag älskar det här gänget!

Resten av dagen låg vi på stranden, läste böcker, lyssnade på podcasts och somnade till i solen. Livet <3

På kvällen var det dags för middag med hela gänget, totalt var vi nio stycken, dessutom skulle vi träffa min ena kusins kille för första gången. Mycket spännande 🙂

Medan vi väntade på resten frågade vi en man på gatan om han kunde fota oss. Det kunde han!

Bra blev det dessutom. Älskar den här bilden, min farfar som asgarvar när killen som fotar ska skämta med oss och börjar springa iväg med telefonen hehe.

När jag skickade den här bilden i en gruppchatt med mina kompisar frågade dom om Timmy var adopterad. Haha. Han ser verkligen inte ut att höra hemma bland oss minisar.

Det blev pizza på vår favvopizzeria. Eftersom jag inte tål mozzarella tar jag alltid den pizzan med mest topping för att det ska hända något hehe. I måndags blev det deras egna specialpizza med extra allt. Mums.

  1. Åh, VA! Hade blivit noll procent uttråkad av 22 rätter, älskar att se bilder på långa menyer. <3

  2. Jag undrar på vilket/vilka språk ni pratar mer familj och släkt? Jag tror att du pratar svenska med din nonna och nonno och sen engelska med resten av släkten? Eller kan du tala italienska? Tycker att det är ett av världens finaste språk att lyssna på! OM det är så att du inte kan så mycket av språket nu, är det något du skulle vilka lära dig i framtiden? 😊

  3. Slog mig precis att jag rätt ofta copy-paste meningar, ibland hela stycken, från din blogg till min loggbok. Har ingen offentlig blogg men för digital dagbok för jämnan och ja, vill att du ska veta att A/du skriver fantastiskt och B/du är en klok, härlig och uppskattad människa. Heja dig!

  4. Hej fina!! Vad du ser lugn och glad ut <3. Ville bara tipsa om att käka probiotika tabletter! Finns på apoteket och webshoppar osv. Jag är också allergisk mot laktos tillsammans med IBS. Det är inte som laktrastabletter men det hjälper magen överlag att ta det varje morgon innan frukost. Slipper ofta den där lilla molande värken tack vare dem.

  5. Michaela, mina favoritinlägg i din blogg har alltid varit frågeinläggen på torsdagarna men en annan kategori som jag älskar är dina recaps från när du hälsar på din italienska släkt. Kanske är det för att jag själv är halvitalienska och känner igen mig i så många smådetaljer. Det är underbart att läsa! Måste också tillägga hur härliga dina farföräldrar ser ut. De ser så harmoniska, pigga och glada ut, vilket man såklart är när man har sina barnbarn omkring sig. Jag är ungefär tio år yngre än dig och hoppas att jag också hinner få uppleva massa härliga dagar med min nonna och nonna även när jag blir vuxen, det verkar alldeles underbart!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi