Att se på nytt

För någon månad sen fick jag ett mejl från en organisation som frågade om jag hade några gamla glasögon med styrka i hemma, som jag inte använder längre och kanske kunde tänka mig att skänka vidare.

Glasögon är ju väldigt dyrt, speciellt när man har så dålig syn som jag har, och att kunna hjälpa någon annan med sin syn känns ju helt rätt. Jag hittade fyra gamla par hemma som jag inte använder, med olika styrka i varje par, och skickade dem till organisationen.

I förra veckan fick jag ett mejl med bilder på personerna som hade fått glasögonen! Jag frågade om jag fick posta bilderna på bloggen och det fick jag. Personerna som ärvde mina glasögon är Felix som är 71 år, Natalie som är 26 år och Danitza som är 19 år. Alla bor i Peru.

Fint när saker får leva vidare. Jag skriver ju i min tacksamhetsbok varje kväll och en av punkterna jag fyller i är ”Det här har jag gjort för någon annan idag”. Ikväll kommer jag att skriva ner detta 🙂

  1. Vad heter organisationen? Har också en del gamla glasögon som bara ligger i olika styrkor. Vore roligt om de kom till användning….

    1. Hej! Det är via Synoptik, deras projekt ”Optiker utan gränser”. Fantastiskt bra projekt 🙂

      1. Hej
        Vad kul att du uppskattar detta :). Man kan lämna in sina ”gamla” glasögon i valfri Synoptik butik. Det är väldigt uppskattat ☺

  2. Fan vad fint, blir nästan lite tårögd! Har själv glasögon och minns den där gången jag tog på mig mina glasögon för första gången och insåg att ”det är ju så här man ska se”. Fint att även människor som inte har råd att köpa glasögon (för som du säger är det svindyrt) kan få se på nytt!
    Kram!

  3. Åh vilken bra idé! Vad heter organisationen? Jag har också gamla glasögon hemma som jag inte använder. Vill gärna skicka iväg dem 🙂

    1. Hej Ellen! Nu är jag inte säker om det var denna organisation Forni hade kontakt med, men är nästar säker på att Synsam varje år anordnar i deras butiker ett sort ”drop-in” där du lämnar dina gamla glasögon.
      Vet att en viss annan bloggare förra året var med på en resa till Peru där de delade ut hundratals begagnade glasögon till människor som har det sämre ställt.
      Så gå in på Synsams hemsida och läs mer där, alt googla kring de olika glasögonföretagen.
      Där borde det stå datum och vid vilken butik du kan vända dig till beroende på var du bor.
      Min farmor som gick bort för 2 år sedan hade ett par dyra GUCCI för 10 000:- (hon behövde denna styrka, ej för märkets skull) och nästa gång det är insamling tänker jag iallafall lämna in dem. Samt mammas typ 2 gamla övergivna.
      Tips!

    2. Fast jag kanske har fel, du kan nog lämna in glasögonen vilken dag som helst och säga att du vill att de skänks till just deras organisation.

  4. Åh, vad fint! Skulle du kunna beskriva lite närmare vad du skriver i din tacksamhetsbok? Måste ha missat den innan, men det låter supermysigt ju! Tacksamhet är bästa känslan <3

  5. SÅ fint! Och vilket bra initiativ, fint att du lyfter detta i din kanal Michaela. Jag ska definitivt skicka mina gamla glasögon!

  6. Fantastiskt, vad fint och värdefullt! Jag vill också skänka mina gamla glasögon, vilken organisation är det? Eller kör en kampanj du via bloggen? ❤️

  7. Hej!
    Vad heter organisationen? Har också glasögon med styrka som ligger hemma och dammar!

  8. Vet inte om jag är pmsig eller vad men fällde precis en liten lyckotår över detta inlägget. Så fint! Du är bra <3

  9. Hej och åhh vad underbart! Blir varm i hjärtat av att se detta! Vad heter organisationen? Har också ett par glasögon jag inte längre använder 🙂 Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi