Första dagen i Sydafrika

Hej älsklingar,

Just nu sitter jag utomhus vid en öppen eld och dricker en öl i det här fantastiska huset där vi bor.

Vi är i Hoedenspruit som ligger ganska högt upp i norra Sydafrika, inte långt ifrån Krügerparken. I måndags landade vi och åkte direkt ut på vårt första äventyr!

Vi är ju här för att besöka de välgörenhetsorganisationerna som Maria Nila donerar pengar till och första organisationen var Black Mambas.

Ett gäng SUPERCOOLA kvinnor som är ute och vaktar områden för att förhindra tjuvskyttar som skadar djuren för att få tag på deras horn etc. Så hemskt och så coola kvinnor som är ute på nätterna och letar efter fällor att ta bort och djur att skydda. HEJA DEM.

Vi fick följa med dem ut och se hur det såg ut när de är i arbete.

Och mitt i allt kom två giraffer gåendes på en kvällspromenad. Tappade andan då. Att tre timmar efter landning se vilda giraffer, det är så coolt alltså. Blev helt pirrig i kroppen. Tack livet för den känslan, att få se en vild giraff för första gången.

På kvällen åt vi en vegansk middag, allt vi äter på denna resa är veganskt. Till förrätt blev det en supergod tomatsoppa. Imponerad över hur bra vegansk mat de lagar här.

Tack Andrea som fotade några av bilderna, du är bäst!

Nu däremot, väntar nästa middag i huset. Det doftar ljuvligt. Hoppas att ni har en bra nationaldag, puss!

Förresten – glöm inte att följa mig på Instastories där jag har lagt upp SJUKT häftiga videos från senaste dygnet, ni kommer tuppa av när ni ser elefantbebisarna!!!

  1. Oh nu längtar jag än mer till min Sydafrikaresa i november! Kärlek vid första ögonkastet när jag kom dit första gången 😍 Ha en underbar resa och njut av djuren, maten och de goda vinerna!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi