Frågor med Forni

Var är er fina ”klädhäst” i hallen ifrån?

Den kommer från svenska Stålverket som gör SÅ fina grejer!

Du är så fantastiskt bra på att uttrycka dina känslor i text och inte minst din kärlek till D. Det fick mig att vilja få din åsikt om ett ”problem” som jag känner uppstår i min relation ibland. Jag har väldigt enkelt för att säga väldigt ordagrant exakt varför jag älskar min pojkvän och uttrycker gärna mina känslor i tal och skrift. Han däremot, har svårt att uttrycka sina känslor i ord men hans sätt att se på mig och behandla mig visar verkligen hans kärlek till mig ändå. Trots detta kan jag ibland bli frustrerad över att han inte kan förklara sin kärlek till mig lika ordagrant som jag kan till honom, inte bara att han älskar mig, men VAD det är som gör att han gör det. Det får mig att vilja dra tillbaka på mina kärleksförklaringar, eftersom jag börjar känna ett behov av att få det tillbaka. Vi har pratat om det här då & då men jag vet liksom inte om jag bara ska acceptera att han kanske inte är en man med formuleringsförmågan, eller om jag ska fortsätta försöka få honom att prata mer ordagrant om sin kärlek till mig och hur man i så fall gör det utan att bli tjatig. Mina frågor är helt enkelt – upplever du någonsin denna frustration med D? Hur tycker du jag ska hantera detta?

Hej fina,

Tack för dina varma ord.

Om jag ska vara ärlig tror jag att man måste acceptera att man visar kärlek på olika sätt. Jag kan absolut känna igen mig i det du skriver från olika håll. D kan ibland bli frustrerad över att han tycker att jag inte visar kärlek på det sätt som han gör, alltså det sätt som är självklart för honom att visa det på. Samma sak är det tillbaka – jag skriver långa kärleksförklaringar, vill kramas och pussas mycket mer, är gärna nära och skulle inte ha något emot lite fler romantiska tillfällen. Medan han inte alls visar kärlek på det sättet utan föredrar andra. Så jag tror att man bara får acceptera det och njuta av de kärleksfulla handlingar som ens partner gör, även om de inte alltid går i linje med vad man önskar sig. Jag är tacksam över att ha en partner som älskar mig så mycket som D gör och försöker ha samma förståelse för honom som jag önskar att han har gentemot mig.

Puss, heja kärleken <3

Shortsen är så snygga!! Vilken storlek har du? S?

Yes – strl S! De är lite små i storleken dock, så gå hellre upp om du är emellan två storlekar.

 

Var är ”tv-bänken” från i vardagsrummet? Hur har ni löst det med alla sladdar? Har ett sladdkaos hemma och vill lösa det på ett snyggt sätt. Snälla hur har ni gjort? 😀

Vi har ingen tv-bänk i vardagsrummet utan har satt sådana lister för sladdarna. Sedan är det en stor hög med sjukt fula sladdar vid soffan, men jag har ställt en tavla för dem som döljer sladdarna… enklaste lösningen jag kunde komma på hehe. Jag tycker verkligen det kan vara värt att betala för att någon kommer och drar alla sladdar snyggt. Sladdar = sämst. Tänk när all elektronik är wireless, LÄNGTAR.

P.s om du menade min tv-bänk i sovrummet så är den från Asplund, även där har vi lister för sladdarna som vi har målat i samma färg som väggen <3

En fråga fundering (kanske till frågor med forni) – jag är en hejare på att katastroftänka. nu när ”om krisen eller kriget kommer”-broschyren släpptes så har jag varit rädd för krig i Sverige i flera dagar. Tips på hur man slutar gå och katastroftänka på såndant? vore ju lättare om man inte blir rädd för varje helikopter som flyger förbi … kanske konstig fråga, eller fel forum. men en kan ju prova ..

Åh Gud, jag önskar att jag hade något bra knep men jag vet faktiskt inte. Några här som har tips? Jag själv har inte katastroftänk i mig på det sättet, däremot kan jag gå runt och oroa mig för sjukdomar (både att jag eller mina nära ska drabbas) och det kan göra mig galen. Enda sättet för mig att få bort det är att påminna mig själv om att leva i nuet. Vad som helst kan hända, när som helst, men just idag mår jag bra och det får vara det som räknas. Håller däremot med om att den broschyren var hemsk, fy alltså.

Vilken härlig dag! Skulle du inte kunna skriva ut recepten på de två alkoholfria drinkarna? De låter väldigt goda och jag tycker att det kan vara svårt att få till just alkoholfria drinkar själv! Du kanske har ännu fler trevliga alkoholfria drinkrecept? Kram

Ja, den var verkligen magisk <3

De var ljuvliga! Den rosa vet jag faktiskt inte hur den gjordes, men mojiton görs såhär:

Sodavatten
Krossad is
Lime
Myntablad
Sockerlag (ca 2-4 cl per drink beroende på hur söt man vill ha den)
Richard Juhlins alkoholfria mousserande

Ner med lime, mynta och sockerlag i ett glas, smaka av, fyll på med mycket is. Toppa med lika delar sodavatten och bubbel!

Annars brukar jag dricka alkoholfria bellinis, det är enkelt och supergott. Bara blanda persikopuré med Richard Juhlin enligt klassisk bellini-recept. En drink som alltid uppskattas hos de som inte dricker!

Puss och njut av dina somriga drinkar <3

  1. Kan tipsa 2a frågeställare om 5 languages of love!
    Handlar om att man ger/tar emot kärlek på olika sätt =) Kanske inte förändrar någonting men det var en ögonöppnare för mig

  2. Jag pratade med min mamma om att visa kärlek häromdagen, för hon har aldrig varit en sån mamma som SÄGER att hon älskar mig eller mina syskon. Däremot har hon alltid hämtat oss sent på kvällen, betalat alltifrån konserter till nya klädesplagg, kommit på varenda skolavslutning och fotbollsmatch, åkt hem till min lägenhet med en påse full med mat när jag varit förkyld osv. Det har varit hennes sätt att visa kärlek. Praktiskt istället för verbalt 🙂 Och jag accepterar det och vet att hon älskar mig, det är bara det att hon visar det i stället för att säga det!

    1. Min mamma är exakt likadan 🙂 Har ställt upp på precis allt under hela uppväxten. Jag ser folk som inte ens får hjälp av sin familj för att flytta, så hemskt.

  3. På tal om katastrof-tänk, har själv varit likadan.. men på senare år har jag lärt att varken lita på media eller politiker. Och den där broschyren var säkert bara för att Socialdemokraterna ville visa ”framfötterna” nu inför valet i höst :-). Så himla mycket skitsnack för egen vinning överallt. Sedan ska man såklart inte vara naiv heller. Hoppas detta hjälper dig att tänka annorlunda:-)

    1. Det har inget med något parti att göra? Förresten går det väldigt bra för Sverige just nu och det har vi Socialdemokraterna att tacka för som styrt i ett otroligt komplicerat parlamentariskt läge.. men ändå lyckas betala av stora delar av stadsskulden, sätta fler i jobb, ge mer pengar till polisen, förlossningsvården osv.

      Förresten tyckte jag det var kul att lära sig att pasta funkar bra att koka i tomatsås – man kan ju faktiskt hamna nånstans där det inte finns rent vatten och då är det ju superbra att kunna lite sånt 🙂

  4. Tack för att du ger så mycket av dig själv. I skrift och i podden, du har faktiskt förändrat mycket av mitt sätt att tänka och se på människor till det bättre och jag är dig evigt tacksam för det.

  5. Vad gäller katastroftänk jag jag rekommendera att lyssna på det senaste poddavsnittet med Kropp och själ, i detta avsnitt diskuteras frågan ”Om katastroftankarna kommer”

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi