Om vi håller ihop, så kommer kärleken övervinna hatet.

Tack för era stärkande ord om gårdagens inlägg. Ni undrar varför inte fler vågar göra sina röster hörda i offentligheten, men jag vet i alla fall en av anledningarna… Det hot och hat som strömmar in när man står rakryggad mot rasism och nazism. Ni ska se vad jag har fått ta emot genom åren efter att ha skrivit om detta.

Människor är rädda, för det är deras taktik. Att skrämma oss. Så att vi tystnar.

Jag tänker på min säkerhet, min familj och mitt liv. Därför vill och behöver jag väga varje offentligt ord väl innan jag skickar ut det. Inlägget igår skrev jag redan i torsdags, men jag ville vara säker på att det blev så bra som möjligt. Ni ska veta att jag tänker på det här dagligen. I min förra bok, och även i den jag skriver nu, handlar meningar och återigen meningar om flykt och krig och invandring och hur rädd jag är för att vår medmänsklighet håller på att försvinna. I min senaste bok publicerades inte det kapitlet, men i min nästa hoppas jag på att få in en eller två texter om hur det här känns. Jag har mina ord och jag försöker att använda dem väl.

Rasism breder ut sig helt öppet på våra gator.

Man väljer sina strider i livet. Varje gång något stort händer så får jag kommentarer i bloggen om varför jag inte tar ställning. Men om jag tar ställning till allt så slutar orden att ha sin betydelse. Därför väljer jag noga ut det som är viktigast för mig.

Att stå emot all typ av nazism, rasism och visa att jag är anti-SD är en ståndpunkt jag har valt att ta, jag har skrivit om det i flera år och delat saker i mina olika sociala kanaler.

Jag hör människor prata om hur de berörs, men jag ser sällan hur de agerar. För att man är rädd, vilket jag förstår.

Men kom igen nu alla fantastiska systrar och bröder där ute.

Dela saker, stå upp för det som är rätt, gör din röst hörd. Din röst är så sjukt viktig. Om du står för medmänsklighet – visa det. Som flera av er skrev, det här handlar inte om vänstern eller högern längre. Det handlar om att gruppera oss mot rasism och stå lika rakryggade som de gör. Varför ska vi gå runt och vara rädda? Om vi håller ihop så kommer kärleken övervinna hatet. Det är jag övertygad om.

  1. Tack för din mod som inspirerade mig att göra ett FB inlägg om respekt och medmänsklighet. Som ett kedjebrev. Vågar du vågar jag! Vi får hålla varandra i detta som är så viktigt för vår demokrati, medmänsklighet och för den framtiden vi vill och ska skapa idag.

  2. Heja dig Forni!!

    Ingen ska vara tyst när människor behandlas olika på grund av etnicitet, sexualitet eller kön. Låt oss tillsammans visa att nazistpartiet SD inte får ta tillbaka alla de rättigheter vi länge har kämpat för. Låt oss visa att vi, i vår generation, tar över stafettpinnen för kampen om allas lika värde. Låt oss fortsätta resan för ett fritt samhälle, där kvinnor blir lika respekterade som män, svarta som vita och homosexuella som heterosexuell.

  3. Heja kärleken och heja medmänskligheten! Precis som du säger så måste man stå rakryggad när vindarna blåser hårt. Men tillsammans kan vi stötta och skapa skydd. Endast tillsammans kan vi få hatet att förlora. Därför räknas varje röst, så tack Michaela för att du gör din hörd! Betyder så mycket. Förhoppningsvis uppmanar det fler. För heja kärlekarna och heja medmänskligheten <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi