OD Port Portals, Gran Folie Beach Club, middag på Tahini

Hej hjärtan,

Oj vad jag njuter och tänker och ignorerar min förkylning.

Jag tänkte att vi skulle titta på mina första dagar i Palma, men innan dess vill jag tipsa er om att lyssna på Forni & Hamiltons Sommarpodd! Nu i juli gör vi fyra avsnitt som är 20 minuter långa där vi läser upp en text och sedan pratar om innehållet. Den här söndagen läser jag ett utdrag ur min favoritbok och sen pratar vi om den där tiden i ett förhållande då man har sina första konflikter. Typ inte kan bestämma vilka glas man ska välja när man handlar till sitt första gemensamma hem på IKEA. Chocken när allt som varit så glittrande blir något annat – och vad beror det på egentligen? Lyssna här!

Nog om det, nu blir det semester.

I onsdags kom vi fram på eftermiddagen och checkade in på en favorit i repris – Hotel OD Port Portals. Vi bodde här för två år sen (titta!) och gillade verkligen hotellet + läget som kontrast till Palma Stad. OD Port Portals ligger nere i Portals-hamnen, cirka en kvart från city. Fin inredning, bra poolområde, mest människor i vår egen ålder, sparsamt med barn (kan vara skönt när man är på parsemester som vuxen utan barn) och fin utsikt från rummen. Det är väldigt prisvärt, jag gillar att tipsa om hotell i lite olika prisklasser och det här är verkligen schysst för sitt pris. Kan varmt rekommendera!

När vi checkat in gick vi ner till hamnen för en liten promenad.

Jag var klädd i klänning från Shein, skor från Miu Miu och väska från Chanel.

Vi slog oss ner på Flanigans för en tidig middag (med perfekt utsikt över storbildsskärmen som visade VM… kan säga att D fick den platsen).

Sen åt vi skaldjurspaella, drack varsitt glas vin och vid halv tio gick vi tillbaka till hotellet igen. Kröp ner i sängen, kollade klart matchen och somnade tidigt.

I torsdags vaknade vi och gick ner till frukosten. Jag börjar med frukt och te, sedan går jag över på salta grejer och juice. Sist sötsaker och kaffe. Hur gör ni?

Efter frukosten åkte vi till Gran Folie Beach Club för en heldag där.

Det är en av mina favvoställen på semester. Betydligt bättre prislapp för en solstol än andra resmål vi brukar besöka – men en av de finaste beach clubsen i Europa tycker jag. Den är så avslappnad och mysig. Vattnet är ju magiskt också.

Jag hade på mig en ny, helt ljuvlig baddräkt från Valerie! Hur semestrig kan ett plagg bli undrar man ju!

Vid två åt vi lunch. Gazpacho och räkor till förrätt.

Bläckfisk och tonfisk till varmrätt. Cavasangria för att skölja ner smaken av vitlök. En hand som stryker den andra över underarmen mellan tuggorna.

Resten av eftermiddagen stod läsning på schemat.

Fram tills klockan blev sju och vi åkte tillbaka till hotellet.

På kvällen hade vi bokat bord på Tahini nere i Portals. Tahini är en gammal klassiker på våra spanska resor, vi går nästan alltid till Tahini om vi är i Marbella eller Palma.

Där beställde vi in två mycket smarriga drinkar, det var deras specialare båda två. Mums mums.

Sen kom det in en salig blandning rätter. Mina favoriter: miso soppan med tryffel, sushin med soft shell crab, sushin med kalv och tryffel, på varmrätterna är fisken och köttet helt magiskt.

Vi delade på en flaska vin och promenerade hem i natten vid tolv. Två mycket bra semesterdagar!

  1. Åh Forni… Jag är i en riktigt risig situation… Förra sommaren träffade jag en kille som jag föll handlöst för. Vi umgicks hela sommaren men fram mot hösten gjorde jag slut för att jag var rädd att bli sårad. Han skulle plugga utomlands. Det tog mig väldigt lång tid att komma över honom någorlunda. Nu i tidig sommar hörde han av sig och ville ses. Jag, som fortfarande hade känslor, sa ja. Vi sågs två gånger och sista gången vi sågs sa han att han inte tyckte det var en bra idé att ses mer. Han sa att han märkte att jag hade känslor kvar och att han inte ville såra mig. Han ska fortsätta plugga utomlands.

    Nu mår jag så dåligt över att ha träffat honom efter vi gjorde slut första gången. Jag känner mig smutsig och lätt… Jag önskar jag kunde haft mer respekt för mig själv och mina känslor. Det känns som att han bara ville ha bekräftelse en kort stund, och att han visste att jag kunde ge honom det. Det känns också som det är fel på mig för att han inte vill gå vidare med oss…

    Nu pratar vi inte och jag vill så gärna släppa allt och se framåt, men det är svårt… Jag tänker på honom väldigt ofta och saknar honom trots allt som hänt. Hur ska jag tänka kring det här? Hur ska jag gå vidare?

  2. Älskade senaste på poddavsnittet! Så fint att få höra andra prata om det som jag upplever då och då. Varför finns det inte fler skildringar av långa kärleksrelationer?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi