Palma: Hotel Mamá, bromsmatchen och Roxy Beach Club

Hej, här kommer ett gäng bilder från två dagar på min semester! En fredag och en lördag. Som en mini/semester-version av ”Min helg i bilder”.

I fredags började dagen klockan tio då vi åt frukost och planerade dagen.

Vi var iväg på äventyr på förmiddagen och när klockan slog lunch gick vi till Lila Portals för att äta lunch. Taskig inredning men magisk utsikt och rätt god mat. Passar för en enkel lunch.

Efter vår sena lunch, promenerade vi bort till Roxy för att dricka kaffe, aperol spritz och bada mellan varven.

När kvällen kom tog vi en snabb fördrink på Cappuccino nere i Portals. Så gullig bebis framför oss, kan inte varit mer än någon vecka gammal. Och så gulliga samt lite nervösa föräldrar som var ute på dejt.

Det blev middag på La Perla på kvällen men det var tyvärr ingen höjdarupplevelse.

I lördags åt vi frukost och jobbade vid poolen ett par timmar innan det var dags att byta hotell. Från hamnen mot stan!

Som ni vet älskar vi ju att testa olika hotell så vi har varit riktigt taggade på denna nyöppnade pärla. Hotel Mamá öppnade i mars inne i stan! I april var jag där på lunch och blev lite förälskad, så vi bestämde oss för att testa fyra nätter här.

Det är SÅ fint på Mamá! Inredningen känns inspirerad från den koloniala stilen, lite som att det här hotellet borde ligga på en karibisk ö typ? Älskar det.

Vi började vistelsen med ett glas iskall lemonad.

Sen fick vi vårt rum! Så fint, stort, svalt (thank you lord) och fräscht.

Stora, vackra badrum är alltid ett plus och jag gillade verkligen detta. Badkaret är så vackert med kaklet och marmorn.

Inne på hotellet ligger Tahini, vi var ju på Tahini i Portals och åt middag i torsdags kväll men var så hungriga så vi bestämde oss för en favorit i repris till lunch.

Vi åt en spicy tuna rolls och deras black cod som är MUMS.

Efter lunchen blev det poolhäng och bromsmatchen i VM innan vi svirade om för middagen.

Jag hade på mig en klänning från Sandro.

Så promenerade vi genom stan till vår middagsdestination, det är så mysigt och fint i Palma. Dock gillar jag det nog mer under andra månader på året när det är liiite mindre folk. När vi var här i april var det perfekt!

Det blev en middag på Patron Lunares som vi älskade sist vi var här. I år var vi inte lika lättflörtade dock. Maten var god men inget spektakulärt. Lokalen är dock trevlig och härlig. Att vi tjafsade bort halva middagen gjorde inte saken bättre kanske :))) För ni vet att ingen semester är perfekt även om det ser ut som det på instagram!!!

  1. Bromsmatch ska nog vara brons 🙂 Njut av ledigheten, det är härligt att följa er från kontoret!

  2. Hotel Mama är ju så snyggt (även om jag bara druckit drinkar och kaffe på Cappuccino men älskar också inredningen. Satt precis som du där förra helgen och kolla fotboll med sambon… eller ja han kollade fotboll och jag stirrade på allt fint runt omkring haha.
    Ribello är bättre än La Perla .. 🙂 finns inget godare än deras pasta franco eller risotton (kycklingen är godast..) för att inte prata om Tiramisu 🙂

  3. Tack för världens bästa blogg och för sista meningen i ditt inlägg, ibland behöver en påminnas om det när en scrollar genom Instagram❤️

  4. Från första meningen till sista – sånt himla härligt inlägg!

    Michaela, dessa inlägg är de absolut bästa jag vet i bloggvärlden. Välskrivna, fyndiga och koncisa med vackra bilder och massa inspiration. Du lyckas att skapa en vacker story av härligheter med strössel av vardagens mindre charmiga sidor :))) vilket ger det hela en ny dimension på något sätt.

    Tack för min dagliga dos av inspiration och fin läsning!

    Kram

  5. Vad spännande att La Perla inte var en höjdarupplevelse, kan du utveckla? Bara sett nästan överdriver positiva recensioner av det stället från bloggare hit och dit!
    Tack för att du kör på med den finaste bloggen som finns. <3

  6. Tack för sista meningen i ditt inlägg. Vad skönt och höra att man inte är ensam. <3 Mvh/ En som precis gått på semester i 3v med sin älskade sambo men tjafsat hela kvällen istället. Tror man behöver laddas ur lite för att kunna ladda upp igen under semestern. Njut, det är ni värda! <333

    1. Äh, lite tjafs tillhör ju vardagen. Kan vara så lätt att glömma bort att andra par också tjafsar. Som du säger behöver man laddas ur lite ibland, och semester kan lätt skapa lite friktion iom alla förväntningar och sånt. Det går ju över <3

  7. Älskar den sista, ärliga meningen 🙂 Man vet ju att inget par är perfekt men alltid trevligt att bli påmind och inte tänka att man är de enda som tjafsar 😉

  8. Efter att du skrev om det tidigare har jag blivit så himla sugen på Sant Francesc i Palma, men dina hotel Mama verkar också super! Vilket är bäst? 🙂

  9. Hej Mickis! Det vore jätteintressant att veta vad ni betalar per natt på de olika hotellen, om du skulle kunna väva in det i dina inlägg?? 🙂 spontanbokar ni på plats eller bokar ni alltid alla hotellnätter innan resan? tycker det är såå inspirerande när du skriver om olika hotell och blir själv ibland sugen på att testa ngt men vill gärna veta i vilken prisklass de ligger på. Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi