Skitsnack i värmen

Jag undrar hur människor klarar av att jobba i den här värmen? Om man sitter på ett kontor eller en arbetsplats utan ac så är det väl knappast möjligt. Jag har nästan känt mig bakfull sen vi kom hem från Mykonos och varje gång jag sätter mig vid datorn blir jag nästintill spyfärdig. Får inte upp grejer, klarar inte av att svara på mejl. Man borde få ledigt så länge det är över 25 grader :)))

Anyway, jag sitter på Mahalo och äter en iskall smoothiebowl och försöker jobba men det går absolut inte. D stack ut till Linn och Mattias vid lunch men jag hade manikyr och pedikyr hos Studio Paavola inbokat så hoppade över det… Fram tills att jag höll på att bli galen så nu smsade jag precis och sa att jag också kommer ut lagom till middagen. Tänk att jag får dyka ner i deras pool om ett par timmar… thank u god for that.

Jag har ju kört bil riktigt mycket under 2018 hittills och det är så skönt att äntligen kunna hantera bilkörningen. Det absolut jobbigaste med att inte ha körkort eller att inte våga köra bil trots körkort är begränsningar. Att till exempel vilja dra ut till landet men inte kunna för att man inte kan/vågar köra bil. Jag är så sjukt stolt över att jag idag vågar köra bil och kör en hel del. Jag är fortfarande en rookie på bilkörning, speciellt eftersom jag kör olika bilar hela tiden och inte lärt känna någon bil speciellt bra, men det viktigaste är att jag kör och att jag inte är begränsad på samma sätt som tidigare. Jag ser verkligen fram emot att utveckla min körning och bli ännu tryggare med åren. Jag har förstått att det är världens enklaste sak för en hel del människor, men det har det inte varit för mig och därför sträcker jag lite extra på ryggen dagar som dessa, när jag lånar bil och på egen hand kör ut till Värmdö.

Okej, nu måste jag sticka!

Får hoppas på lite bättre jobbande imorgon när jag kan svalka mig i poolen regelbundet…

Ha en mysig kväll gullisar!

Dagens sena lunch på Mahalo – mums!

  1. Jobbar på lager och där är det VARMT, mellan 35-40 grader😅 Man får försöka dricka extremt mycket så man orkar

  2. Men det är ju duktigt gjort att klara av nya bilar varje gång! Det är svårt även för en van bilförare 🙂

  3. Jag sommarjobbar på NK och hela varuhusets AC har pajjat så är väll ca 35 grader därinne eller ännu mer när det är fullt med folk. Känns som jag haft ett 9 h träningspass när jag kommer hem haha 🙂

  4. Jag kan tala om att det är fruktansvärt att jobba på kontor utan AC i denna värme… vi har 32 grader på kontoret nu, det går knappt att arbeta och då blir det jobbigt när man har ett jobb som inte är flexibelt i den mening att jag inte kan arbeta från andra platser eller så….
    Ha det skönt i poolen! hehe

  5. Ah jisses. Jobbar på sjukhus och har en plastrock ovanpå mina enormt svettvänliga (eller ovänliga kanske) landstingskläder som lämnar blöta fläckar. Byxorna smiter åt om mina lår som känns fylligare för varje dag. (Svullnar man inte sjukt mycket nu?). Sa jag att AC:n är paj nu också? Ah du hör ju. När ska man få känna sig lite snygg och fräsch igen?
    Kämpa på allihopa!

  6. Hej! Ville främst säga grattis till att du vågar köra bil nu, det måste kännas så bra?! Jag är nämligen i precis samma sits som du varit men vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur det. Tog körkort vintern 2016, hade övningskört en del innan men inte så pass att jag kände mig 100% trygg, sen gick jag en intensivkurs och plötsligt hade jag klarat uppkörningen! Inte alls redo! Efter det har jag inte kört så mycket överhuvudtaget, har inte haft tillgång till bil och efterhand inte vågat när tillfälle getts. Nu har jag inte kört på minst ett halvår, säkert längre. Till saken hör också att jag aldrig känt att min pappa litat på mig när jag kört, vilket förstås gjort mig än mer osäker. När jag pratat med mina föräldrar om att jag skulle behöva någon som sitter bredvid och stöttar åtminstone några gånger till innan jag kör solo så verkar de inte ha förstått alls (”Varför det? Du har ju körkort??”). Känner mest att jag inte borde ha körkort överhuvudtaget.

    Det jag ville komma till var att fråga hur du tog dig ur denna onda spiral som blir? Visst tog du några körlektioner? Vart vände du dig då och hur gick det till? Jag vill verkligen börja utnyttja mitt körkort, kanske hyra en bil någon gång om jag behöver och inte fundera på om jag klarar av det eller inte. Innerst inne vet jag ju att jag kan men hu vad det tar emot!

    Tacksam för svar och tusen tack för en urmysig blogg <3

  7. Jag håller med dig, man blir helt matt och orkar ingenting i denna värmen. Bästa sommaren för alla som är lediga, värsta sommaren för oss som jobbar heltid i princip hela sommaren😅 Vi har närmare 30 C på min arbetsplats, sommarjobbar i butik så det är rätt högt tempo och väldigt aktivt jobb😪 Vi sitter bara ner 30-60 min på lunchrasten, resten står man upp/går runt och bär och lyfter en del. Vi har ingen ac och endast en liten fläkt. Hoppas att det blir svalare snart😅 värst är det nog för de som jobbar inom vården/ålderdomshem osv, måste vara hemskt både att arbeta i värmen men framför allt att se alla sjuka/äldre fara illa såklart😞 Många verkar sakna ac och fläktar. Hemskt!

  8. Är inne på tredje veckan på kontor utan AC. Vi har dessutom blivit tillsagda att vi inte får öppna fönstren eftersom det förstör ventilationen. Lol, vilken ventilation – den existerar inte?! Det är som en fuktig bastu helt utan syre och produktiviteten är inte på topp kan jag säga. Folk går runt som zombies…

  9. Så kul att du känner dig mer trygg bakom ratten! Jag är tjugo år och har haft körkort i två år nu och jag känner mig inte heller supertrygg. Det är en sak att köra vägar som jag kört flera gånger, som till min morfar och till någon butik här i min stad, men nya vägar och framförallt stora vägar och inne i städer – nej tack. Jag blir jätterädd! Hoppas på att öva bort dessa känslor för vill som du skriver inte känna mig begränsad. Tycker för övrigt det är bra att du snackar om detta. Kanske låter löjligt i vissa öron att man är rädd för att köra bil, men jag vet många som tycker det och dessutom tyckt att hela vägen till körkort också var lite kämpig. Alla är vi ju olika och det är inget fel med det!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi