Frågor med Forni

Hej Michaela! Har en fråga till frågor med forni:)
Jag är 21 år gammal och har inte så där många vänner eller en bästavän. Har du tips på hur man skaffar vänner som vuxen? Har du fått nya vänner när du har varit 20+?

Tack för världens bästa blogg <3<3<3

Hej kära du,

Åh, jag har skaffat nästan alla mina vänner efter att jag var 20 år. En viktig sak som jag har lärt mig med vänskap är denna: du måste ta för dig av den och engagera dig i den. Vänner ramlar inte över dig, de stannar inte no matter what, de bjuder inte in dig till allt bara för att ni är vänner. Du måste engagera dig, vara bjussig, lyhörd, kärleksfull och schysst. Styra upp saker, bjuda tillbaka, visa tacksamhet, vara flexibel och öppen. Om man är allt det, så får man kärlek och vänskap i gengäld. Det tycker i alla fall jag utifrån mina egna erfarenheter.

Många av de vänner jag blivit kompis med efter 20+ har jag tagit kontakt med. Alexia jobbade på samma kontor som mig och en dag vid busshållplatsen tog jag kontakt och började prata med henne. Veckan efter snackade vi i lunchrummet och någon vecka efter det frågade jag om hon ville ta en kaffe typ. Ibland träffar jag personer jag tycker om och sen hör jag av mig på Instagram eller via sms och frågar om de vill ses på en aw.

Jag tror på att lita på att man är en bra kompis, engagera sig, inte ta vänskapsrelationer för givet samt vara bjussig med allt vad det innebär.

Vill ni att jag ska titta på att skapa ett sånt där vänskapsinlägg som vissa bloggare gör förresten? Ni är ju ett riktigt härligt gäng här inne!

Puss!

Vad hade du på plockbuffén? Älskar sånt. Grattis i efterskott!

Ingenting speciellt, jag är inte ett fan av att stå för länge i köket när det kommer gäster hehe 🙂 Speciellt inte i denna värme!

Men det bjöds på: Toast skagen, löjromstoast och sedan tryffelsalami, fänkålssalami, serranoskinka, vattenmelon och fetaost-sallad, caprese, bresaola toppat med ruccola och tryffelbalsamico, kronärtskockscreme, baguette, fröknäcke, färskost och tja säkert något annat som jag tycker om att mumsa i mig. Mat <333

OCH TACK! Puss!

Låter som en underbar födelsedag, stort grattis Michaela från ett annat sommarbarn (hur mysigt btw att man alltid får vara ett barn i samband med födelsedag haha) <3

Lyssnade på din och Hamiltons poddis (som alltid 🙂 ) och du nämnde att du söker en ny person till teamet, kan du inte berätta mer om det i nästa Frågor med Forni? Ha en toppendag!

Tack fina du <3

Det stämmer att jag letar efter en ny projektledare/högra hand. Det är en ganska så luddig anställning i och med ett så litet och speciellt bolag/varumärke som jag driver men jag kommer att skicka ut lite info och arbetsbeskrivning senare i augusti ifall att den person jag söker finns här bland er (vilket är mycket möjligt).

Kortfattat ska det vara någon som kan projektleda allt ifrån kampanjer till plåtningar och innehåll, gärna med erfarenhet sen tidigare men behöver absolut inte vara senior. Sedan behöver den här personen även ha det kreativa i ryggen, kunna tänka utanför boxen och skapa intressant innehåll för den målgruppen vi riktar oss till.

Det börjar en ny person, utöver den här rollen som jag söker, i teamet den första september (mer om det senare) och tanken är att vi tillsammans ska utveckla det här bolaget till nya nivåer. Det behöver vara någon som går in med hela hjärtat men om personen gör det finns stora möjligheter.

Kram!

HEj!
Stort grattis på födelsedagen.
Jag har en fråga som du kanske kan ta upp i torsdagsfrågorna om det passar 🙂

Jag avslutade för lite mer än två år sen en lång och ”bra” universitetsutbildning och fick ett jobb efter som var ett superbra förstajobb men jag höll på att gå in i väggen med hög arbetsbelastning så jag bytte jobb efter 1,5 år och har nu varit på min nya arbetsplats typ 6 månader men känner att… det här är inte för mig. Jag vill inte arbeta med det yrket jag arbetar med nu och tror att jag har goda chanser att få ett ”bättre” jobb om jag söker nya men det känns som ett sånt misslyckande om jag säger upp mig efter så kort tid. Och har ångest för att jag inte vill ha ett för hoppigt CV. Så jag vet inte om jag ska stanna kvar ett tag till för att det ser bra ut eller bara försöka söka ett nytt bättre jobb som passar mig bättre. Fan. Nån som har något bra tips? Tack på förhand och all kärlek till alla tjejer här inne ❤️❤️

Hej bästa,

Leta nytt! Livet är för kort för att inte må bra på sin arbetsplats. Du får väl förklara på framtida anställningsintervjuer att du inte trivdes eller att det inte kändes helt bra. Det är klart att ett cv kan se hoppigt ut och väcka frågetecken, men hellre att du hittar rätt arbetsplats och kan vara där ett gäng år efter detta, än att du är på din nuvarande arbetsplats i två år bara för att det ska se bra ut. Hitta rätt, ha kul på jobbet och ge allt på den arbetsplatsen. Det tjänar alla på!

Kör så det ryker. Puss!

Hej Michaela, och grattis i förskott! Jag fyller också 29 på måndag och har sedan jag började läsa din blogg för 12 år sedan alltid känt någon form av samhörighet med dig pga det :))))

Nu en fråga, kanske passar bättre till Frågor med Forni i för sig men spara den i så fall. Hur tacklar du när du inte känner dig fin i dig själv som du skriver i inlägget? Jag har en del sådana perioder också och det påverkar hela mitt väsen när jag inte känner mig okej i min egen kropp, fast jag inte kan peka på vad det är. Kan nästan bli smått apatisk och vill ställa in planer, inte gå ut osv. Hur fan gör man? Det kan ju räcka med några dagar så känner man sig återställd igen men jag tycker det är så jobbigt att vara så påverkad av ”dagsform”. Är högsensitiv så jag vet att det är därför jag reagerar, men skulle vara tacksam för alla tips som kan fås 🙂

Kärlek till dig och den välskrivna, ärliga och HÄRLIGA plattform du skapat <3

Hej fina du,

Ja du här kan jag också behöva lite tips faktiskt. Haha. Jag brukar bara acceptera och landa i den känslan men tar gärna emot något peppigt tips från er där ute på hur man bör hantera de dagar då man är mindre nöjd med sig själv <3

Däremot har jag ett litet tips och det är att inte begränsa sig på grund av det. Alltså ställa in saker, hålla sig hemma etc. Det är inte bra alls tror jag! Man måste leva på och njuta av sitt liv och inte låta ens självkänsla sätta hinder för ens lycka. Så tips ett: lev på som vanligt.

Om ni har tips där ute, dela gärna!

Sist men inte minst – tack för dina varma ord. Du är bäst. Puss!

  1. Kul!

    Vänner i vuxen ålder är det bästa! så mycket enklare att sortera och välja rätt vänskapsband istället för dom man blir ihopparade med i yngre ålder.

    Du har verkligen rätt, man ska våga ta kontakt med nya vänner. Jag har jag kört på det och flera av mina vänner idag känner jag genom Facebook, Instagram och andra liknande sammanhang.

    Puss och kram!

  2. Åh vilka bra frågor denna gång! All pepp till tjejen som inte vet om hon ska söka nytt jobb efter 6 månader! Förstår precis känslan men tycker absolut du ska söka nytt redan nu som forni skrev. Jag har liknande bakgrundshistoria som du men bytte jobb efter sex månader en gång och sen efter 1,5 år igen. Ångrar inte det en sekund nu. Jag har fått frågor på intervjuer om detta men har då bara förklarat varför vilket tagits emot väl. Man måste pröva sig fram för att hitta rätt är min tes:) stort lycka till!

  3. Jag brukar tänka såhär när jag känner mig ful eller inte god nog en dag: tänk på att du ser precis lika fin ut som du gör din finaste dag, det är bara hjärnan som slår dig ett spratt, och så ler jag lite extra 🙂

  4. Hej! Tänkte kommentera den sista kommentaren angående perioder då en kan känna sig värdelös, ful, olust till allt osv. Jag får såna känslor/ tankar nån vecka innan mensen, alltså BRUTAL pms snackar vi hära, det kan ju vara det som spökar för dig också? Mitt hetaste tips är att – Tvinga sig själv säga 5 positiva saker om sig själv framför spegeln, TRÄNA- behöver inte vara värsta gympasset utan räcker med pw/ springtur bara du ger dig ut och får igång kroppen, skippa alkoholen TROTS att det är gött att sippa på vin när en är deppig så boostar du bara seratonin påslaget för stunden för att sen om möjligt känna dig ännu mer tom och ledsen. Skriv upp tankar känslor i en Pms app ( finns massor av olika) då kan du alltså se och känna igen varje månad typ ” aaah ok jag kände såhär för exakt 3 veckor sen precis innan mensen” , då blir det som en liten påminnelse om att det faktiskt går över !
    Sist men inte minst, för att bryta negativa tankemönster finns en enkel mindfulnessövning- när de mörka tankarna börjar komma- se dig omkring och rabbla upp vad du ser , ex ”Jag ser ett träd, jag ser en buss, jag känner solen mot ansiktet” osv. Då bryter du tanken och fokuserar på nuet. Låter löjligt men det är så en lurar hjärnan att inte tänka för mycket 🙂

  5. Har du några bra tips på hur man hanterar en vänskapsrelation där man känner att en vän tar en för givet? Jag har två vänner som relativt nyligen skaffat pojkvän på annan ort och vill gärna tillbringa så mycket tid som möjligt med dem (vilket jag förstår till 100%). Vad som inte känns helt bra är att de är ofta, ganska löst, bestäms att vi ska ses och sedan när det drar ihop sig så visar de sig att de istället planerat att åka till sin pojkvän. Det känns som att de tar mig för givet, inte prioriterar våran vänskap över huvud taget och det är en ganska jobbig känsla. Jag har försökt lyfta det med båda, de bad om ursäkt men jag ser att mönstret liksom fortsätter upprepa sig. Jag älskar ju mina vänner och vill de båda väl, är väldigt glad för deras skull men samtidigt är det jobbigt att de inte visar något intresse för våra vänskapsrelationer. Det svåraste är väl just det, att jag inte vill behöva påminna dem om vår vänskap utan få DEM att bjuda in till att vi ska ses.. Hur tacklar man sånt?

    Kram <3

  6. Den sista frågan vore så intressant om du kunde dela om du får svar på den! Det är verkligen någonting som jag också skulle behöva läsa och ta del av. <3

  7. Hej Michaela!
    Röstar starkt för ett sånt där hitta-kompisar-inlägg, vore superkul! 🙂
    Massa kramar

  8. Hej! Jag skulle gärna vilja ha ett vänskapsinlägg kombinerat med att hitta reskompisar. Jag älskar att resa, men har svårt att få med mig mina vänner då många lever annorlunda liv än jag. Har rest mycket på egen hand men ibland kan det vara roligt med sällskap!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi