Skärgårdshäng, ensamtid och viktiga samtal

Okej gullisar, här kommer helgen i bilder som började redan i torsdags!

Då blev vi nämligen upphämtade av Carl och Sofia i deras båt och sedan tog vi oss ut till Södermöja där Amandas familj har lantställe. Vi hade bokat in en heldag med övernattning och kom lagom till lunch.

Det var jag, Amanda, Sofia, våra snygga män och så barnen förstås. De hade dukat upp med lunch på bryggan som vi åt, drack gott vin, njöt av den perfekta sommardagen och pratade ikapp den senaste tiden.

Världens mysigaste gäng.

Vi hade en så himla härlig dag fylld av bad, sol, lek och skratt. Sådana här sommardagar är ju det man lever på sen. Jag verkligen njöt av varenda sekund.

Åh, vad varm i hjärtat jag blir när jag ser den här bilden. Jag, D, Amanda och Chloé i vattnet. Det bästa med barn är att man blir uppmärksam på hur jävla fett livet är. Typ: vi hoppar ner i vattnet och säger ”Gud så skönt”. Ingenting mer med det. Vi har badat förut, vi vet hur havet känns när det omfamnar oss. Vi noterar att det är skönt och sedan vandrar våra tankar vidare.

Men så badar man med en tvååring. Som får brutala skrattattacker varannan minut för att det är så spännande, roligt och skönt att bada. Och då är det som att man badar för första gången. Barn kan vara den perfekta påminnelsen för att leva ett liv fullt av mindfullness – att göra, känna och smaka på saker som att det vore den första gången.

När de små sov grillade Magnus (Amandas pappa) middag till hela gänget. Vi dukade upp i lusthuset, korkade upp en god flaska vin och sen satt vi där och pratade i mun på varandra i ett gäng timmar.

När natten kom var himlen stjärnklar så vi badade nattbad, bastade och snackade skit till klockan slog två.

I fredags åt vi frukost och morgonbadade på landet och vid lunch åkte vi tillbaka till stan igen. D åkte till Mattias och jag hade en kväll för mig själv. Tillbringade den på följande sätt: tog ut duntäcke och båda våra fläktar till vardagsrummet. Dukade upp en buffé av mina favoritsaker. Beställde hem vegansk burgare från Foodora. Och såg sex avsnitt av Orange is the new black.

Årets bästa fredag, haha :)))

I lördags vaknade jag pigg och fräsch vid åtta-tiden. Låg kvar i sängen till halv tio och såg Prinsessan Sofia prata om den kärleksfestival jag skulle närvara på, tillsammans med henne, senare under dagen. En SÅ fin och bra intervju. Som ni vet brinner jag ju för att göra sociala medier till en schysstare plats och tycker det är så viktigt att en sådan viktig person som Sofia gör detsamma.

Vid tolv tog jag mig ut och promenerade upp till Gärdet där festivalen Lets make love great again skulle äga rum.

Jag pratade i en panel om ungas vardag på nätet. Vi höll på i en dryg timme som gick alldeles för fort. Det mest intressanta under timmen var tonåringarna som var på plats. En av tjejerna, hon var kanske 15 år, sa ”Dom säger att man inte ska ta åt sig om någon skriver elaka saker, men jag fungerar inte så. Jag tar åt mig. Jag blir jätteledsen. Jag kan inte bara skaka av mig det, och varför ska jag behöva det?”.

Då fick jag ont i hjärtat. För att vi lever med det hårda klimatet som finns på nätet och för att det liksom ska vara okej – att det är JAG som måste ”lära mig ta det” när det borde vara de som slutar upp med sitt oschyssta beteende. Att istället för att lära unga att ”ta det”, borde vi lära alla människor, vuxna som barn, att man ska vara schysst både på nätet och irl. Att nätet inte är en låtsasvärld, det är en riktig värld, och där finns vi – riktiga människor.

Så modiga tonåringar som var där, heja er <3

Här är det härliga, smarta och vettiga gänget som var med i panelen.

Efter panelen mötte jag upp Carro. Vi köpte bullar på Valhallabageriet och smoothies i Fältan innan vi gick hem till deras nya lägenhet!

Hon och Magnus har köpt en helt ljuvlig lägenhet bara fem minuter från oss som de håller på att renovera. Magnus renoverar dessutom lägenheten själv – inte helt vanligt i våra umgängeskretsar kan jag tala om. Sjukt duktigt.

Vi fikade på balkongen och sen kom vår kompis Filip så då gick vi hem till honom och hängde i en timme.

På kvällen kom D hem igen så då åt vi indiskt och kollade serier.

I söndags var jag ute och sprang på morgonen.

Sen drog vi till svärisarna på lunch. Persisk mat for life <3

Och efter svärisarna var det dags att besöka mina föräldrar och lämna tillbaka bilen. Vi åt glass med banan och kaksmulor, drack kaffe och kramades innan vi åkte hem och brände av ett seriemaraton.

Så skönt med en lugn och kvalitativ helg ♥

    1. Hahah, så kul att du skriver det för man utgår ju alltid bara från sig sig själv. Jag lever ett liv med väldigt högt tempo och då är den här typen av helg lugn i jämförelse med de som kantas av mer fest. Men i höst blir det ännu mer mys 🙂

      <3

  1. Hej fina du! Jag har en liten konstig fråga.. Jag bor i en småstad och jobbar på kontor. Vi har flextid vilket gör att vi kan komma och gå lite hur som helst, men oftast är jag på jobbet kl 7 och går hem kl 16. Jag lyssnade på en podd här om dagen där en tjej berättade att hon brukar sluta jobbet vid kl 19 och i tuffa tider kunde det till och med bli så sent som 21. Jag blev sååå förvånad. Jag jobbar ändå i en bransch som är mycket ”karriär” men jag skulle aldrig gå med på att komma hem så sent. Nu kanske det är annorlunda eftersom att du har eget företag, men tror du att det skiljer sig så mycket mellan storstad/småstad? Och mellan branscher? Är det arbetsgivaren som ställer såna krav eller ser våra dygn helt olika ut? Puss!

  2. Hej Forni! Kanske en oerhört dum fråga, men har sett att flera bloggare börjar göra såhär det senaste; varför skriver man namn och platser i fetstil text, första gången man nämner dem i inlägget? Är det en ”regel” bland skribenter eller mer stilistiskt? Kram <3

    1. Hej fina! Jag har gjort det sen jag började blogga för 14 år sen 🙂 Det är bara någon gammal skrivregel jag har hakat upp mig på. Puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi