Frågor med Forni

Frågor med Forni

16 augusti 2018, 08:00

Forni! Du är en sån härlig person och jag älskade din lila handbok om ångest. Jag har just nu hamnat i en så jäkla tung situation. Min kille (sambo efter snart fyra år) sa i förra veckan att han inte tror att han är kär längre. Vi tog en paus på en månad(!!) jag har en sån jäkla rivande ångest och vaknar fyra varje morgon med ett tryck över bröstet som att någon väcker mig för att påminna mig om vilken stört jobbig situation jag är i. Hur skulle du kloka människa tänka sig i en situation som denna? Jag ska ge honom space – jag behöver också space. Jag tänker en hel del på hur vi föll pladask för varandra och hur mycket jag älskar honom och varför jag gör det. Jag önskar att jag kunde styra hans tankar just nu men det är klart jag inte kan 🙂 Åh, vad långt detta blev det var inte meningen men du är liksom top of mind när såna saker händer pga att du är så klok och fin med kärlek <3 Tack!

Hej fina,

Åh så jobbigt situation. Jag känner med dig och hoppas att ni tar er vidare snart. Ibland behöver beslut kännas in, det är bättre att låta saker ta sin tid än att ta förhastade beslut. Med det sagt: ge honom tid. Om ni ska vara med varandra kommer han att inse det med tiden. Och om han kommer till en annan slutsats kan du ändå inte göra något för att förändra hans känslor. Lita på att det enda rätta är det som kommer att hända.

Men det är också viktigt att komma ihåg, att om du inte vill vara kvar i det mellanläge du befinner dig i så kan du be om en förändring eller ställa ultimatum. Du behöver aldrig vara i saker om du inte vill. Men då får du vara beredd på att han kanske känner sig intryckt och tar ett felaktigt beslut.

Om någon annan har tips, bring them.

Sist men inte minst: det kommer att ordna sig, det är ett jag vet alldeles säkert. Ha tillit till det. Massa kärlek!

Hej 🙂 Har en snabb fråga: Hur stor är er lägenhet? Jag frågar för att vi håller på att skaffa nytt boende i Stockholm och letar efter rätt planlösning. Er verkar väldigt fin så undrar därför kring storleken 🙂 Ha en fortsatt fin dag! 🙂 Kram Alexandra

Heje,

Det är en trea på 86kvm! Jag älskar vår lgh, det är verkligen hemma och vi kommer absolut bo kvar ett par år till. Den är så mysig, längtar hem nu när jag tänker på den haha. Puss!

Till frågor med Forni: kan du berätta om din tandblekningsprocess, är så himla sugen på att bleka tänderna. Är du nöjd? Går du och bleker tänderna fortfarande? Kanske hade du möjlighet att erbjuda dina läsare någon rabattkod på det stället du går på? Ps. Önskar mig ALLTID mer yoga relaterade inlägg, tips på fina mattor och andra accessoarer kanske? Kram från en fellow åksjukis!

Hej tjejen,

Jag har blekt tänderna vartannat år hos Eva Hultén som är världens bästa person. Jag var hos henne första gången när jag var 18 år, hon är tandläkare i grunden och bleker tänderna på ett naturligt sätt. Kan kolla med henne om vi kan ordna någon rabatt till de som vill – återkommer!

<3!

Hej fina du! Jag har en liten konstig fråga.. Jag bor i en småstad och jobbar på kontor. Vi har flextid vilket gör att vi kan komma och gå lite hur som helst, men oftast är jag på jobbet kl 7 och går hem kl 16. Jag lyssnade på en podd här om dagen där en tjej berättade att hon brukar sluta jobbet vid kl 19 och i tuffa tider kunde det till och med bli så sent som 21. Jag blev sååå förvånad. Jag jobbar ändå i en bransch som är mycket ”karriär” men jag skulle aldrig gå med på att komma hem så sent. Nu kanske det är annorlunda eftersom att du har eget företag, men tror du att det skiljer sig så mycket mellan storstad/småstad? Och mellan branscher? Är det arbetsgivaren som ställer såna krav eller ser våra dygn helt olika ut? Puss!

Hej bästa,

Jag tror att det är skillnad på småstad vs. storstad utifrån det du beskriver. Jag vet nästan ingen som har en karriär här i Stockholm som slutar arbeta vid 16 (eller börjar vid 07) i de branscher jag rör mig kring. Det finns säkert, men som sagt, inte utifrån mina erfarenheter! De som har barn brukar börja vid 08 och sen hämta barn vid 16-tiden, men då jobbar de alltid om kvällen sen (om de har en karriär, annars slutar de jobba vid 16). Och de utan barn skulle jag säga kör mellan 09-19 på ett ungefär. Många av mina vänner är dock på kontoret fram till läggdags.

Jag tror att de flesta som jag känner vet vad en arbetstitel innebär, vad en tjänst betyder i engagemang och vad som förväntas av en. Det är alltså inte arbetsgivarens ”fel” utan man väljer nog själv vad och var man vill jobba, medveten om vad det innebär. Sedan är många av mina vänner egenföretagare och brinner för det de gör = mer arbetstimmar!

Intressant hur olika dygn kan se ut. Personligen börjar jag aldrig jobba innan 09, tycker inte om att stressa upp på morgonen som en zombie haha. Men har inget emot att sitta med datorn fram till läggdags när jag har ett flow.

Puss!

Har du några bra tips på hur man hanterar en vänskapsrelation där man känner att en vän tar en för givet? Jag har två vänner som relativt nyligen skaffat pojkvän på annan ort och vill gärna tillbringa så mycket tid som möjligt med dem (vilket jag förstår till 100%). Vad som inte känns helt bra är att de är ofta, ganska löst, bestäms att vi ska ses och sedan när det drar ihop sig så visar de sig att de istället planerat att åka till sin pojkvän. Det känns som att de tar mig för givet, inte prioriterar våran vänskap över huvud taget och det är en ganska jobbig känsla. Jag har försökt lyfta det med båda, de bad om ursäkt men jag ser att mönstret liksom fortsätter upprepa sig. Jag älskar ju mina vänner och vill de båda väl, är väldigt glad för deras skull men samtidigt är det jobbigt att de inte visar något intresse för våra vänskapsrelationer. Det svåraste är väl just det, att jag inte vill behöva påminna dem om vår vänskap utan få DEM att bjuda in till att vi ska ses.. Hur tacklar man sånt?

Kram <3

Hej fina du!

Ja, du har ju testat kommunikation och det verkar fungera sådär hehe… Så då ser jag egentligen bara en lösning som nästa steg: acceptans. Alltså, nu befinner sig dina vänner i det här stadiet i sitt liv och verkar inte kunna/vilja bestämma exakta tider för att ses. Så antingen får du acceptera det och vara medveten om att det kan ändra sig, eller välja att inte boka upp något med dem för att du inte vill att det ska avbokas.

Eller så gör du som jag brukar göra med de få vännerna som har en (ganska så otrevlig) tendens att avboka i sista sekund: gör det tydligt att du inte vill att det ska avbokas för att du planerar dina dagar utifrån att er dejt nu är inbokad. Och om det avbokas: förklara att du blir besviken och att vännen sätter sig i en jobbig sits.

Om inget av detta känns bra: kanske leta nya vänner? Det har jag gjort ibland när jag inte trivs med ett upprepat mönster. Man får värdera fördelar och nackdelar.

Massa kärlek!

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Michaela Forni

Kategorier

Arkiv