Frågor med Forni

Vad är det för mumsigt frukostbröd? 😍

Gateaus aprikos & hasselnötsbröd. Handlar det på Mathem, VÄRLDENS godaste bröd!

HUR vacker är inte du?
Har frågor som jag såå gärna vill få svar på, angående dina fransar. Så here we go:
Hur ofta gör du dom? Vilken längd har du? Hur tvättar du dina fransar när du duschar, och hur tvättar du dom efter en utekväll (när man har haft lite mer smink än vanligt) Och VAD tvättar du dom med?

Gjorde mina fransar kontinuerligt för ca 1,5 år sedan men det sved SATAN i ögonen så fort lite vatten kom på fransarna. Har nu i efterhand insett att det inte var fransförlängningen i sig, utan att salongen som gjorde dom antagligen hade dåligt lim. (Har fler vänner som gjort på samma salong och upplevt samma)

Puss! Ha en underbar dag. Tack för att du inspirerar dagligen 🙂

Hej fina!

Det här är en av de vanligaste frågorna jag får hehe 🙂

Jag gör mina fransar hos Stephanie på Studio Paavola på Odengatan. Jag har volymfransar 13 mm och fyller på dem i en timme var tredje vecka.

Jag gör rent mina fransar med vanlig sminkrengöring som inte innehåller olja, oavsett om det är till vardags eller fest. Varje morgon och kväll borstar jag fransarna och så gnuggar jag (såklart) aldrig ögonen. Jobbigt i början men såhär sju år senare är jag rätt så van hehe.

Det är så viktigt att gå till rätt ställe för fransförlängning. Jag vet inte hur många skräckhistorier jag hört genom åren! Sen är det ju så att vissa är mer känsliga än andra, men innan man kan avgöra det är det nog bra att testa två olika salonger.

Stephanie som jag går till nu är ett riktigt proffs som jag varmt kan rekommendera. Snyggt, prydligt och bra kvalitet. Du kommer inte bli missnöjd!

Meeeeen älskar vita skjortan på sista bilden. Varifrån är den? 😍

Tack gullis. Den är från Gant! Puss

Hej Michaela,
Jag är en trogen läsare men en väldigt dålig kommenterare. Men för ett par år sedan skrev jag till dig och ville ha tips på väskor, du gjorde en helt otrolig insats i att guida och tipsa mig i design-väske-djungeln och ledde mig till mitt köp och älskar den väskan än idag.

Nu har jag ännu en lite jobbigt fråga, men kan inte tänka mig en bättre person att fråga.

Min kille fyller 30. Jag vill överraska med en resa, då jag inte älskar att flyga så måste vi hålla oss inom europa. Han älskar sol och god mat och lyx. Gemensamt älskar vi Italien. Har du tips på vart i Italien man kan åka i slutet på september början på Oktober? Jag funderade på Sicilien, men känner inte en kotte som varit där och kan tipsa. Men Rom är också ett alternativ och sedan bila någon stans. Förmodligen så kommer vi åka iväg han och jag och dagen han fyller så kommer familj och lite vänner flyga ner så då kanske man byter ställe. Möjligheterna många men behöver hjälp från ett proffs.

Tips tips tips på platser, hotell, restauranger eller vad som helst! Skulle vara så tacksam!

Heija dig, du inspirerar varje dag!

Hej bästa

Tack för varma ord!

Jag var på Sardinien förra året vid den tidpunkten och klimatet är perfekt då, så Sardinien kan jag varmt rekommendera som resmål. Passar för hela familjen och går att åka runt ön till olika stränder/byar etc.

Annars tycker jag att Rom är ett utmärkt alternativ, så mycket historia och precis lagom varmt då. Enkelt att bila nedåt mot Amalfikusten efteråt om man vill!

Eller så kör ni Florens och Toscana, det är ju säsong för att skörda vin under den perioden så Toscana är liksom magiskt då. Om ni gillar vin kan man åka mellan olika byar och vingårdar, få se hur vinet tillverkas och äta extremt lokal mat.

Lycka till och ha en fantastisk resa! Puss! <3

Åh älskar Maria Nila, använder du någon av deras färgbomber, i så fall vilken nyans? Jag är också blond, ungefär liknande nyans som du men något varmare, är sugen på att testa sand, har bara testat silver innan. Kram 😊

Hej finis,

Jag har faktiskt inte testat någon färgbomb förutom Pearl för att få en silvrigare/kallare nyans i håret. Jag tycker att den funkar sjukt bra på mig, som ett silverschampo deluxe, utan att håret helt ändrar färg. Men nu blev jag sjukt sugen på att testa en ny och frisören på eventet rekommenderade ”Vanilla” för en lite varmare nyans, så den blir det nog nästa gång 🙂

Puss!

  1. Hej! Kanske till nästa veckas frågestund. Du som tydligt ställer dig mot näthat och skriver rätt mycket om det, hur känner du när några av de största medieprofilerna hatar och drevar mot varandra på sociala medier? Det känns obehagligt och som influencer borde man kanske hålla en rak linje kring det! Kram!

  2. Till dig som ska bjuda din kille på en resa. Jag åkte Rom-Positano- Sorrento i somras och det var helt ljuvligt! Hade verkligen rekomenderat det. Köra från Rom till kusten tog ca 3,5 timme och jag tyckte det var lagom. Vad du än väljer så hoppas ni får det super 🙂

  3. Hej!! Det här kanske är en konstig fråga men undrar lite över dina allergier – är du laktosintolerant eller tål du bara inte ost? Ibland så äter du ju ost ser det ut som. Mvh en laktosintolerant person

  4. Hej Michaela

    Jag har en fråga, lite jobbig sådan och jag har full förståelse för om du inte vill svara men jag vet inte vem jag ska vända mig till då jag inte vill berätta för mina vänner. Det kanske finns någon vänlig själ bland dina följare som har några kloka ord till mig. Det är så att jag råkade se att min kille tittar på porr och det känns så sjukt jobbigt. Jag fick låna hans telefon för att googla på en sak och då kom det upp ”förslag” på tidigare webbsidor som visade nakna tjejer. Jag blev så ställd så jag sa ingenting om det och nu kan jag inte sluta tänka på det och fundera över varför han gör det osv. Gör alla killar det? Är jag naiv som tänker att just min kille inte skulle göra det utan ”bara vara med mig”? Jag känner mig så dum men också ledsen, men detta kanske är jättevanligt och inte alls en stor grej? Jag vet inte vad jag ska göra eller tänka. Hur skulle du resonera? Vore så tacksam för svar från andra läsare också. Tack för den bästa bloggen, kram!

    1. Hej!
      Jag förstår helt hur du känner, kände också så tidigare. Men med tiden har den känslan försvunnit då jag tänker att porrtittande inte har något med mig att göra. Det är inte att jag inte räcker till på något sätt utan det är ett slags utlopp bara (om det inte är något sjukt med barn eller djur eller liknande). Jag kan själv titta på porr, det händer inte ofta, men när det händer så har det inget med min partner att göra alls utan bara att jag är upphetsad just då och behöver få utlopp för det. Vet inte alls om detta hjälper dig men om det gör dig väldigt ledsen och ni har en relation där ni kan prata om saker så råder jag dig till att ta upp det med din partner. Fråga varför han tittar och ha en dialog om det. Och förklara hur det får dig att känna. Kram!

  5. Hej bästa Forni!
    Du har ju flera gånger tipsat om presenter för ens pojkvänner. Men den här gången är jag redan inne på att köpa ett skärp. Har du några tips? Vill köpa ett fint som kanske kostar lite mer, men utan att det det skriker ett visst märke (Gucci och Hermes som exempel).
    PS. älskar verkligen din blogg och hur harmonisk den är<3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi