Kräftskiva, Söder-häng och söndagslunch

Hej helgen, som började redan i fredags förmiddag med massage och svettigt yogapass.

Sen kom eftermiddagen, då låg jag i soffan och åt kinapuffar medan regnet smattrade.

Vid sju-tiden blev jag upphämtad av Dasha för att åka på Foodoras årliga kräftskiva, detta år på Gamla Orangeriet!

Det var så sjukt fint anordnat och trots (eller kanske tack vare) att regnet föll var alla på världens mysigaste humör.

Utanför sprang hundar och dess ägare för att kramas i regnet.

Och inne gick skratten varma.

Jag och min älsklings-Hamilton. OCH LILLA MAJKEN DÄR EMELLAN!

Flera av oss var gräsänkor eftersom våra killar var på Markus svensexa men vi skippade partytåget och körde årets lugnaste kräftskiva.

Jag höll mig till Richard Juhlin hela kvällen, mums!

Sedan slog vi oss ner för kräftor, kantarellpaj, hemmagjorda brownies och chokladbollar från himlen.

Mitt face när jag är på extra busigt humör.

Under middagen pratade jag och mitt sällskap om måncykeln, menscykeln, mardrömmar och vanliga drömmar genom i stort sett hela kvällen. Sjukt mysigt och vid tio-tiden fick jag skjuts hem av Dasha igen. Jag somnade vid midnatt efter två avsnitt Gossip Girl som en liten bebis!

I lördags vaknade jag efter tio timmars sömn och åt fattiga riddare till frukost. Mycket gott men fy satan så mätt jag blev haha…

Det hindrade mig dock inte från att ta mig bort till Söder och köra en heldag med Timmy och Sofia.

Vi gick i butiker och sen bestämde vi oss för att äta lunch och fika på Pascal. Då gick vi rätt in i Sofias föräldrar och slog ihop oss med dem.

Vi satt och skrattade åt möhippa-historier i en timme.

Sen hängde vi vidare i en timme och när jag vinkat hej då till sällskapet bestämde jag mig för att strosa lite på stan. Shoppade en ny vas och lyssnade på musik.

På vägen hem handlade jag blommor av en mycket otrevlig man och sedan kröp jag ner i soffan för att stationera mig där resten av eftermiddagen och kvällen.

Åt livets rätt till middag: falukorv med stuvade makaroner. Var säkert tre eller fyra år sedan jag åt det sist. Gud vad gott det var.

(Såg totalt 16 avsnitt Gossip Girl den här helgen hehe…)

I söndags åt jag frukost i sängen vid tiotiden. Avokadomacka och croissant med nutella.

Sen promenerade jag och Carro bort till L’Avventura för att gå på ett lunchevent för vinmärket Mandrarossa!

Det var min första gång på L’Avventura, så fint det var! En perfekt restaurang under vinterhalvåret.

Jag hade ett strålande sällskap vid bordet där vi pratade om allt från bergsbestigning till tortillabröd.

Men framför allt – åt massa god mat och drack massa gott vin! Antipasti i mängder som följdes av den ena pastan efter den andra. Tryffelpastan var magisk och sedan avslutade jag med en citronsorbet – hello heaven!

Efter lunchen mötte jag och Carro upp Petra för en kaffe och promenad. Vi spanade in renoveringen i Carros lägenhet och sen gick jag och Petra hem till mig där jag förberedde tacos till middag…

… jag och Dasha var nämligen girlfriends of the year som åkte och hämtade killarna på Arlanda! Så mysigt med alla bakfulla män som kom ut och kramades <3

När vi skulle hem kom Dasha inte in i bilen pga gravidmage i vägen så fick klättra runt ett tag innan vi slutligen studsade in och åkte skrattandes hem igen.

Väl hemma blev det tacos och skvaller från helgen.

Gud så välbehövligt det är med den här typen av helger ibland. Jag har verkligen njutit till 100%.

  1. En fråga jag hade velat att du tar upp är barnfrågan. Du verkar ha många vänner som skaffar barn/har barn. Vill du själv ha barn, och isf när? Känner du dig stressad kring den frågan eller har du en plan när det kommer?

    Älskar din blogg! Kram.

  2. Så himla mysigt inlägg! Älskar att du visar alla delar från en festlig kräftskiva för att nästa dag käka makaroner och korv <3 bästa!

    1. Kontraster är ändå det bästa av livet. Jag älskar mixen av mjukisbyxor och festkvällar, möhippor och seriemaraton, utemiddagar med falukorv. Hoppas att jag kommer fortsätta med den balansen hela livet och därmed njuta av allt trevligt som livet har att erbjuda. Puss! <3

  3. Hej Forni <3
    Vill tacka för veckans poddavsnitt. Du pratar om din svartsjuka och att du lärt dig att inte vara det, att det tog dig flera månader och jag tror jag befinner mig i den perioden just nu. Jag tycker det är jobbigt när min kille är ute och inte hör av sig, jag kämpar emot för att inte skicka något sms. Ibland när min kille går på toaletten och låser dörren så kan jag t.om. tänka att han gör you know what för sig själv. Jag tror att det grundar sig i att han tidigare sagt att han ska ta det lugnt vissa kvällar men ändå ramlat in sent. Och toalett-grejen grundar sig definitivt i att han berättat för mig att han gjort det några gånger för sig själv när jag varit hemma. När han berättade det kände jag mig i stunden liten, men jag försöker acceptera det för jag vill att det ska vara okej. Ni förstår ju graden av svartsjuka, jag är verkligen inte stolt över det. Det är ju en avvänjning av ett beteende och det är inte lätt men jag vill så gärna komma dit så jag kämpar vidare. Målet för mig är precis den situationen du förklarar, att kunna åka iväg med sina tjejer över en helg och inte behöva prata med varandra konstant, utan istället njuta av varandras sällskap och att man saknat varandra när man kommer hem. Min kille har inte alls det kontrollbehovet eller svartsjukan, den sitter hos mig men jag jobbar på det.

    Ville i alla fall bara säga att det kändes himla skönt att du vart i en liknande situation och att det faktiskt fungerat för dig, det ger mig hopp om att jag ska kunna släppa det här en dag. <3

    1. Hej bästa,

      Så fint att du uppskattade tipsen i podden! Jag tycker att det känns som att du är på god väg med din svartsjuka, främst för att du förstår att den inte är hälsosam. Jag ser människor som är SJUKT svartsjuka regelbundet utan att ens förstå det själva och då har man en väldigt lång väg att gå. Fortsätt lita på er relation, hans kärlek till dig och jobba upp din tillit. Som vi båda sa – övningen kommer ge med sig. Om du vill kommer du garanterat att kunna lägga svartsjukan bakom dig. Rekommenderar även VARMT att besöka en psykolog om du har möjlighet, det är bäst. Puss!

  4. Alltså stuvade makaroner och falukorv är så jävla gott. Min pappa hatar det så har blivit min och mammas rätt som vi äter när det bara är vi hemma <3

    Och jag älskar min helg i bilder-inläggen, alltid så mysiga.

  5. Hej, vilka härliga inlägg, fräscha och inspirerande. 💗 Jag tycker tipset i ett tidigare inlägg om att när man är hemma själv så njuter man 100 % och tar tillvara på den tiden, när man är med sin partner tar man tillvara på den tiden och njuter av det. Kram 💗 Dina glasögon och underbara bruna tröjan undrar jag var de är ifrån, de klär dig enormt bra. 😊✨😍

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi