Okategoriserade

Tre saker

4 september 2018, 18:00

Hej hörrni!

Här kommer tre saker som är on my mind.

1. I veckans poddis svarar vi på era frågor om svartsjuka, huruvida Hamilton är adlig eller ej och hur man kommer över ett ex (något man aldrig kan prata för mycket om). Sen är det dags för ångestryck och jag börjar gråta mitt i allt. Det är spännande att podden snart har funnits i ett år och jag har redan gråtit säkert tio gånger i den. Fasiken vad jag älskar vår poddis, som en terapitimme. Lyssna här.

2. Elsa Billgren skrev ett inlägg om valet som jag verkligen tyckte om. Det var tydligt, enkelt och välformulerat. Hon frågade sina följare varför man lägger sin röst på ett specifikt parti och det var intressant att läsa allas tankar och funderingar kring varför de röstar som de gör…

3. … vilket fick mig att fundera kring min egen röst. Jag skulle nog vilja påstå att jag är ganska ”normal” när det kommer till hur politisk insatt en är. Jag tittar på en del debatter, gör valkompasser, läser saker som delas och försöker skaffa mig en uppfattning. I år har jag valt att rösta på Centerpartiet. Det är det parti som har vunnit i de valkompasser jag gör och jag gillar mycket av deras politik. Till skillnad från tidigare år, då jag har röstat på Moderaterna, har detta beslut inte varit lika självklart. Jag kände för flera år sedan att M tappade min röst och sedan växte andra partier på mig. Om jag ska vara helt ärlig är det enda jag har vetat helt säkert detta: att jag inte kommer lägga min röst på SD. Jag är faktiskt rädd för SD om jag ska vara helt ärlig, och det är jag nog inte ensam om. Stundtals har jag tyckt att valet har känts jobbigt och hopplöst. Men när jag läste Elsas inlägg och alla smarta tankar i kommentarsfältet kom jag på vad politik också kan vara: roligt och en chans till förändring. Därför har jag lagt min röst på C, för det är det parti jag tycker verkar driva igenom de frågor och den politik som jag står bakom (givetvis inte till 100% men det har jag aldrig känt med ett parti). Det viktigaste för mig är att det parti jag står bakom har samma moral och värderingar som jag själv har. Sist men inte minst så är jag väldigt förtjust i Annie. Jag tycker att hon är den vettigaste partiledaren (och Jonas den gulligaste!).

Bara fem dagar kvar till val. Så nervöst och viktigt. Alla måste rösta!

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Michaela Forni

Kategorier

Arkiv