Frågor med Forni

Hej. Jag behöver hjälp. Jag har sån fruktansvärd ångest varje dag, mest över jobbet tror jag. Jag har ett väldigt bra jobb som jag trivs på och precis med det jag vill jobba som MEN jag känner mig så dålig på det jag gör. Och jag tror att det är mest det som bidrar till min ångest; att oberoende om jag upplever det vara en bra eller dålig jobbdag så känner jag mig sååååå dålig och så får jag brutal ångest. Min fritid är väldigt sysslolös så jag har all tid i världen att gräva ner mig i min egen ångest och alla tankar jag har. Jag har läst din bok och upplevde att den hjälpte mig att få mig att förstå. Jag har också börjat gå till psykolog. Men det känns som om jag inte klarar en dag till. Hatar ångest så mycket och den bara är där hela tiden. 🙁 som tur sover jag bra, men det känns som det enda som fungerar just nu. Allt jag gör är att längta till fredagkväll då jag kommande två dagar får ligga kravlöst och ensam i min lägenhet. Jag har börjat begränsa mig från alla saker för att undvika sådant som eventuellt kan ge mig ångest (dvs allt). Har du eller någon läsare något tips på någon öppning i detta mörker?

Hej hjärtat,

SÅ BRA och framför allt viktigt att du söker dig till hjälp och inser att det inte är okej att må som du gör. Det låter som att du ramlat ner i ett ångesthål som du måste ta dig upp ifrån och det krävs nog en hel del kraft för att göra det. Allas ångest är extremt individuell och därför är det svårt att ge mer än generella tips såhär digitalt men det jag kan säga är att fortsätta be om hjälp. Om det är så att du är deprimerad är det bästa att prata med en psykolog och läkare om vad för hjälp du behöver. Men om det är mer milt än en depression så tror jag att du kan klara det utan läkarhjälp. Ring Bluecall-appen och prata med någon där, fråga i Heja Livet-gruppen på Facebook, prata med andra som mår dålig i Aldrig Ensam-gruppen. Köp hem ett gäng självhjälpsböcker som liknar den jag skrev och så tar du de tips och råd du mäktar med och försöker hitta tillbaka till dig själv.

Kom ihåg att du är bra just precis som du är. Och du är värd att få må bra, för det är vi alla. Ta hand om dig bästa ♥

Varifrån kommer dina ormskinsskor? Riktigt fina!

Jennie-Ellen! Tack!

Fråga till frågor med Forni!
Hej, jag och min stora kärlek gjorde slut för exakt sex månader sedan. Anledningen var att han kände sig för osäker och inte redo att liksom ”acceptera” att jag var hans livs kärlek och att det ska vara vi för alltid. Jag är 24 och han är 30. Det var jobbigt för mig att känna att jag inte kunde lita på honom helt trots att vi varit tillsammans 2.5 år. Resten av relationen – allt – var en dröm. Kan inte tänka mig något mer perfekt.

Sedan vi gjorde slut har jag jobbat stenhårt för att gå vidare med mitt liv, dejtat runt, skaffat nya vänner, varit ute osv. Men jag känner att jag bara mår sämre och sämre och att istället för att vilja träffa nån annan och gå vidare känns det bara mer fel. Jag jagas av känslan av att vi inte försökte tillräckligt, att jag inte är ”klar” med honom. Jag kan inte släppa honom och det vi hade. För en tid sedan hörde han av sig och ville försöka igen. Är det värt att försöka, kan någon ändra på sig? Finns det hopp att kunna bygga vidare på en relation efter sex månader isär? Hjälp! Är så vilsen och vill vara med honom men så rädd att samma sak ska upprepas igen. Kramar.

Ingen har dött av att försöka säger jag. Livet är alldeles för kort för att avstå kärlek och hålla sig borta från sina känslor. Så länge det inte är någon som skadar en eller det finns barn inblandat som gör att man kanske måste ifrågasätta och fundera på ett annat sätt, så tycker jag att man ska köra på. Du lär dig av allt i livet, antingen är detta ett misstag eller så får ni trehundra barn. Enda sättet att veta är att testa.

Puss <3

Hej Michaela,

lyssnade på er pod angående stress här omdagen, och hörde att du berättade om din tacksamhetsdagbok. Den verkade så bra med förbestämda rubriker och specifika frågor etc. Så jag undrar var är den ifrån? tack!

Det är den här boken – rekommenderas varmt. Så mysig grej att göra om kvällen. Kram!

Nyfiken, varför inga skönhetsbehandlingar under mens? Har helt missat det hehe..

Haha, man är extra känslig under mens vilket gör att allt gör ondare, man kan få tydligare blåmärken eller bli rödare osv. Så helst ska skönhetsbehandlingar ske när man inte har mens så att kroppen inte är lika känslig.

Haha hade du inte kunnat göra ett inlägg om typ ”mat som jag bara äter när D är borta”.. Det var så kul, missförstå mig rätt när du skrev ett inlägg om att du typ helst äter långa frukostar, men inte D.. och hur ni skiljer er från varande på ett positivt sätt. Jag själv är singel, jag älskar äta tex gröt till middag ibland men det funkar ju inte när man har förhållanden, jag älskar också långa frukostar på helgen men tänk om min kille inte gillar det (??).. reflekterar över detta ofta därför är det så nyttigt o läsa att man måste inte vara helt lika för att det ska fungera ändå, samtidigt som jag tänker, är det jag som är onormal för jag gillar vissa saker? Där får mig ditt skrivande ibland att känna att det är Ok att man skiljer sig och man är inte ”onormal” för man gillar man njuter av vissa saker mer än andra.
Tack för en fin blogg.
Kram!

Hahaha självklart. Det är så roligt att vara i en relation för det är så mycket i den som inte är som på film eller som för alla andra? Jag slutas aldrig roas över hur unik varje relation ändå är. Och jag har förstått att ingen relation är den andra lik och att man aldrig ska jämföra sin relation med andras.

Både jag och D är ganska starka individer som vill ha saker på vårt sätt vilket resulterar i att vi ofta får kompromissa. Det betyder också att när den ena är borta så njuter den andra till 100%! Inga kompromisser då inte.

Ett inlägg kommer absolut, sen kan alla läsare få fylla i med sina egna grejer 🙂 Puss!

  1. Kjære nr. 1!! Jeg kjenner meg så igjen i det du skriver. Jeg har en jobb jeg vil trives i, men jeg er så overveldet og redd for å gjøre feil, at jeg helt sikkert gjør flere feil på grunn av det. Jeg føler at jeg ikke klarer å gjøre en god jobb, og har så angst for at alle rundt meg føler jeg ødelegger og helst burde vært et helt annet sted… Jeg er glad du har fått snakket med noen. Så langt har ikke jeg kommet.. For min del handler det nok mer om at jeg ikke føler meg bra nok generelt!

  2. Till dig med ångest. Jag känner igen mig i det du skriver för det var jag förut. Under en lång tid mådde jag så dåligt hela tiden och med sådan otroligt stark ångest men idag mår jag bra. Inte varje dag eller vecka såklart men min grund är så mycket mer ångestfri. Allt kretsar liksom inte längre kring ångest. Du ska veta att det går att komma bort från det där och att du söker hjälp på olika sätt är en väg dit. Heja dig, du gör något fint och bra för dig själv.

  3. Ang. mer känslig när man har mens – det är så tydligt att det verkligen behövs mer forskning kring mens och hur kroppen reagerar på det. Jag har nämligen hört typ det motsatta – att det är en vanlig myt att man skulle vara mer känslig runt mens och därför bör undvika vissa saker, t.ex. skönhetsbehandlingar eller att träna hårt. Har hört att kroppen istället rent hormon-mässigt är optimerad för att prestera som bäst då rent fysiskt.

    Notera har HÖRT (eller läst mer troligt egentligen) så vet inte om det finns forskning eller någon form av studier alls bakom. Men har själv märkt att jag gör mina absolut bästa träningspass under mensen, OM jag väl tar mig iväg trots min extrema mensvärk och trötthet (oftast t.ex. dag 3-4). Har en råstyrka och ett pannben då som jag aldrig annars kommer i närheten av. Så har börjat ifrågasätta allt det där med känsligheten…

    1. Hej Ememeline,

      Förstår helt vad du menar men du pratar om två olika saker, hur kroppens styrka är under mens är en annan sak mot hur känslig huden är eller känns 🙂

      Sedan är det där givetvis individuellt. Om du lyssnar på din kropp och ger den vad den behöver så gör du rätt

      <3

  4. Till tjejen som under om hon borde testa me sin kille igen – KÖÖÖR! Testar du inte kommer du fundera hela livet på vad som kunde blivit. Blir det ett härligt förhållande igen kommer du va tacksam & glad för de. Skiter de sig igen ska du klappa dig på axeln för att du VÅGADE testa. Kärlek är komplicerat, svårt, fantastiskt & underbart <3

  5. Till dig som ställde sista frågan; det går alldeles utmärkt att äta gröt till middag även om man är i ett förhållande😉 Jag gillar inte gröt men min kille äter det ofta till lunch på helgerna eller till middag när han är sugen. Vi äter oftast samma mat till middag men frukost och lunch ser olika ut för vi gillar så olika saker. När han kokar havregrynsgröt (eller värmer en sån där korv med risgrynsgröt) brukar jag köpa rökta räkor och aioli, någon god sallad, sushi, färsk tortellini, fiskbullar med ris eller typ vad som helst som jag är sugen på😋 Jag tycker att det är viktigt att få vara sig själv i ett förhållande, speciellt när man har varit tillsammans ett tag och det är lätt hänt att man glömmer bort att man trots allt är två olika individer. Jag och min kille har varit tillsammans i sex år och har ett par gemensamma intressen och egna intressen vid sidan om, vi följer inte alltid med varandra på familjemiddagar om vi av någon anledning inte vill, vi tränar inte ihop, vi sover olika länge på helgerna, han köper ofta godis medan jag hellre äter chips, vi har valt helt olika bilar eftersom vi har olika behov för våra individuella intressen… Men trots, eller kanske tack vare, att vi är väldigt olika på många sätt så är vårt förhållande perfekt för oss😊

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi