En 30-års dag, ett 40-års firande och valvakan

Min helg började i fredags eftermiddag när vi skulle äta födelsedagslunch för Steffi som fyllde 30 – hipp hurra!

Det blev lunch på världsbästa Riche och den höll på i hela fyra timmar – är det födelsedag så är det!

Lilla Lykke, herregud så fort bebisar växer JAG FÅR PANIK. Kändes som hon blivit fyra huvuden längre sen jag såg henne och då var det ändå bara någon månad sen. Älskar alla mina vänners bebisar, de är så roliga och unika på sina sätt.

På kvällen kom Amanda och Shoan över på indiskt och rödvin. Vi hade en lista över samtalsämnen som vi var tvungna att gå igenom, haha, så blir det när fyra bästisar inte fått tid till varandra på länge. De här kvällarna är mina favoritkvällar, när man äter smarrig mat och dricker något glas rött och bara pratar om livet.

I lördags var det upp tidigt och piffa sig för dagens tillställning.

Vi skulle som tidigare nämnt på Anithas 40-års fest som började redan klockan tolv på dagen, passar utmärkt för alla småbarnsföräldrar haha!

Jag var klädd i en bedårande klänning från Self Portrait som jag köpte för ett år sedan men inte har hittat rätt tillfälle till att inviga. Den är helt magiskt designad och jag kände mig 100% snygg i den (älskar när det händer!).

Innan festen mötte vi upp William och hans Thomas på en fördrink. William och Thomas har varit tillsammans lika länge som vi har, men T har bott i Bryssel i flera år och därför har vi aldrig umgåtts (!). Så sjukt att vara nära vän med någon men inte ha en relation till hens partner? Det var så mysigt att äntligen få ses. Han var såklart lika charmig som William 🙂

Festen höll på Hallwylska där Anitha såklart började med en show, vilket är A i ett nötskal haha! Vi brände i alla fall av en tretimmars lunch med tal, show, dans och mat.

Vill hoppa in i den här bilden och krypa in under hans hud??? Älskar honom!!!

Vid 18-tiden kastade vi in handduken och promenerade hem till oss. William följde med på ett glas vin och när han skulle vidare på middag vid åtta beställde vi hämtmat och kröp ner i soffan. 22.30 sov båda sött i sängen.

Igår var det ju valdag och vi hade högtidligt bestämt oss för att gå och rösta på själva valdagen.

Till lunch åt vi rester från veckan, såhär otjusigt kan livet också vara ibland :)))

Så hämtade vi ut paket, gick in i vänner på gatan och slängde grovsopor.

Sedan började valvakan. D lagade burgare till middag MUMS.

Och till efterrätt lagade jag Sveriges knäckigaste äppelpaj, tricket är att dubbla mängden sirap hehe…

Så mysig helg med lagom mycket roligheter <3!

  1. Hej! Jag ska snart flytta hemifrån och ska köpa porslin. Vilket ska man välja? Rörstrands swedish Grace i vitt eller bruka design i vitt alternativt grått? Vilken färg? Sååå svårt

  2. Har du lagt ut receptet på pajen? Har jag missat det? 🙈 Hade varit så gulligt om du ville lägga ut det 🙂

  3. Hej bästa Michaela (x2)!
    Tänkte egentligen ställa en fråga till podden men hittade ingen mail så försöker här. Jag går igenom min förmodligen livs största kris just nu, man kan säga att det här året inte har gått min väg precis. Jag har träffat en kille i min klass i 2,5 år, vi är 23 år och går på universitetet. Vi har inte varit tillsammans och hade minst sagt en ganska stormig relation, men på något sätt var vi alltid där för varandra. I mars fick min mamma bröstcancer vilket gjorde att jag pratade allt mer med honom för att få stöd. Eftersom min pappa dog när jag var liten var det en väldigt tung diagnos att få (även om hon mår mycket bättre idag!). Ungefär en månad senare filmar han mig under sex och skickar det till några av mina närmsta tjejkompisar, utan varken min vetskap eller tillåtelse. Jag får ju panik och har sedan den händelsen mått fruktansvärt dåligt. Några vänner hjälpte mig tillslut anmäla händelsen då det finns både bevis, erkännande och vittnen, men än så länge har det inte hänt något. Till saken hör att mina närmsta vänner hade svårt att acceptera att jag påverkades otroligt negativt av händelsen och bad mig att inte prata om det för att dom ”ville njuta av sista tiden”. Så jag slutade prata. Sökte hjälp hos ett antal psykologer, men eftersom jag skulle åka iväg under hösten ville ingen sätta igång samtal. Nu har det eskalerat till att vännerna tycker jag är egoistisk som inte pratar med dom när jag mår dåligt utan hellre går iväg själv. Jag förstår verkligen att det inte är lätt att vara anhörig, men jag håller bokstavligen på att drunkna och vet inte vad jag ska göra. Hur går man vidare?? Hur reser man sig?? Hela min kropp skriker i panik när jag tänker på händelsen och jag drömmer fortfarande mardrömmar om den skam och förnedring jag kände. Jag vet att den här utlandsresan kom på sämsta möjliga tidpunkt i livet (den bestämdes långt innan allt det här hände) vilket gör att jag får ännu mer ångest av att inte njuta av en utbytestermin på det sätt jag borde. En otroligt dålig cirkel med andra ord. Samtidigt kan jag inte åka hem, eftersom han finns där i samma klass.

    Jag känner att jag försökt allt jag kan och gjort mitt yttersta för att bearbeta allt. Samtidigt känns det som att jag sårat människor genom min sorg för att jag inte lyckats sörja på ett sätt som passar deras livsstil? Jag orkar verkligen inte mer. Jag fattar att jag behöver hjälp men just nu känner jag mig bara så otroligt sviken. Delvis av honom och delvis av mina vänner. Är jag för hård mot dom? Jag inser att jag ser allting för tätt inpå men jag har verkligen fastnat och när jag försöker prata med dom om situationen säger de att inte orkar ”ta hand om mig”, fastän vi pratat om händelsen på riktigt max 3 gånger sen det hände i april. Förlåt för livets novell men snälla hjälp mig.

    (obs behöver ej publiceras)

    1. Fyfan vad ledsen jag blir när jag läser det här 🙁 hade du varit min vän hade du varit välkommen hem till mig dygnet runt för att få ventilera och dricka te <3

      Har inget riktigt råd att ge dig, men tror att det primära är att du får prata med någon som du kan lita på. Har du några andra vänner du kan prata med? Kan du prata med din mamma?

      Vill du prata med någon utomstående så kanske Michaela kan förmedla vidare min e-post till dig privat?

      Jag hoppas att allt löser sig för dig och att du får njuta ordentligt av din utbytestermin!❤️

    2. Alltså han filmar dig under en sexakt och skickar till dina ”vänner” – de är ju alla dumma i huvudet.
      Du förstår väl det? Du har inte gjort något fel mer än att lita på människor när du inte har mått bra och behövt någon nära dig. Han ska ju sättas dit! Vet att allt känns skit men ta dig ur detta starkare än någonsin. Ta tillbaka ditt värde! Du är fantastisk och INGEN ska få ta makten över dig eller trycka ned dig.
      Kram!

    3. Hej

      Fy fan vilken jävla idiot till människa. Det är HAN som ska skämmas, det är HAN som ska ha mardrömmar, det är HAN som ska känna sig förnedrad. För att han är en så värdelös människa som utnyttjar andra människor.

      Om du inte får tid hos psykolog – ring Bluecall-appen eller boka en psykologtid via Doktor.se. Så viktigt att prata med någon professionell som kan hjälpa till att få dig att förstå att det inte är du som ska må dåligt – samt ge råd på hur du kan bearbeta detta.

      Vill även tipsa om boken Healing Yoga som handlar om att läka efter något, jag vet att många funnit stöd i boken efter t.ex. sexuella övergrepp.

      Kolla även om det finns forum på t.ex. facebook där du kan prata med tjejer som varit med om liknande, så att du kan hitta stöd i andra som också tagit sig eller tar sig igenom något sånt här.

      Massa kärlek och styrka

  4. Eeeeeehhhhhh WOW VAD JÄVLA SNYGG DU VAR PÅ ANITAS FEST! HERREGUD! ORKAR EJ <3 Massa kärlek! Och…… måste slänga in ett TACK för bästa podden. Mina söndagspromenader är guld värda för mig. Älskar att gå i min ensamhet och lyssna på er. Bästa slutet på en vecka och uppladdning för en ny.

  5. Åh vad fina du och D är tillsammans! Och vilka fanatiska solglasögon du har. Får man fråga vart de kommer ifrån?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi