Söndagskväll

Det är söndag och jag är, för första gången på hela veckan, i fas. Hela veckan har jag fått göra avkall på saker: bloggen, samarbetsförfrågningar, mejlkorgen som har växt lavinartat, planering inför bröllopet, talskrivandet, klänningarna, packningen… ingenting har riktigt gått min väg och som jag skrev tidigare i veckan så har jag vaknat med andas i halsgropen. I torsdags morse satte jag mig och gjorde en timplanering för resten av veckan , det kan låta lite väl extremt haha men det är det enda som fungerar när man har tusen bollar och två händer tycker jag.

Att sätta sig ner, ta ett ordentligt andetag och sedan strukturera upp livet.

Jag började med att göra två listor: en för allt som behövde göras privat och en för allt som behövde göras i jobbet. Sedan gjorde jag en priolista och sedan en tidsplan.

Nu är det söndagseftermiddag och allt är avklarat enligt mina planeringar. Resultatet? Ett psykiskt mående som är starkare, lugnare och mer harmoniskt. Planering kan vara guld värt för ens psyke tycker jag. Jag kan verkligen slappna av när jag ser hur allt arbetas undan, än om jag bara sitter i en hög med to do’s utan någon ände att starta i.

Resten av kvällen ser ut såhär:
– Skriva ett litet söndagsinlägg (check!)
– Packa resväskan
– Röja undan det sista i mejlen och sätta den på autoreply
– Se till så att allt är med som ska med till bröllopet
– Meditera en kvart

– Äta svärföräldrarnas mat till middag som vi fick med oss hem från lunchen (mums!)
– Sortera lägenheten, ligger massa papper och paket och grejer som jag måste röja undan innan vi åker
– Kolla på en söndagsfilm och äta plopp 🙂

Ha en mysig söndagskväll nu, puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi