WEEKLY PLANS

Bonjour måndag!

Jag sitter på Arlanda och ska boarda om en halvtimme. Vid lunch landar vi i Nice, där får det bli varsin smoothie till lunch innan vi hoppar in i bilen och kör till St Tropez. Hotellet som D bokat är tydligen fokuserat på wellness vilket fungerar alldeles utmärkt för oss såhär dagarna innan bröllopet. Min hy är sämre än vad den har varit på flera år så jag behöver boka en ansiktsbehandling. Jag testade massa olika skönhetsprodukter för några veckor sedan och min hy reagerade väldigt dåligt på en eller flera av produkterna… Så jag fick sluta med allihopa och sen dess har jag gjort det jag kan för att ta hand om huden. Ni som har haft dålig hy till och från i ert liv vet hur jobbigt det kan vara, jag har ju verkligen haft tur senaste åren men nu är det som sagt inte så bra. Men frisk luft, ansiktsbehandlingar, några joggingturer och dopp i havet gör nog susen.

Jag och D är i St Tropez fram till torsdag, då bilar vi bort till Provence och slottet där bröllopet äger rum. Sen blir det bröllopsfest i dagarna tre och på söndag åker vi tillsammans med Petra och Markus till Antibes för att bara mysa och fira att de är gifta.

Gud vad jag ser fram emot den här veckan. Jag ska bara koppla av och njuta. Om det blir lite mindre inlägg än vanligt så är det för att jag är på semester men vi hörs nog varje dag i alla fall.

Hoppas att ni får en fin måndag, puss!


Foto (såhär sitter jag i eftermiddag tjohooo!)

  1. Åh vad härligt med Frankrike, blir så avis! Ska bli riktigt kul att följa med på Petras bröllop! Har följt er sedan Rar- och She City-tiden :’) Ha det underbart! <3

  2. Vet inte om du har samma problem med huden som jag, men jag har sjuka problem med tilltäppta porer i omgångar. Du vet såna som inte går att klämma för de är inte finnar och inte heller går att sminka över aaaahhhhh!!! Var på Stureplanskliniken och fick rådet om att köpa den här tvätten: https://dermastore.se/eneomey-purify-cleanser

    Som sagt, vet inte om du har samma problem men denna ansiktstvätt är alltså den enda som någonsin funkat för min hud.

    Ha det bäst! <3 <3 <3

  3. Känner verkligen igen mig i hudproblemet. Även om det inte syns på dig 🙂 Reagerade också illa på produkter för ett par månader sedan och det tog lång tid innan det blev bra igen. Fick blemmor och finnar från ingenstans 😕Mitt tips är att göra så lite som möjligt (!) Kör det nödvändigaste (typ rengöringsgel och hudkräm) och försök gå utan smink så ofta du kan.

  4. VILKEN HÄRLIG VECKA!

    Måste tipsa om pizzerian Pomodoro i Antibes (särskilt pizzan zeeta, mums). Världens mysigaste dam som har resturangen och pizzorna har supertunna bottnar och är sjukt stora!
    Och bästa kaffet i Antibes hittar ni på ”La torref de Fersen” på Rue de fersen. Ha en mysig vecka 😀 <3

  5. Min hy fick också en riktigt dålig period i slutet av denna sommaren, de höll i sig länge och kändes som de bara blev värre va jag än gjorde. Men med en mix av grejer så lugnade den sig! Bästa tipset är att se till att få bort den gamla solbrännan från sommaren ordentligt och sen preppa med massor av fukt!! Jag kör ansiktsvatten med fokus på det, samt ett serum med hyaluronsyra! Det har gjort susen 🙂 sen köpte jag på mig B-vitamin, D-vitamin samt bidrottninggelé i kapselform från apiforce (mot just obalans i hormonerna). Hopps de lugnar sig för dig!

  6. Vet precis hur det känns när man har dålig hy, man blir deprimerad och tillbakadragen, vill inte vistas i sociala sammanhang och har inte riktigt lust till något förutom att tycka synd om sig själv och tänka på hur ful man är. Jätteytligt, jag vet, och det finns miljoner viktigare saker att lägga ner energi på, men så kände jag iallafall. Det som hjälpte mig mycket var produkter från Excuvience och även ansiktsbehandlingar därifrån. Idag har jag nästan aldrig problem med huden förutom någon enstaka finne då och då, vilket är väldigt befriande. Tror också huden reagerar negativt på stress, så ta hand om dig ordentligt och vila så mycket du kan (dvs koppla bort jobbet och njut av nuet) Kram!

  7. Testa SKII Skin Essence, dyrt men det kommer att förändra din hy. Så jävla värt det. På riktigt. Porerna försvinner, hyn jämnas ut och man ser fin ut. Bara så där. Det känns till och med bra när man baddar det på hyn. Seriöst testa. Och goggla andras upplevelser. Det är en sån där grej som alla ohar och ahar över. Det fixar sig på någon dag bara.

    Stor kram!

  8. Hej! Jag skriver aldrig aldrig men måste bara tipsa, jag har haft problem med min hud så länge jag kan minnas – jag har testat ALLT (inklusive veckoliga ansiktsbehandlingar ett tag) och min hud reagerar på typ allt. Men! Sen hittade jag REN och sedan tre år tillbaka får jag max en finne i månaden, alltså max! Helt sjukt, men önskar alla kunde få det tipset så vill därmed dela – för dålig hud är verkligen så fruktansvärt jobbigt, och jag är så tacksam att jag hittat det som funkar för mig!! För mig är global protection serien bäst, samt den orangea masken! Om du kan uppmanar jag dig verkligen att prova! Kram!

  9. Tänk på att när du byter produkter så går huden igenom en övergångsfas. Många gånger får man finnar som ett brev på posten. Det är tråkigt men kan ta någon vecka innan din hud acklimatiserat sig till dom nya produkterna.

  10. Sola absolut inte utan solskydd för att inte göra ärren värre, drick extra mycket vatten och låt magen vila från laktos, gluten och tillsätt istället mycket naturliga fetter och fibrer. Stressa ner genom att tillsätta lugnande doftsprayer från estetiska oljor, som lavender eller kamomill. Tillsätt en bra probiotika till din kost, jag använder san bitoas 825 inflame som är superbra! https://halsopaketet.se/collections/kosttillskott/products/sanbiota-probiotika Acne är ett tecken på att det är obalans i magen och de inre organen jobbar på för fullt så det är alltid en bra ide att hjälpa kroppen och magen på traven med en bra probiotika eller i alla fall tillsätta mat så som kefir eller surkål till dina måltider. Kombucha är också bra men skall inte drickas i överflöd. Om man är stressad och har ångest exempelvis kan magnesiumunderskott vara en del av problemet så det är bra att tillföra någon typ av magnesiumtillskott för att balansera ner stressen. Har du testat dina hormonnivåer? Viktigt att titta på var din acne uppkommer? Är det runt hakan och kindbenen rör det sig troligtvis om hormonerna som är i obalans och då kan det vara bra att göra ett hormontest exempelvis. Tänk på det som något man måste adressera på många plan men om jag skulle göra en av sakerna ovan skulle det vara probiotikan för att hjälpa magen på traven. Lycka till <3

  11. Oj jag läste inte helt! Med produkter som huden reagerar på hade jag också varit väldigt obs på att jag inte använder för tunga produkter på huden, alltså med toxiner i sig. Bara helt naturliga produkter. Oftast blir huden mycket sämre innan den blir bättre och det har hänt mig både när jag provade Paulas choice (som visade sig vara helt fantastiskt efteråt men var helt förskräckt första månaden) men även i början av andra hudvårdsprodukter.

  12. Fattar verkligen det där med hyn! Vet du, det skulle betyda SÅ MYCKET för oss som lider av samma sak om du vågade visa upp din hy när den är som sämst också? utan smink? alltså kan inte NOG understryka hur mycket det saknas representation av acne och ”Icke perfekt hy” i sociala medier och reklam! snälla, våga för oss <3

  13. Brukar inte läsa din blogg men scrollade bakåt från dagens datum ända till detta inlägget. Har tyvärr rätt mycket komplex för min ojämna hy och mina porer och tyckte det var så skönt att se bilder på dig och tänka att du var vacker och cool även om din hy också har lite textur. Jag nämner ibland mina komplex och folk säger alltid då att de aldrig har tänkt på mina porer (vilket kanske också är sant för vem bryr sig om någon annans porer hehe), så jag tror detsamma gäller för dig och din hy. Jaja, ville bara säga att jag uppskattade att se lite fina och ofixade bilder!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi