Hej från solstolen

HEJ GULLISAR

Hur mår ni?

Jag mår precis så bra som man gör på semester. När jag skriver det här ligger jag under ett parasoll vid poolen. Det är 28 grader i luften och i skuggan varvar jag tidningar med den bok jag läser för tillfället (och lite bloggläsande givetvis). Jag vaknade av mig själv vid åtta i morse men drog mig till nio och sen sprang jag en vända på löpbandet. Vid tio blev det lååång frukost, riktigt nöjd över frukostutbudet på detta hotell. I morse blev det färsk frukt och bär, frukt och nötbröd med salami och tomat, minicroissanter med nutella och en egg benedict. Kaffe och apelsinjuice på det. Nej, jag kunde inte röra mig efteråt 🙂

De här dagarna var verkligen välbehövliga men jag önskar att vi hade en extra dag här innan bröllopet. Det är så skönt att gå upp på morgonen, vädret är behagligt, träna, äta lyxfrukost och sen lägga sig och läsa (!) i en solstol. Även om jag läser lite även på hemmaplan går det inte att jämföra njutningen i att läsa en bok hemma vs. på semester. Håller ni med? Samma sak med fysiska magasin, läser aldrig tidningar hemma längre men på semester är det mysigt tycker jag.

Har någon av er tips på middagsrestaurang i St Tropez ikväll? Något mysigt för mig och D! Tips mottages tacksamt.

Nu ska jag dyka ner i min bok, läser Pottungen för tillfället som är en fortsättning på Barnbruden som jag gillade mycket. De skiljer sig väldigt mycket från de böcker jag brukar läsa då de handlar om svenska kungligheter på 1700-talet men jag har fastnat otippat nog. Kanske för att den fokuserar på kvinnorna och jag generellt älskar att läsa böcker med kvinnan i fokus.

NOG OM DET, vi hörs lite senare med bilder från dagarna som varit.
Puss!

Det ser ut som ett vykort här ♥

  1. Åh, jeg vil mye heller være der enn her. Har så mye å gjøre på jobb for tiden, men jeg klarer ikke å fokusere i det hele tatt. Ødelegger for meg selv.

  2. Åh, älskar de böckerna! Det finns en tredje i serien som heter Räfvhonan. De första två är helt klart bättre, men denna är fortfarande minst sagt läsvärd! Och håller med dig om att det är fint att den är skriven med kvinnligt fokus. På min semester nu senast läste jag Nej och åter nej av Nina Lykke. Perfekt solstolsläsning med en del satir, ett visst djup och en hel del humor och igenkänning. Tyckte den var mysig!

    Önskar er en härlig semester, kram <3

  3. Läste den sista, Räfhonan, nu under min semester. Fantastiskt bra serie. Fortsatte sedan med 1793 av Niklas Natt och Dag. För att fortsätta i samma tidsepok liksom. 🙂 Den var också mycket bra, kanske nästan ännu bättre, men med mera svärta.

  4. Hej Forni! 🙂 tack för toppenmysig läsning! Hoppas bröllopet i helgen blir lyckat! Tänkte bara fråga om det inte snart kommer komma ett samarbete med triwa igen? (a) KRAM!

  5. Håller med, den bokserien är så bra. Jag vill även tipsa dig om att läsa ”Jag heter inte Miriam” av Majgull Axelsson. Den lämnat ingen oberörd.

  6. Åh jag fick dom böckerna av min syster och läste dom i ett svep! Så himla bra och annorlunda böcker, jag har svårt att hitta bra böcker som jag fastnar i men dessa var både bra och lärorika eftersom man får en inblick i historien ju. Jag var på ett föredrag av författaren till böckerna och hon berättade en massa om all den forskning och research hon gjort för att kunna skriva böckerna. Allt hade tydligen börjat med att hon sett ett porträtt av Hedvig Charlotta och kände nån slags connection, och att hon ville berätta hennes historia. Haha detta blev en lång utläggning😂 Aja, kul att vi gillar samma böcker! Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi