Yogaretreat och hemmasöndag

Det här blir den kortaste ”Helgen i bilder” sen jag började skriva det här inlägget för… sju (!) år sedan. Men ibland behöver man vara mobilfri. I fredags åkte som sagt jag och Linn till Yogiakademins retreat på Gålö. Vädret ändrade sig varje timme och gick från strålande sol till ösregn.

Vi yogade, pratade, läste och åt veganskt. Själva stället var faktiskt lite för enkelt för min smak, jag behöver ha en mysigare känsla när jag ska åka bort annars får jag hemlängtan och har svårt att trivas. Men klasserna på retreatet var lika magiska som de alltid är när man är iväg med Yogiakademin. Jossan, som startade detta och håller i ganska så många klasser, är helt i en klass för sig. Hon är enastående. Det hon tar fram ur människor på olika sätt är helt otroligt. Jag tror att alla människor hade varit bättre människor om de en gång i veckan yogade med Josefine Bengtsson.

På natten när jag hade svårt att sova kom den här bilden upp i mitt flöde. Ett citat som verkligen stämmer in på mig. Jag längtar sällan hem när jag är bortrest med D och det är nog för att det är han som är hemma för mig. Var jag än är, är jag alltid hemma med honom. ”Borta bra men hemma bäst” gäller med Damon som mitt hem, inte lägenheten.

I lördags fortsatte yogan, tror vi kom upp i totalt åtta timmar yoga och meditation under tiden vi var där.

I söndags åt jag frukost hemma, gröt med äpplen, kokos och jordnötssmör.

Sen började jag må riktigt dåligt och resten av dagen och kvällen var jag sängliggandes. Jag tror att det var kroppen som fick ett bakslag efter retreatet och bröllopet och allt som händer på insidan. Kunde inte stå upprätt på hela dagen, mådde sjukt illa och hade ont i magen. Fick packa på fem minuter och skippa allt jobb. Mådde lika dåligt när klockan ringde på måndagsmorgonen och åt inte på ett dygn, stackars lilla kroppen ♥ Efter den här resan blir det fullt fokus på att ge kroppen massa kärlek!

Jag tog ett bad på kvällen i alla fall, läste bok och unnade mig en badbomb.

  1. Åh, vilket sammanträffande. Precis samma känsla och insikt fick jag när jag var på ett yogaretreat i Tyresö förra hösten och hade svårt att sova och kände mig orolig. Att jag inte längtar hem om jag har min N med mig. Fint ändå. <3

  2. Wow vad fin delen om D och hemlängtan var. Du satte verkligen ord på något även jag känner för min kille men som jag inte lyckas uttrycka riktigt, var tom tvungen att screenshota och skicka till honom och ba ”SÅHÄR!!!! SÅHÄR MENAR JAG!!!!” Haha. Du är grym!

  3. Ta hand om dig, speciellt nu när hösten och kylan tittar fram! <3 Och den där badkarshyllan är nog vänd upp och ner eller? 😉 *Attention to details

  4. Världens tråkigaste kommentar nu. (Ingen bra start, I know). Jag älskade också badbomber. Brukade gå loss inne på Lush och slänga mig i badet någon gång i veckan medan en bomb löstes upp i vattnet. Well. Det hela slutade med kaos med fiffin, besök till gynekologen som var förvånad över att jag inte visste att badbomber är det kvinnliga underlivets värsta fiende. PH-balansen blir helt åt helvete och jag som aldrig tidigare hade haft problem hamnade på 16 veckors antibiotika och totalt sockerförbud. Har inte ätit socker sedan mars i år, inte ens på mitt eget bröllop. Var i alla fall sur över att ingen berättade det här för mig tidigare eftersom det tydligen skulle vara ”allmän knowledge” . Så varsågod. Dagens tråkigaste tråktips. Puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi