Champagne: Deutz & Pommery

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Richard Juhlin

God morgon från Champagne och Frankrike! Det är så härligt att få vara här igen, det är en riktigt gullig skara personen i år som tillbringar fyra dagar i Champagne tillsammans med Richard Juhlin.

Igår kom vi fram vid lunch och besökte direkt Champagne Deutz för lunch och vinprovning.

Vi åt en mycket härligt tretimmarslunch med fantastisk champagne till.

Vi är alltså här för att besöka några av världens bästa vinhus och läsa oss mer om champagne. Jag jobbar ju tätt ihop med Richard Juhlins alkoholfria bubbel och är här för att få en större förståelse för mousserande vin generellt men i synnerhet just champagne, som är världens bästa bubbel!

Mitt gäng i år är Mira (som jag delar kontor med), Janni och Jon. Och Richard såklart! Sen är det ett tiotal personer till.

Efter Deutz åkte vi till Champagne Pommery som ju är ett av de största champagnehusen.

Där fick vi en rundtur i deras gigantiska vinkällare. Den var helt sjukt stor och mäktig.

En flaska från 1874 är den äldsta de har. Undrar hur den smakar…

Efter rundturen fick vi slå oss ner i deras Royal Room där vi åt en femrätters-middag och drack riktigt god champagne. Jag hade äran att få sitta bredvid vinmakaren och vi diskuterade champagne in i minsta detalj. Hans favoriter, hans starkaste champagneminne, när han förstod att han skulle ägna sig åt det på heltid. En härlig kväll som tog slut vid 22 då vi åkte tillbaka till det härliga hotellet och kröp ner i världens mysigaste hotellsäng.

Nu ska vi iväg till Dom Perignon – hörs senare!

  1. Det ser helt fantastiskt ut! Hoppas du har det bra! Jag undrar om det finns någon skillnad i smak när bubblet serveras i ett ”klassiskt” champagneglas mot det glas med större kupa som syns i en av bilderna? Skulle vara intressant att veta 🙂

  2. Hej! Vart kommer den fina svarta silkesblusen ifrån? Och vart kommer de svarta byxorna ifrån? 😍

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi