Champagne: Veuve Cliqcuot, Vilmart & Gimonnet

Det är onsdag och vi är i Champagne. Jag ställer klockan på 07.30, skrollar på mobilen en stund och tar ett bad. Vid halv nio äter jag frukost med några andra i sällskapet och när klockan slår elva åker vi bort till Champagne Veuve Cliqcuot, eller Gula Änkan som den kallas i Sverige.

Efter mitt besök förra året så blev det här ett av mina favoritchampagne-hus tillsammans med bl.a. Jacquesson och Krug. Jag gillar helhetskoncept och eftersom jag inte är en champagneexpert, men kanske lite mer en varumärkesexpert, så tycker jag om varumärken som liksom fångar upp en helt och hållet. Det gör Gula Änkan.

Så efter en rundtur i deras vinkällare var vi välkomna till deras privata hus där aperitif och lunch skulle serveras.

I det vita rummet serveras aperitif och snittar.

Jag var klädd i vitt dagen till ära! Kavaj från Viktoria Chan och byxor från Theory.

Efter en fördrink tog vi oss in i deras svarta rum där vi skulle äta lunch. Alla rum i deras hus går i olika färger och stilar. Det här rummet är så pampigt och har nog haft en hel del berömda personer runt bordet.

Här är jag och Dan!

Menyn var perfektion och gick i höstens tecken. Kantareller, fikon, morot, grönkål. Mums.

I slutet av lunchen kom mitt år in! Alla runt bordet fick berätta vad de gjorde 1989 och när jag svarade ”I was born then” blev det jubel och applåder. Helt klart speciellt att dricka sitt eget år ♥

Ståtligt va?

Efter lunchen blev vi inbjudna till deras bar för ”kaffe” som visade sig vara kodord för en vintage -79 i magnum som de bjöd på!!! Vi ställde oss i trädgården, smakade på champagnen och sa ”wow” i mun på varandra. Det är härligt hur mycket skratt som avlöser varandra under sådana här tillfällen, kroppen producerar eufori som bubblar ut ur samtliga personer i gruppen. Häftigt att se.

På eftermiddagen var det sol och 20 grader när vi tog oss bort till Champagne Vilmart.

Jag passade på att fota utanför eftersom det var så gulligt hus.

Istället för att göra en vanlig vinprovning inomhus, som sig bör, så fick jag och Richard en spontan idé som sedan genomfördes. Vi bestämde oss för att göra en ”champagne hiking” och provsmaka på en vacker plats i närheten. Richard har släppt en bok om just champagne hiking så vi tyckte det var rimligt att testa konceptet när vädret var så härligt.

Så vi stod bland Vilmarts vinrankor med vinmakaren himself, provsmakade fem olika årgångar från Vilmart och insöp atmosfären. 16 personer som inte kände varandra två dagar tidigare och som nu stod och delade ett minne för livet tillsammans.

Jag och Mira och solen ♥

I solnedgången tog vi ett pit stop hos Champagne Gimonnet innan vi skulle vidare på middag. Den får ni se i nästa och sista inlägget från denna resa, för nu ska jag gå och hämta Chloé på förskolan. Puss!

  1. Vi har lika långt hår och jag undrar så hur du får till dina fina lockar du brukar ha, är det med en plattång eller locktång? Om det är det sistnämnda, hur många mm bred är tången? 😃

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi