Frågor med Forni

Hej Michaela!
Vilken fin tvättkorg, var kommer den ifrån?

Tack! Den är gammal men är inhandlad på Room!

Världens tråkigaste kommentar nu. (Ingen bra start, I know). Jag älskade också badbomber. Brukade gå loss inne på Lush och slänga mig i badet någon gång i veckan medan en bomb löstes upp i vattnet. Well. Det hela slutade med kaos med fiffin, besök till gynekologen som var förvånad över att jag inte visste att badbomber är det kvinnliga underlivets värsta fiende. PH-balansen blir helt åt helvete och jag som aldrig tidigare hade haft problem hamnade på 16 veckors antibiotika och totalt sockerförbud. Har inte ätit socker sedan mars i år, inte ens på mitt eget bröllop. Var i alla fall sur över att ingen berättade det här för mig tidigare eftersom det tydligen skulle vara ”allmän knowledge” . Så varsågod. Dagens tråkigaste tråktips. Puss!

ÄLSKAR den här typen av kommentarer där man lär sig saker man absolut (!) inte känner till. Hur fasen ska man veta detta? Hur fasen ska man veta allt i världen som inte är bra för en överlag haha. TACK för den här kommentaren, det blev min sista badbomb! Puss!

Hej! Vart kommer den fina svarta silkesblusen ifrån? Och vart kommer de svarta byxorna ifrån? 😍

Alla blusar som jag bar på resan kommer från Ahlvar – älskar deras blusar! Byxorna är från Toteme. Kram!

Det ser helt fantastiskt ut! Hoppas du har det bra! Jag undrar om det finns någon skillnad i smak när bubblet serveras i ett ”klassiskt” champagneglas mot det glas med större kupa som syns i en av bilderna? Skulle vara intressant att veta 🙂

Det finns det! Allt vin smakar olika i olika glas eftersom det kommer in olika mycket syre. Just med champagne är glasen det enda ”verktyget” man kan använda för att se till så att champagnen smakar så bra som möjligt. Rätt glas är alltså sjukt viktigt. Richard har faktiskt tagit fram ett eget champagneglas som har den perfekta formen generellt för champagne (finsmakare kan ju annars tycka att olika champagne ska serveras i olika glas beroende på hur länge de åldrats och så). Här hittar du glaset om du är nyfiken. Puss!

Jag vill börja med att säga att jag älskar din blogg! Din blogg känns så äkta och ger mig så mycket inspiration och energi. Gillar den härliga mixen av allt som hör livet till ❤️

En fråga till ”Frågor med Forni”. Har du några kommande resor inplanerade? Kan du berätta lite mer om dem (vart du ska resa, vem/vilka du ska resa med, hur länge ni blir borta osv). För en resegalning som mig är det alltid kul att höra om andras reseplaner ☺️

Kram

Tack för dina mysiga och varma ord, perfekt start på min fredag <3

Vet du vad, efter champagne har jag faktiskt inte en enda resa inplanerad. Det har varit mycket under hela 2018 och som jag känner nu kommer jag att vara hemma hela oktober, november och december. Jag behöver det. Men i januari åker vi nog någonstans och då lovar jag att berätta om det!

Stor kram!

Hej fina Michaela,

Kanske en fråga till nästa Frågor med Forni? Jag ska också gifta mig utomlands nästa år och ha middag på fredagen och bröllop och fest på lördagen och tänkte höra om du (om det inte är för personligt för Petra) kan tipsa om roliga inslag från Petras bröllop som höjde feststämningen. Såg t ex att ni hade foto-maskin, rökbomber (?) med färg på dagsfesten m.m. Några andra roliga inslag du kan tipsa om som gjorde det där lilla extra? 🙂

kanske något roligt inslag under middagen?

Kram och tack för en fantastiskt inspirerade blogg.

Hej fina du!

Åh vad roligt, stort grattis!

Några av sakerna som fanns på plats under helgen var: Whiskeybar, shotbar, fotobås, tomtebloss, bengaler, food truck, beer pong, fejktatueringar, solglasögon att låna på dagsfesten, slushmaskin och bloody mary-bar. På middagen var det mest talen som höll upp stämningen samt toastmasters som gjorde ett helt otroligt jobb med val av låtar, tajming av shots och utrymme för lite spontanitet. Med bra gäster, generöst med dryck och roliga tal kommer man jäkligt långt! Markus hade spelat in en video som spelades upp i slutet av middagen som blev succé – ge utrymme för uppträdanden och sånt av olika slag. Och lyssna på veckans podd där jag berättar mer om bröllopet!

PUSS!

  1. Du som undrade om champagneglasen, precis som Michaela skriver så spelar glasen stor roll för optimal doft och smakupplevelse. Även temperaturen på vinet och hur man öppnar det är viktigt. Tex ska man absolut inte poppa korken, utan ist hålla ett stadigt tag om halsen och korken i ena handen medan man med andra handen vrider botten av flaskan tills korken släpper. Håll emot trycket och släpp försiktigt så den öppnas med ett mjukt pysande. Om du googlar finns det massor att lära sig utan att behöva vara proffs. Jag tycker bubbel är det bästa som finns och suger i mig all info jag kommer över 😀

    Hemma har vi glas från Riedel som tillverkar druvspecifika glas. Deras serie Veritas är underbar, framförallt champagneglasen (https://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=211472) men även de som är för rosé champagne (https://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=148337).

    Jag undviker helst de vanliga ”flöjtglasen” eftersom de förstör hela upplevelsen av bubbel. På restaurang ber jag alltid om aningen kupade röd- eller vitvinsglas.

    Mer bubbel åt folket!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi