Lördagsmorgon

God morgon vänner,

Vilken tid går ni upp på helger? Hur många av er har barn och när startar dagen för er? Någon som är bakis, varit och festat, jobbat natt? Jag brukar vakna runt 09 på helger och det är en perfekt tid tycker jag. Om jag vaknar efter tio (händer ibland…) blir jag stressad men nio är perfekt för då har jag sovit ut och vet att jag har återhämtat mig ordentligt.

Nu är alla mina resor och större äventyr avklarade för i år. Jag har prickat av stora event, privata resor, möhippor, bröllop och jobbresor på löpande band men från och med idag är kalendern tom. Inte helt tom givetvis, men jag har ingen stor resa varken privat eller i jobbet inplanerat. Det ska bli så skönt att bara få djupdyka ner i mitt jobb resten av hösten och fram till jul.

Jag ser framför mig långa dagar på kontoret, hemmahelger, yoga, höstmat, gott rödvin och mycket veganskt i veckorna. Det får bli mina ledord för dessa månader. Vilka är dina?

Nu ska jag jobba undan en timme och sen hoppa in i duschen. Idag är det Dasha och Douglas babyshower! Mysigt!

  1. Jag har barn som gärna vaknar tidigt men jag vägrar gå upp innan 8! Dom får ligga och prata för sig själv och dra sig i fötterna tills vi vuxna är redo 😅

  2. Jag brukar känna likadant om jag sover till kl.10 eller senare!
    Att gå upp runt 9 är perfekt, dock brukar sista timmen vara halvsovandes pga min kille som vaknar och inte kan somna om = jag vaknar också till…

    Idag hade vi gäster som övernattade på bäddsoffan i vardagsrummet, för att låta dem sova längre gick vi ut på en promenad så fort vi vaknade. Väldigt skönt i höstvädret! Saknade dock nyhetsmorgon lite…

    Stor kram!

  3. Har inte barn och brukar inte festa eller jobba natt, brukar gå upp mellan ca 10-11 på helgerna. Man får passa på och njuta så länge det varar (innan man skaffar barn dvs) :/

  4. Hej hej vaknar ca kl 08.00 oavsett vardag eller helgdag när min lilla bebis, nu 5 månader gammal, väcker mig 🙂 Fast man och jag kör varannan morgon, och är det min tur att ligga kvar i sängen så går jag upp strax innan 10. Kram

  5. Jag har en tvååring, så vanligtvis startar morgonen mellan 6-7, men inatt sov han hos sina farföräldrar och vi vaknade utvilade 9.30 – U N D E R B A R T !

  6. Jag har en liten tjej hemma och helgerna blir på så sätt ganska långa 😉 någon gång efter 06 brukar hon börja kvittra från sitt rum och vill kliva upp. En riktig sovmorgon är till 07.30 🙂 men jag och min man delar på helgerna och får en sovmorgon var. På min sovmorgon brukar jag sova till runt 08.30-09.00. Blir också stressad av att sova längre så tycker set är perfekt!

  7. Hej. Jag måste bara skriva av mig och visa er fantastiska podd lite uppskattning och tacksamhet. Det har blivit en rutin för mig att varje söndag gå på en långpromenad med er podd i lurarna. Senast idag gick jag i det fantastiska soliga höstvädret i Haga parken och lyssnade på era kloka ord. Denna stund på veckan är nästan helig för mig och mängden positiv energi jag fylls med efter denna timme är ofattbar. Det är alltid med lätta steg, glädje och en lite rakare rygg som jag avslutar min promenad. Och det är allt tack vare er. Tack för att ni visar er mänskliga och visar att det är okej att inte alltid vara sitt bästa jag. Tack för att ni visar er sårbara. Tack för att ni får mig att skratta. Tack för era underbara texter i början av podden som fyller mina ögon med tårar vecka efter vecka. Ni är fantastiska och ni gör verkligen något fantastiskt med denna podd. TACK!

    1. Men herreGUD vad glad jag blir över din kommentar – TACK! Det är sånt här som gör att man vågar vara sårbar <3

  8. Vi har en 1,5-åring och vaknar mellan kl. 05-06 alla dagar, det har han gjort sedan start. Men vi är väldigt tacksamma att han äntligen sover hela nätter, att få många timmars sömn i sträck är fantastiskt. Jag är dock väldigt morgontrött, och allmänt trött haha, så jag hoppas att han nån gång börjar sova längre.

    1. Haha, man får vara glad för det man får. Jag känner att mina åtta timmar per natt känns riktigt lyxiga nu 🙈 puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi